Futbol

Yardımcı antrenörden "süper" başlangıç

30 Ekim 2014 Perşembe 12:10 - Son Güncelleme 30 Ekim 2014 Perşembe 12:22

Dumlupınar, Topçu'nun ayrılmasının ardından takımın başına geçti, 3'te 3 yaptı.

PTT 1. Lig'de sezona teknik direktör Mutlu Topçu yönetiminde şampiyonluk hedefiyle başlayan ancak alınan başarısız sonuçların ardından 4. hafta sonunda Topçu ile yollarını ayıran Kayserispor, yardımcı antrenör Cüneyt Dumlupınar yönetiminde çıktığı 3 maçta 9 puan kazanarak, zirve yarışını sürdürdü.

AA'nın derlediği bilgilere göre, bir dönem Spor Toto Süper Lig'de başarılı sonuçlarla adından söz ettiren ancak geçen sezon futbolcuların uzun süren sakatlıkları ve formsuzlukları sonucu küme düşen sarı-kırmızılı kulüp, PTT 1. Lig'de sezona "Süper Lig" hedefiyle yola çıktı.

Teknik direktör Topçu yönetiminde ligin ilk 4 haftasında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sezona kötü başlayan Kayseri temsilcisinde yola yardımcı antrenörlerden Cüneyt Dumlupınar ile devam kararı çıktı.

Kayserispor, Dumlupınar yönetiminde deplasmanda Adana Demirspor'u 2-1, sahasında Bucaspor'u 5-1 ve İzmir'de Altınordu'yu 2-0 yenerek, hanesine 9 puan yazdırdı.

Genç teknik adam Dumlupınar'dan önce 4. hafta sonunda 4. puanla 8. sırada bulunan sarı-kırmızılı ekip, 3 haftalık galibiyet serisinin ardından 4 sıra yükselerek, kendisine 14 puan ve averajla 4. sırada yer buldu.

Sarı-kırmızılı camiada 34 yaşındaki genç teknik adamın antrenman öncesi ve sonrasında futbolcularla yakından ilgilenerek, takımdaki arkadaşlık ortamının artmasını sağladığı bu durumun da beraberinde başarıyı getirdiği konuşuluyor.

"Kayserispor benim evim, yuvam"

Cüneyt Dumlupınar, yaptığı açıklamada, Kayserispor gibi köklü bir kulüpte görev almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Kayserispor'un yerinin Spor Toto Süper Lig olduğunu bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Dumlupınar, şunları kaydetti:

"Kayserispor benim evim, yuvam. Bana burada ne görev verilirse yaparım. Kayserispor için gecemi gündüzüme katarım ve başarı için varımı yoğumu ortaya koyarım. Spor Toto Süper Lig hedefiyle yola çıktık ve bu doğrultuda yolumuza devam ediyoruz. Takım olarak son 3 haftada güzel bir ivme yakaladık. Bu süreçte 2 deplasman ve 1 iç saha maçını güzel ve etkili oyunla kazanmasını bildik. Şimdi de aynı şekilde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Rehavete kapılmadan bu galibiyet serilerinin sürmesi için çalışıyoruz. Bu hafta sahamızda Denizlispor'u konuk edeceğiz. O karşılaşmadan da galip ayrılarak, galibiyet serimizi 4 maça çıkarmayı arzu ediyoruz."

Taraftara çağrı

Taraftardan takıma destek olmalarını isteyen Dumlupınar, "Taraftarımız bizim için önemli güç. Onların desteği devam ettiği sürece başarılarımız daha da artacaktır. Taraftarımızdan zorlu şampiyonluk yolunda takımın yanında olmalarını istiyoruz. İnşallah onların desteğiyle sezon sonu şampiyonluğa ulaşır ve Spor Toto Süper Lig'e yeniden döneriz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz