Futbol

Beşiktaş'ın zaferi Avrupa basınında

31 Temmuz 2014 Perşembe 12:00 - Son Güncelleme 31 Temmuz 2014 Perşembe 14:30

Beşiktaş'ın Feyenoord zaferi Avrupa basınında geniş yer buldu.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Feyenoord deplasmanından aldığı 2-1'lik galibiyet, Avrupa basınında geniş yer buldu.

Beşiktaş'ın zaferi UEFA'nın resmi sitesinde
UEFA, resmi internet sitesinden yayımladığı haberde, Mustafa Pektemek ve Kerim Koyunlu'nun golleriyle Feyenoord'u yenen siyah-beyazlıların geçen sezon Hollanda 1. Futbol Ligi'ni (Eredivisie) ikinci sırada tamamlayan Feyenoord karşısında üst tura çıkma adına önemli bir avantaj yakaladığı vurgulandı.

Haberde, Beşiktaş'ın maçın kontrolünü ilk dakikalardan itibaren ele aldığı, 13. dakikada Oğuzhan'ın kornerden kazandığı köşe vuruşunu gole çeviren Mustafa Pektemek'in ardından yine Oğuzhan'la farkı artıracak şanslar elde etmesine rağmen bunları değerlendiremediği belirtildi.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda da rakibi karşısında üstün futbolunu devam ettirerek baskısının sonucunda Joris Mathijsen'in hatasından Kerim ile farkı ikiye çıkardığı, Motta'nın uzatma dakikalarında yaptırdığı penaltının ardından Feyenoord'un 6 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'da oynayacağı rövanş maçına "eli boş gelmeyeceği" değerlendirmesinde bulunuldu.

Penaltı golü teselli oldu
FIFA'nın internet sitesinden yayınlanan haberde ise maça 5 dakika uzatılma verilmesine dikkat çekilerek Mitchell te Vrede'in son dakikadaki penaltı golünün Feyenoord için teselli olduğu belirtilirken, Fransız haber ajansı AFP, Beşiktaş'ın 1970 Avrupa Kupası şampiyonunu evinde yenmesini öne çıkardı.

Beşiktaş avantajı iyi kullandı
İngiliz basınında yer alan haberlerde ise Feye önemli oyuncuları Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Graziano Pelle'i satmasının ardından önemli derecede güç kaybı yaşadığı ve siyah beyazlıların bu avantajı iyi kullandığı ifade edildi.

Feyenoord'un tur şansı zora girdiği
Feyenoord ile Beşiktaş arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu karşılaşması, Hollanda medyasında geniş yer buldu.

Ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, Feyenoord'un bir kez daha Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını kaybetmek üzere olduğunu yazdı. Rotterdam ekibinin tur için küçük de olsa şansı olduğuna yer verilen haberde, bunun rövanş maçında ortaya konulacak performansa bağlı olduğuna işaret edildi.

AD gazetesi, güçsüz Feyenoord'un Beşiktaş'a karşı koyamadığını ifade etti. Transfer döneminde takımdan ayrılan 4 as oyuncunun eksikliğinin doldurulamadığına vurgu yapan gazete, Feyenoordlu oyuncuların Mustafa'nın 13. dakikada attığı golden sonra güvenlerini yitirdiğini belirtti.

Feyenoord'un maçın ikinci yarısında özellikle hücum hattında etkisiz olduğu kaydedilen haberde, orta sahada oynayan Clasie, Immer ve Vilhena'nın da karşılaşmanın temposunu yükseltecek mücadeleyi ortaya koyamadığına vurgu yapıldı.

"Şampiyonlar Ligi Feyenoord'a uzak" başlığıyla haberi veren NOS televizyonu ise Rotterdam ekibinin siyah-beyazlılar karşısında kötü bir performans sergilediğini kaydetti. Haberde ilk golü yiyene kadar iyi oynayan Feyenoord'un golden sonra oyunun dengesini kaybettiği değerlendirmesi yapıldı.

Sıradaki Haber
"Gereksiz yere..."
Yükleniyor lütfen bekleyiniz