Futbol

İlk İstanbul bileti Manchester City'nin

04 Mayıs 2021 Salı 23:55 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2021 Çarşamba 00:04  |  Kaynak : TRT SPOR

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final mücadelesinde Manchester City, ilk maçta 2-1 mağlup ettiği rakibi Paris Saint Germain'i sahasında da 2-0 ile geçerek tarihinde ilk kez finale yükseldi. İngiliz ekibinin gollerini Riyad Mahrez kaydetti.

Etihad Stadı'nda oynanan maçta İngiliz ekibi güldü. Riyad Mahrez'in golleriyle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılan City, kupanın sahibini bulacağı İstanbul'daki dev maç için final biletini cebine koydu.

Pep Guardiola'nın öğrencileri ilk maçı deplasmanda 2-1 kazanmıştı. Mahrez, o karşılaşmada da takımının galibiyet golüne imza atmıştı.

İngiliz ekibi, finalde Real Madrid-Chelsea eşleşmesinin galibiyle kupa için kozlarını paylaşacak.

Maçtan dakikalar

Manchester City sahaya; Ederson, Walker, Dias, Stones, Zinchenko, Fernandinho, İlkay, Bernardo, Mahrez, Foden, De Bruyne ilk 11'iyle çıktı.

PSG'nin teknik patronu Mauricio Pochettino ise Navas, Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Diallo, Herrera, Paredes, Verratti, Di Maria, Neymar, Icardi 11'ini tercih etti.

Mücadelenin 7. dakikasında Fransız ekibi penaltı kazandı. Penaltı kararı, hakem Björn Kupers'in VAR incelemesi sonucu iptal edildi.

GOL! İngiliz temsilcisi, Riyad Mahrez'in 11. dakikada kaydettiği golle PSG karşısında 1-0 öne geçti.

PSG gole çok yaklaştı! 16. dakikada Marquinhos'un kafa vuruşunda top direkten döndü.

Karşılaşmanın ilk yarısı Manchester City'nin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

GOL! Riyad Mahrez bir kez daha sahnede! City, Cezayirli yıldızın 63. dakikada attığı golle farkı ikiye çıkardı: 2-0.

KIRMIZI KART! PSG sahada 10 kişi! Arjantinli futbolcu Angel Di Maria, 69. dakikada Fernandinho'nun ayağına vurdu ve ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Manchester City'de Phil Foden, 77. dakikada çaprazdan şansını denedi! Top direkten dışarı çıktı.

Geride kalan dakikalarda başka gol olmayınca Manchester City, evinde PSG'yi 2-0 mağlup etti ve finale yükseldi. Geçtiğimiz sezon finalde Bayern Münih'e kaybeden PSG, bu sezon da yarı finalde kupaya veda etti.

Manchester City'nin finaldeki rakibi, Real Madrid ya da Chelsea olacak. İki ekibin ilk randevusu 1-1'lik eşitlikle sona ermişti. 5 Mayıs Çarşamba günü oynanacak karşılaşmanın ardından son finalist belli olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali, 29 Mayıs'ta İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

 

Sıradaki Haber
Bakan Kasapoğlu'ndan açıklamalar
Yükleniyor lütfen bekleyiniz