Futbol

Tütüneker'den "duygusal" açıklama

16 Nisan 2015 Perşembe 11:32 - Son Güncelleme 16 Nisan 2015 Perşembe 11:39

Tütüneker, "istifaya yakınım" sözleri sonrası gelen eleştirilere cevap verdi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, duygusal bir yapıya sahip olduğunu belirterek, "Tüm yanlışları kendi üzerime alabiliyorum. Dürüst bir şekilde ne düşündüğümü ifade ettim. Bu nedenle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının ardından istifaya yakın olduğumu söyledim" dedi.

PTT 1. Lig'in tecrübeli teknik direktörü Tütüneker, AA'ya yaptığı açıklamada, "istifaya yakınım" sözleri sonrası yöneltilen eleştirilere anlam veremediğini dile getirdi.

Kimsenin kendisini değiştiremeyeceğini ifade eden Tütüneker, "Duygusal bir insanım. Tüm yanlışları kendi üzerime alabiliyorum. Dürüst bir şekilde ne düşündüğümü ifade ettim. Bu nedenle Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının ardından istifaya yakın olduğumu söyledim" diye konuştu.

Alınan olumsuz sonuçların, "Acaba hata bende mi?" şeklinde düşünmesine neden olduğunu anlatan Tütüneker, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en iyi hocasıyım demiyorum. Türkiye'nin hocalarından biriyim ve elimden gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum. Basın toplantısında sadece düşüncelerimi samimi bir şekilde ortaya koydum. Takımın başında olduğum için sorumluluğu üzerime aldım. Bundan dolayı bir ton dedikodu yapıldı. Bunun neresi yanlış? Başkanla da görüştüm, bir şey demediler. Konu gündeme bile gelmedi."

"Sezon sonuna kadar buradayım"

Devre arasında kurulmuş takıma geldiğine dikkati çeken Tütüneker, "Osman Özköylü'ye saygı duyuyorum. Herkesin bir yapısı var. Takım kurulmuş ve bununla çalışmak zorundayız. Sadece sorumluluk alma noktasında hazır olduğumu belirttim. Şu an böyle bir düşüncem yok. Sezon sonuna kadar devam edeceğiz. Yönetimle de hiçbir sorunumuz yok. Bize moral veriyorlar, bu çok önemli" diye konuştu.

Tütüneker, Boluspor karşısında iyi oyunla çok kritik bir galibiyet aldıklarına işaret ederek, bu maçtaki istek ve mücadelelerini kalan haftalarda da sahaya yansıtmaları gerektiğini kaydetti.

Kaliteli futbolculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarını belirten Tütüneker, şunları söyledi:

"Ancak geldiğim günden itibaren mücadele gücümüzü artırmamız gerektiğini söylüyorum. Sadece iyi isimlerden kurulu takım yapmak yeterli değil. Takımın bütün olarak iyi olması lazım. PTT 1. Lig ya da Süper Lig'den en iyi oyuncuları almak avantaj değil. Mücadeleye girecek ve teknik kapasitesi yüksek oyuncuların karışımını iyi yapmak lazım. Süper Lig için takımın şansı çok yüksek ama bir kez daha altını çizmek istiyorum; sahada istek ve arzumuzu göstermemiz, mücadele etmemiz ve gol pozisyonlarını değerlendirmemiz lazım."

"Kesin bir şey söyleyemem"

Tütüneker, ligin sonu için kesin konuşmak istemediğini ifade ederek, "PTT 1. Lig'de her şey oluyor. İnanılmaz mücadeleci bir lig. Herkes puan kaybedebiliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'e yükselmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Tütüneker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yönetimimdeki 11 maçın 8-9'unda iyi oynadık. Ancak gol atmakta zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Çok üst seviyede oynadığımız maçlar var ama 7-8 pozisyonu değerlendiremezseniz sıkıntı yaşarsınız. Bunu birçok maçta da yaşadık. Gol atamadığımız zaman motivasyonumuz düşüyor. Golü bulduktan sonra değişik bir motivasyona gidiyorsunuz. İyi bir takımız ama futbol golden ibaret. Son 7 maçta girdiğimiz pozisyonları değerlendirelim ki Süper Lig'e çıkabilelim."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz