Futbol

Messi 38'de yeni rekoru kırdı!

25 Kasım 2014 Salı 23:09 - Son Güncelleme 26 Kasım 2014 Çarşamba 02:24

Messi,Devler Ligi gol rekorunu da kırdı. Süper yıldız rekordan sonra da durmadı.

Barcelona'nın Kıbrıs Rum Kesimi takımı APOEL'i deplasmanda 4-0 yendiği karşılaşmada 3 gole imza atan Arjantinli Lionel Messi, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en golcü futbolcusu oldu. 

"Devler Ligi" kariyerindeki 91. maçında 74 gole ulaşan yıldız futbolcu, böylece 71 gole sahip eski Real Madridli Raul'u geride bıraktı.

3 günde 2 rekor

Messi, geçtiğimiz cumartesi günü İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) kariyerinde 253 gole ulaşarak, Telmo Zarra'ya ait 60 yıllık La Liga rekorunu kırmıştı. Süper yıldız, bu rekordan 3 gün sonra yeni bir unvana daha kavuştu.

Yeni rekor 74 gol!

Lionel Messi, Barcelona'nın APOEL'e konuk olduğu karşılaşmada 38. dakikada takımı adına farkı ikiye çıkaran golü atarak Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 72'ye çıkarttı ve İspanyol oyuncu Raul'u geçerek turnuva tarihinin en golcü oyuncusu unvanını ele geçirdi. 

58 ve 87. dakikalarda APOEL kalesine iki gol daha bırakarak hit-trick yapan Messi, rekorunu 74 gole çıkararak perçinledi.

Arjantinli yıldız, Devler Ligi'ndeki bir önceki maçta ise Ajax ağlarını iki kez havalandırarak 70 gollü Ronaldo'yu geride bırakarak Raul'un 71 gollük rekorunu egale etmişti.

Ronaldo Messi'yi geçer mi?

Şampiyonlar Ligi'nin en golcü futbolcuları sıralamasında, 74 gollü Messi ile 71 gollü Raul'u, 106 maçta 70 gol atan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo takip ediyor.

Ronaldo, Çarşamba günü Real Madrid'in Basel ile oynayacağı maçta 5 gol atarsa Messi'yi geçecek.

Sıradaki Haber
Porto, BATE Borisov'a acımadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz