Futbol

"Önceliğimiz Süper Lig"

02 Ekim 2014 Perşembe 01:14 - Son Güncelleme 02 Ekim 2014 Perşembe 01:24

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli soruları cevapladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, ilk yarıda kötü oynadıklarını, ikinci yarıda futbolcuların bildikleri bir taktikle oynamayı tercih ettiklerini belirterek, "Oyuncularım biraz daha sakinleşti" dedi.

İtalyan teknik adam, Arsenal'e 4-1 mağlup oldukları maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, mücadeleye saatler kala Selçuk İnan'ın kadrodan neden çıkarıldığıyla ilgili soru üzerine, "Ufak tefek sıkıntılar vardı. Ateşlendi, durumunu bir-iki gün takip ettik. Çok yorulduğunu gördük ve riske etmek istemedik" ifadesini kullandı.

Arsenal karşısında ilk yarıda kötü bir performans ortaya koyduklarını belirten Prandelli, "Başından beri bazı seçimler yapmak zorunda kaldık. Bunun sorumluluğu bende. Oyuncularım dediklerimi yapmaya çalışıyor. İkinci yarıda bildikleri bir taktikle oynamayı tercih ettim. Melo, birçok pozisyonda rakibiyle bire bir de kaldı. Futbolcularım biraz daha sakinleşti, biraz daha rahatladık" diye konuştu.

İtalyan teknik adam, bire bir pozisyonlarda hatalar yaptıklarını anlatarak, Şampiyonlar Ligi gibi büyük organizasyonlarda daha hazır ve daha agresif oynamaları gerektiğini kaydetti.

Prandelli, Galatasaray'da oturtmaya çalıştığı sistemle ilgili bir soruya, "İnanmamız lazım. Benim sistemi daha iyi anlatmam gerekiyor. Herkesten katılım bekliyorum. Oyuncularımı nasıl oynayacaklarına dair inandırmam gerekiyor. Çok iyi bir takıma sahibiz. Kendi karakterimizi ve kişiliğimizi ortaya koymamız gerekiyor" yanıtını verdi.

Şampiyonlar Ligi'nde önlerinde 4 maç daha bulunduğunu ve gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, önceliklerinin Süper Lig olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Ronaldo kaçırdı, Real zorlandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz