Futbol

Atletico 40 yıllık rüya peşinde

21 Nisan 2014 Pazartesi 14:38 - Son Güncelleme 21 Nisan 2014 Pazartesi 14:41

Atletico Madrid, bu sene Şampiyonlar Ligi'nde yenilgi yüzü görmeyen tek takım.

 UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında yarın Chelsea'yi konuk edecek Atletico Madrid, 40 yıllık aranın ardından finale adını yazdırmayı hedefliyor.

Avrupa futbolunun kulüp bazındaki en önemli turnuvası UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki yarı final eşleşmesinde, yarın TSİ 21.45'te İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, İngiliz kulübü Chelsea'yi ağırlayacak. Rövanş maçı ise 30 Nisan'da yine aynı saatte Chelsea'nin sahası Stamford Bridge'de oynanacak.

40 yıl aradan sonra ilk, toplamda ise 4'üncü kez Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale çıkan Atletico Madrid ile son 11 yılda 7'nci defa "Devler Ligi"nde son 4 takım arasına adını yazdıran ve 2012'de Bayern Münih'i yenerek tarihindeki ilk şampiyonluğuna ulaşan Jose Mourinho yönetimindeki Chelsea, bugüne kadar 3 kez karşı karşıya geldi.

Bu karşılaşmalardan birini Atletico Madrid, birini de Chelsea kazandı. Bir maç ise berabere sonuçlandı. Chelsea'nin 7 gol attığı 3 karşılaşamada, Atletico Madridli futbolcular ise 6 kez fileleri havalandırdı.

İki takım son olarak 31 Ağustos 2012 tarihindeki UEFA Süper Kupası finalinde karşılaştı. UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olarak Süper Kupa'da oynamaya hak kazanan Atletico, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin kazananı Chelsea'yi 6, 19 ve 45. dakilarda Radamel Falcao ve 60. dakikada Miranda'nın kaydettiği gollerle 4-1 yenerek, 2010'un ardından 2. kez UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürdü. Chelsea'nin tek golü ise 75. dakikada Gary Cahill'den geldi.

- Tek namağlup takım Atletico

Atletico Madrid, yarı finale yükselen diğer takımlar Chelsea, Real Madrid ve Bayern Münih de dahil bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yenilgi yüzü görmeyen tek takım oldu.

Zenit, Porto ve Avusturya Wien'in yer aldığı G Grubu'n 5 galibiyet ve 1 beraberlikle lider tamamlayan İspanyol ekibi, 2. turda karşılaştığı İtalya'nın Milan takımını hem deplasmanda (1-0) hem de evinde (4-1) yendi. Çeyrek finalde kozlarını paylaştığı Barcelona ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Atletico, Vicente Calderon'daki maçı 1-0 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.

Rakibinin aksine 3 yenilgiyle "yarı finalistler arasında en fazla mağlup olan takım" unvanını elinde bulunduran Chelsea ise Schalke 04, Basel ve Steaua Bükreş'in bulunduğu E Grubu'nu 4 galibiyet ve 2 yenilgiyle zirvede bitirerek 2. tura çıktı. İkinci turda eşleştiği deplasmanda Galatasaray'ı 1-1 ve evinde ise 2-0'lık skorlarla eleyen Londra kulübü, çeyrek finalde de Fransa'da 3-1 kaybettiği Paris Saint Germain'i (PSG), rövanş maçında 2-0 mağlup ederek son 4 takım arasına girdi.

- Arda büyük ihtimalle oynayacak

"Devler Ligi"nin çeyrek finalinde Barcelona ile 1 Nisan'da oynanan maçta kasığında ağrı hissederek oyundan çıkan ve o tarihten bu yana sahalardan uzak kalan milli futbolcu Arda Turan'ın, Arjantinli teknik direktör Diego Simeone'nin şans vermesi halinde oynaması bekleniyor.

Atletico Madrid'in bu sezon için Chelsea'den kiraladığı Belçikalı kaleci Thibaut Courtois, iki kulüp arasındaki uzlaşma sonrası sözleşmesindeki "Olası bir Avrupa kupası maçında Chelsea'ye karşı oynayamaz" maddesine rağmen İngiliz takımına karşı forma giyecek.

Sırp defans oyuncusu Branislav Ivanovic'in cezası nedeniyle kadroda yer almayacağı Chelsea cephesindeyse baldırından sakatlandığı 8 Nisan'daki PSG maçından bu yana futbol oynamayan Belçikalı kanat oyuncusu Eden Hazard'ın durumu belirsizliğini koruyor.

- Şampiyonlar Ligi karnesi

Atletico Madrid ve Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi karnesi şöyle:

Atletico Madrid

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde aldığı sonuçlar: 1 galibiyet (1974), 2 yenilgi (1959, 1971)

Son yarı final deneyimi: 1973-1974 sezonunda Celtic'e (İskoçya) karşı (0-0'ın rövanşında konuk ettiği İskoç temsilcisini 2-0 yenerek kulüp tarihindeki tek finaline çıktı. Finalde Bayern Münih'e yenildi)

Bu sezon: 8 galibiyet, 2 beraberlik - 22 gol attı, 5 gol yedi

En skoreri: Diego Costa - 7 gol

Chelsea

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde aldığı sonuçlar: 2 galibiyet (2008, 2012), 4 yenilgi (2004, 2005, 2007, 2009)

Son yarı final deneyimi: 2011-2012 sezonunda Barcelona'ya (İspanya) karşı (Evinde 1-0 yendiği Barcelona ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak finale çıktı. Normal süresi 1-1 tamamlanan final maçında Bayern Münih'i penaltılar sonucunda 4-3 yenerek şampiyon oldu)

Bu sezon: 7 galibiyet, 3 mağlubiyet - 18 gol attı, 7 gol yedi

En skorerleri: Demba Ba, Samuel Eto'o, Fernando Torres - 3 gol

Sıradaki Haber
Ve yarı final heyecanı başlıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz