Futbol

''Bütün dünya Beşiktaş'ı konuşacaktı''

20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:19 - Son Güncelleme 21 Ağustos 2014 Perşembe 09:47

Demba Ba'nın şutu gol olsaydı değil CNN bütün dünya Beşiktaş'ı konuşacaktı.

Temsilcimiz Beşiktaş, dün gece Arsenal karşısında iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen sahadan golsüz beraberlikle ayrılarak tur şansını Londra'ya bıraktı.

Atiba'nın yokluğunda Necip'e şans veren Bilic'in kadrodaki sürprizi İsmail Köybaşı oldu. Sol bek olan Köybaşı, Arsenal karşısında sağ bekte görev aldı. Köybaşı gerçek mevkisi olmamasına rağmen kötü şut tercihleri dışında sağ bekte gayet başarılı bir performans sergiledi.

Ersan ve Franco zamanla çok iyi bir ikili olacaklarını bir kez daha gösterdiler. Geçen sezonun son haftalarında bunun sinyallerini vermişlerdi.

Ama Ramon Motta, Beşiktaş'ın başını ilerde çok ağrıtacağa benziyor. Gereksiz çalımları, boşa yaptığı driplingleri, pas hataları ve kötü orta tercihleri ilerde Beşiktaş taraftarını üzebilir. Motta güven veren bir sol bek değil, Beşiktaş yeni bir sağ bek transfer ettiğinde Bilic acilen İsmail Köybaşı'nı sol beke monte etmeli.

Orta sahada Necip ve Veli görevlerini başarı ile yerine getirdiler. Ama biraz daha cesur oynamaları gerekiyor. İkisinin de çakılı bir şekilde defansif orta saha olarak kalması sonucu orta sahadaki bütün hücum yükü Oğuzhan'a biniyor. Rövanşta ya Necip ya da Veli'nin oynarsa Atiba'nın Oğuzhan'a destek vermesi gerekiyor.

Dün Beşiktaş'ın en başarılı isimlerinden biride Oğuzhan'dı. Eski takımına karşı çok iyi oynadı. Özellikle Demba Ba'ya yaptığı mükemmel orta, Arsene Wenger'e mesaj niteliğindeydi. Tek kusuru yine sakinliğini koruyamamasıydı. Ortada hiç pozisyon yokken boş yere sarı kart gördü. Oğuzhan sakin kalmayı başarır ve fiziğini güçlendirir ise Avrupa'nın sayılı orta sahalarından biri olabilir.

Beşiktaş'ın dün gece en durgun ismi Olcay'dı. Çok tutuk kaldı. İkinci yarıda kaçırdığı yüzde yüzlük gol pozisyonu da moralini iyice bozdu. Umarım rövanşta eski Olcay'ı izleriz.

Sağ açıkta oynayan Mustafa Pektemek, fena oynamasada bu pozisyonun adamı değil. Bilic 10 numara transferi gelince büyük ihtimalle tek forvete dönecek. Bu da Pektemek'in yedek kalacağı anlamına geliyor. Pektemek, 10 numara ve Demba Ba'yı kesemeyeceği için kendisine sol açık ya da sağ açıkta yer arayacak.

Beşiktaş'ın yeni babası Demba Ba, fantastik düşünceli başlama vuruşu ile hem kendisini hem de Beşiktaş'ı dünya futbol tarihine geçirebilirdi. Ama Demba Ba'ya Arsenal kalecisi Szczesny mükemmel kurtarışı ile engel oldu. Ba Arsenal ceza sahasında yine Szczesny ile karşı karşıya geldi bu seferde zeminin azizliğine uğradı. Olimpiyat Stadı'nın zemini acilen düzeltilmeli. Yoksa bu zemin Beşiktaş'ın başına çok iş açar. Daha yaz mevsiminde böyle olan zemini, kışta düşünemiyorum.

Maçtan önce tur şansları iki takım içinde eşitti. Şimdi Arsenal rövanş için biraz daha şanslı olsa da hiçbir şey bitmiş değil. Gollü beraberlik ve her türlü Beşiktaş galibiyeti temsilcimizin gruplara kalmasını sağlayacak. Hatta 0-0'la hem uzatmalarda hem de penaltılarda Beşiktaş'ın tur atlama şansı olduğunu unutmayalım. Önemli olan takım savunmasını iyi yapmak ve sabırlı oynamak. Turu uzatmalarda veya penaltılarda da atlayabiliriz  Ayrıca Arsenal'de Ramsey'in rövanşta cezalı olması Beşiktaş için büyük bir avantaj.

Maçtan önce Slaven Bilic yaptığı açıklamada Arsenal’i elersek, bu bir mucize olmaz ve CNN’de manşet olacak bir haber olmaz demişti. Ama Demba Ba'nın başlama vuruşunda ki şutu gol olsaydı değil CNN bütün dünya Beşiktaş'ı konuşacaktı. Bu yüzden evet belki de Slaven Bilic'in dediği gibi CNN Beşiktaş'ı manşet haber yapmayacak ama Arsenal'i elersek çok büyük bir iş başarıcaz.

ERKUTCAN KALAYCI - TRT SPOR

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ın Arsenal beraberliği dünya basınında
Yükleniyor lütfen bekleyiniz