Futbol

Prandelli'nin Devler karnesi

15 Eylül 2014 Pazartesi 11:39 - Son Güncelleme 15 Eylül 2014 Pazartesi 11:42

Prandelli 4 sezon sonra "Devler Ligi"nde takım yönetecek.

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Cesare Prandelli, Anderlecht maçıyla birlikte 4 sezonluk aradan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterecek.

İtalya Milli Takımı'nın başında 4 sezon görev yapan ve bu dönemde kulüp takımı çalıştırmayan Prandeli, Fiorentina'nın başında olduğu dönemde iki sezon "Devler Ligi"nde mücadele etti.

Fiorentina'yı ilk olarak 2008-2009 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına taşıyan İtalyan teknik adam, F Grubu'nda Bayern Münih, Olympique Lyon ve Steaua Bükreş'le eşleşirken, 6 puan toplayarak üçüncü sırada yer aldı. Grubunu üçüncü bitirerek UEFA Kupası'da yoluna devam eden Fiorentina, 3. turda Ajax'a elenerek Avrupa defterini kapattı.

Prandelli yönetimindeki Fiorentina, 2009-2010 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplardan çıkmayı başardı. E Grubu'nda Olympique Lyon, Liverpool ve Debrecen takımlarıyla birlikte yer alan "Mor Menekşeler", topladığı 15 puanla lider olarak son 16 takım arasına kaldı. İkinci turda Bayern Münih'le eşleşen Fiorentina, ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybetti, rövanş maçını 3-2 kazanmasına karşın çeyrek final biletini alan taraf Alman ekibi oldu.

Bu eşleşme, Cesare Prandelli'nin bir kulüp takımı başında Avrupa kupalarında çıktığı son müsabakalar oldu ve Prandelli sezon sonunda Fiorentina'nın başından ayrılarak İtalya Milli Takımı'nın başına geçti.

- UEFA Kupası'nda yarı final gördü

Cesare Prandelli, Fiorentina ile 2007-2008 sezonu UEFA Kupası'nda yarı finale kadar yükselme başarısı yakaladı.

Yarı finalde İskoçya'nın Glasgow Rangers takımıyla eşleşen Fiorentina, her iki maçı da 0-0 sona eren eşleşmede penaltılarla rakibine 4-2 yenilerek final biletini kaptırdı.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Tek hedef galibiyet
Yükleniyor lütfen bekleyiniz