Futbol

Avcı: Emre'nin frikiği gol olsa...

23 Ağustos 2017 Çarşamba 00:58 - Son Güncelleme 23 Ağustos 2017 Çarşamba 09:36

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında deplasmanda Sevilla ile 2-2 berabere kalarak bu turnuvaya veda eden Medipol Başakşehir'in teknik direktörü Abdullah Avcı, "Emre'nin şutu gol olsa bugün başka şekilde dönecektik" dedi.

Hakemin son düdüğüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına yükselme mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Avcı, "Oyuncularıma ve bizi alkışladıkları için Sevilla seyircisine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

ABDULLAH AVCI'NIN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ

Medipol Başakşehir Teknik DirektörüAvcı, Sevilla maçının ardından ilk olarak TRTSPOR'a konuştu.

Oyuncularına teşekkür eden Avcı, şunları söyledi:

"Dün de 'Sonuna kadar zorlayacağız.' demiştim. Bugün çok değerli bir takım ile oynadık. Bugün top oyunda 55 dakika kaldı, ilk maçta da 60 dakika kalmıştı. Sevilla, La Liga'da Barcelona'dan sonra en fazla topa sahip olan takım. Detaylarla maç kazanırsın ya da kaybersin. Maçı kaybetmedik ama turu kaybettik. Rakipten daha fazla pas yaptık. Rakipten daha fazla mesafa kat ettik, sprint attık. Emre'nin frikiği gol olsa belki de turu alıp dönecektik. Sevilla bizi buradan alkışlayarak uğurladıysa, bir şeyleri de başarmışız demektir. Avrupa Ligi'ne ve ligimize önemli katkı sağlayacak. Statü önümüzdeki sezon değişiyor; Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya'da ilk 4 takım direkt katılıyor. Bugün ve sonra alacağımız puanlar da ülke adına önemli. Harika bir geceydi ve oyuncularımı tebrik ediyorum. Şimdi lige döneceğiz. Cuma günü de kuralar çekilecek. Brugge ve bu maç Avrupa Ligi'nde iyi şeyler yapacağımızı gösterdi."

Avcı, müsabakanın oynandığı Ramon Sanchez Pizjuan Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Maçtan önce yaptığı açıklamayı hatırlattı

Abdullah Avcı, maçtan bir gün önce yaptığı açıklamada sonuna kadar bu turda var olmak istediklerini söylediğini hatırlattı.

"Bizi alkışladıkları için Sevilla seyircisine teşekkür ediyorum" 

Hakemin son düdüğüne kadar UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına yükselme mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Avcı, "Oyuncularıma ve bizi alkışladıkları için Sevilla seyircisine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Avcı, ilk maça nazaran Sevilla'yı daha az topla oynattıklarını ancak küçük detaylarla gruplara yükselme mücadelesini kaybettiklerini anlattı.

Teknik direktör Avcı, şöyle konuştu:

"Bu futbol teknik direktör olarak beni tatmin etti. Seyirciyi de tatmin etmiş olmalı ki bizi alkışladılar. Cebimize koyacağımız çok artılar var ve yolumuza onlarla devam edeceğiz. Gerek Sevilla gerekse Brugge maçları Avrupa Ligi'nde bize daha fazla şeyleri hayal edebileceğimizi gösterdi. Bu futbolumuzun lige ve Avrupa Ligi'ne olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Hayatımda hiçbir zaman hayal kırıklığı yaşamadım ve olumsuz enerjiyle de beslenmedim. Bardağın dolu tarafından bakıp gelişime katkı sağlayacak yönleri bulmak lazım. Hem ligimiz hem de Avrupa Ligi için çok önemli tecrübeler kazandık."

Gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nin statüsünün değişeceğini ve ülke puanlarının çok önemli olacağını dile getiren Avcı, Avrupa Ligi'nde alacakları puanların ülke futbolu için de önemli olacağını sözlerine ekledi.

MAÇIN ÖZETİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber
Avcı ilk maçtaki 11'i değiştirmedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz