Futbol

VİDEO | G.Saray UEFA Avrupa Ligi'nde

08 Aralık 2015 Salı 23:35 - Son Güncelleme 09 Aralık 2015 Çarşamba 08:16

Galatasaray, sahasında Astana ile 1-1 berabere kalarak Avrupa Ligi vizesi aldı.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 6. ve son maçında Kazakistan ekibi Astana ile sahasında 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı temsilcimiz, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı.

VİDEO | İŞTE GALATASARAY-ASTANA MAÇININ ÖZETİ

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Astana ile 1-1 berabere kalarak C Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayan Galatasaray, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelenin ilk yarısında her iki ekip de girdiği pozisyonları gole çeviremedi ve soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. 

Aslan şoku erken atlattı

Karşılaşmanın ikinci yarısına daha baskılı başlayan Galatasaray, ilk bölümde istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Astana'nın 62. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı takım, 64. dakikada rakibine Selçuk İnan ile karşılık vererek golün şokunu çabuk atlattı. Daha sonra organize olmakta zorlanan Galatasaray, hücumda da etkili olamadı ve müsabakadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmek için maçta gereken 1 puanı aldı.

Bu sonuçla Galatasaray grubu 5, Astana ise 4 puanla tamamladı.

Temsilcimiz, 5. hafta maçında deplasmanda Atletico Madrid'e 2-0 yenilerek Devler Ligi'ne veda etmişti. Galatasaray, Astana ile deplasmanda oynadığı maçta ise 2-2 berabere kalmıştı.

İLK YARININ ANALİZİ VE MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI...

Grubu üçüncü sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi hedefleyen Galatasaray, taraftarı önünde çıktığı karşılaşmaya baskılı başladı. İlk bölümde oyunu rakip sahaya yığarak gol arayışlarına giren sarı-kırmızılı takım, 15. dakikada kalesinde tehlike yaşamasına rağmen hücumdaki etkili mücadelesini sürdürdü.

Karşılaşmanın 19. dakikasında Podolski, 20. dakikasında da Sneijder ile kaleyi yoklayan Galatasaray, 25. dakikada ise Yasin Öztekin ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Temponun düşmesiyle bir süre ileride istediği performansı ortaya koyamayan sarı-kırmızılı ekip, son dakikalarda tekrar önemli fırsatlar buldu. 43. dakikada Yasin Öztekin'in şutunda kaleciyi geçmeyi başaramayan Galatasaray'da, 45. dakikada ise Burak Yılmaz'ın şutunda top direğe çarparak oyun alanını terk etti.

UEFA Avrupa Ligi'nde yola devam etmek için mutlak galibiyete ihtiyacı olan Astana ise savunma güvenliğini ön planda tutarak maça başladı. Maçın 5. dakikasında Twumasi'nin şutunda direğe takılan Kazakistan temsilcisi, savunmada etkili bir performans ortaya koyarak baskılı oynayan rakibinin pozisyonlarını savuşturmayı bildi.

4. dakikada ceza alanı içi sol çaprazdan Yasin Öztekin'in çıkardığı şutta top yan ağlarda kaldı.

15. dakikada konuk ekip Astana gole çok yaklaştı. Savunmadan atılan uzun topla sağ kanatta buluşan Twumasi ceza alanına girdikten sonra şut çekti. Kaleci Muslera'yı da geçen meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına döndü. Galatasaray savunması topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

19. dakikada Sneijder'in pasıyla ceza alanı yayının solunda topla buluşan Podolski, bekletmeden sol ayağıyla vuruşunu yaptı ancak savunmaya çarpan top az farkla kornere gitti.

20. dakikada sol kanattan köşe atışını paslaşarak kullanan Sneijder, topu aldıktan sonra kale sahasına gönderdi, kaleci Eric meşin yuvarlağı yumruklarıyla uzaklaştırdı.

25. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun sağdan ortasında savunmadan seken top altıpas gerisindeki Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Bu oyuncunun istediği gibi kontrol edemediği meşin yuvarlağa hareketlenen Yasin Öztekin, kaleci Eric'ten önce uygun durumda topa dokundu ancak meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.

43. dakikada Podolski'nin uzun pasında topla buluşan Yasin Öztekin'in, ceza yayına doğru ilerledikten sonra attığı şutta kaleci Eric topu son anda kornere çeldi.

45. dakikada Yasin Öztekin'in ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz, ceza alanına sokulduktan sonra yay içinden plase vurdu ancak kaleci Eric'i geçen meşin yuvarlak direkten auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

İKİNCİ YARININ ANALİZİ VE ÖNEMLİ ANLARI...

Karşılaşmanın ikinci yarısına da baskılı başlayan Galatasaray, ilk bölümde istediği pozisyonları bulmakta zorlandı. Astana'nın 62. dakikada attığı golle 1-0 geriye düşen sarı-kırmızılı takım, 64. dakikada rakibine Selçuk İnan ile karşılık vererek golün şokunu çabuk atlattı. Daha sonra organize bir oyun sergileyemeyen Galatasaray, hücumda da etkili olamadı ve müsabakadan beraberlikle ayrıldı. Sarı-kırmızılı ekip UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edebilmek için maçta gereken 1 puanı aldı.

Maçın ikinci yarısında ilk yarıya göre daha istekli olan Astana, 62. dakikada Twumasi'nin golüyle öne geçti. 64. dakikada Selçuk İnan'ın golüne engel olamayarak üstünlüğünü kaybeden Kazakistan temsilcisi, kalan sürede sonucu değiştirmeyi başaramadı.

54. dakikada Hakan Balta'nın uzaklaştırmaya çalıştığı top, Olcan Adın'a çarpıp ceza sahasının sağ çaprazında Maksimovic'in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

61. dakikada Olcan Adın'ın soldan ortasında ceza sahasında Sneijder'in kafa vuruşunda, kaleci Eric topu direğin dibinden kornere çeldi.

GOL: 62. dakikada Astana öne geçti. Shomko'nun soldan ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte boş pozisyonda topu önünde bulan Twumasi'nin gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 0-1

GOL: 64. dakikada Galatasaray skoru eşitledi. Sağdan gelişen atakta Selçuk İnan ile verkaç yapan Podolski altıpasın önündeki Burak Yılmaz'ı gördü. Burak Yılmaz'ın vuruşunda savunmaya çarpan top ceza sahasında Selçuk İnan'da kaldı. Selçuk İnan bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

77. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Podolski'nin ceza sahasına girmeden yerden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Eric'te kaldı.

Karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlandı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Craig Alexander Thomson, David McGeachie, William Conquer (İskoçya)

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Olcan Adın (Dk. 82 Rodriguez), Chedjou, Selçuk İnan, Podolski, Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 88 Umut Bulut), Burak Yılmaz

Astana: Eric, Ilic, Postnikov, Anicic, Shomko, Maksimovic, Canas, Twumasi, Muzhikov (Dk. 88 Zhukov), Kethevoama (Dk. 74 Nuserbayev), Kabananga (Dk. 74 Dzholchiyev)

Goller: Dk. 62 Twumasi (Astana), Dk. 64 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 49 Muzhikov, Dk. 60 Twumasi (Astana), Dk. 90 Burak Yılmaz (Galatasaray)

Temsilcimiz Galatasaray'ın Devler Ligi'ndeki maçlarının özetleri:

GALATASARAY - ATLETİCO MADRİD

ASTANA - GALATASARAY

GALATASARAY - BENFİCA

BENFİCA - GALATASARAY

ATLETİCO MADRİD - GALATASARAY

Sıradaki Haber
"Artık geleceğe bakmalıyız"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz