Futbol

"Beşiktaş'a çok yazık ettiler"

29 Ağustos 2014 Cuma 09:51 - Son Güncelleme 29 Ağustos 2014 Cuma 09:58

''Beşiktaş’ın böylesine emeğine yazık ettiler. Çok yazık oldu''

İlk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan Beşiktaş, İngiltere’deki rövanşta 1-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne play-off turunda veda etti. Kartal’ın mücadelesi taraflı tarafsız herkesin alkışını alırken, Portekizli hakem Pedro Proença’nın yönetimi ise bir o kadar eleştirildi.

İngilizler bile itiraf etti

35’inci dakikada Debuschy , Mustafa Pektemek’i ceza sahası içinde düşürdü. 41’de ise Wilshere, Motta’yı yere indirdi. Hem Türk hem İngiliz otoriteler iki pozisyonun da net penaltı olduğu görüşünde birleşti. Nitekim Wilshere da maçtan sonra Mustafa’yı yere düşürdüğü pozisyonun penaltı olduğunu itiraf etti.

Portekizli hakem, Brezilya’daki Dünya Kupası’nda Hollanda ile Meksika arasındaki ikinci tur karşılaşmasında Robben’in kendini yere atmasına penaltı vermişti. Bu çelişki, tepkiyi iyice artırdı.

“Üzerinde durulmuyor”

Akıllara Türk hakemlerin ligde eleştirilen yönetimleri geldi.Konuyu değerlendiren Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Türk hakemlere haksızlık yapıldığını belirtti.

“Bununla ilgili defalarca ifadeler kullandım, açıklamalar yaptım. Maalesef kimse üzerinde durmuyor. Sadece Arsenal-Beşiktaş maçı değil Dünya Kupası’nda da verilen kararları, yapılan hataları gördük… Beşiktaş’ın böylesine emeğine yazık ettiler. Çok yazık oldu” diye konuştu.

BUGÜN

Sıradaki Haber
Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım: Dortmund
Yükleniyor lütfen bekleyiniz