Futbol

Şampiyon Vefa, vefasızlıktan şikayetçi

01 Şubat 2015 Pazar 22:55 - Son Güncelleme 01 Şubat 2015 Pazar 23:04

Vefaspor Başkanı Mesut Gülburan TRT Kent Radyo İstanbul'a konuştu.

Süper Amatör Lig’de şampiyon olan İstanbul’un 107 yıllık köklü kulübü Vefaspor, vefasızlıktan dert yanıyor. TRT’ye özel açıklamalarda bulunan Vefaspor Başkanı Mesut Gülbaran, “İhmalsizlikten, vefasızlıktan, Kulübün dayanacak gücü kalmadı.” dedi.

TRT Kent Radyo İstanbul’da yayımlanan Spor Kulübü programında Eray Ergün’ün sorularını yanıtlayan Vefaspor Kulüp Başkanı Mesut Gülbaran, tüm Vefalılara takıma sahip çıkma çağrısında bulundu.

Vefalılara çağrı

Süper Amatör Lig 1. Grup’un son maçında Kağıthane’yi 1-0 yenerek şampiyon olan ve Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak için play-off oynama hakkı kazanan Vefaspor’un hiçbir şekilde geliri olmadığını kaydeden Gülbaran, “Tüm Vefalılara sesleniyorum. Artık dayanacak gücümüz kalmadı.” dedi.

”Lokal Bile Mahkemelik oldu"

Başkanlığı dört sene önce üstlendiğini belirten Gülbaran, “O dönem, terk edilmiş, oturacak yeri bile bulunmayan, lokali olmayan bir Kulübü devraldık. İlk senemizde kendi semtimizde, Vefa Bozacısı’nın karşısında çok güzel bir lokal yaptık ama o bile mahkemelik oldu.” dedi.

"Bu iş parasız olmuyor"

Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak için geçen sene ant içtiklerini de vurgulayan Gülbaran, “Takımı, bir üst kümeye çıkartıp görevi bırakmayı düşünüyorum. Ne belediyeden ne camiadan hiçbir şekilde destek göremiyoruz. Her sene 600-650 bin lira para harcanıyor. Bütün Vefalılara sesleniyorum, bu iş parasız olmuyor. 9 kategoride takımımız var. Bunların giderlerini de düşündüğünüzde bir takımın ayakta durması mümkün değil. Fatih Belediyesi sınırları içinde 55 kulüp var. Belediyeye de hak vermemek mümkün değil, bu kadar kulüp içerisinde hangisine destek verecek.” diye konuştu.

"Sponsor arıyorum"
Vefaspor’un1908’de kurulduğunu ve köklü bir kulüp olduğunu kaydeden Gülbaran, “Gittiğimiz her yerde “O ünlü Vefa bu mu?” diye soruyorlar. Bu bizi gururlandırıyor ama 300-400 bin TL’lik bir takviye olmazsa yapacak hiçbir şeyimiz kalmadı. Sponsor arıyorum. Yoksa bu takıma yazık, günah olacak. Basketbol takımı ve briç takımımız var, onları da sponsorlar üstlendi. Tek amacımız Vefa’nın ismini yaşatmak. Taraftar gurubuna çok teşekkür ediyorum. Son on senede böyle bir grup görülmedi. Bütün arkadaşlar bizi destekliyorlar. Grupta 13 hafta üst üste galibiyet aldık. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

vefaspor (3).jpg görüntüleniyor

Bir döneme damga vurdu

1959'da Milli Lig kurulana kadar İstanbul Ligi'nde oynayıp profesyonel futbol liginin ilk sezonunu üçüncülükle bitiren, İstanbul’un dört büyük takımından biri olarak kabul edilen Vefaspor, 1973-74 sezonunda küme düştü. Bu tarihten itibaren alt liglerde ve amatör kümede mücadele eden Vefaspor, Türkiye’nin en eski kulüplerinden biri olma unvanıyla şimdilerde var olma savaşı veriyor.

vefaspor (4).jpg görüntüleniyor

Yapımcılığını ve sunuculuğunu Eray Ergün’ün üstlendiği “Spor Kulübü” programı her cumartesi ve pazar 17.00-19.00 saatleri arasında TRT Kent Radyo İstanbul kanalında yayımlanıyor. 106.6 frekansından İstanbul il sınırlarına yayın yapan TRT Kent Radyo İstanbul, www.trt.net.tr üzerinden de Türkiye’de ve dünyada dinlenebiliyor. 

Sıradaki Haber
G.Saray zirve yarışında yara aldı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz