Futbol

VİDEO | Simeone Arda'nın adaylığı için ne dedi?

26 Kasım 2014 Çarşamba 00:01 - Son Güncelleme 26 Kasım 2014 Çarşamba 13:24

Simeone, Arda'nın UEFA'nın en iyi 11'ine aday gösterilmesiyle ilgili konuştu.

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, Arda Turan'ın UEFA'nın açıkladığı listede 2014'ün en iyi ilk 11'ine aday gösterilmesi konusunda, "Bu beni hiç şaşırtmadı. Diğer tüm adaylarla mükemmel bir şekilde rekabet edebilecek çok büyük kapasiteye sahip bir futbolcu" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanacak Atletico Madrid-Olympiakos maçı öncesinde iki takım da son hazırlıklarını tamamladı.

Maçın oynanacağı Vicente Calderon Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone, galibiyet için taktiklerini "Baskı kurup hızımızı rakip takıma kabul ettirirsek sahadan istediğimiz sonuçla ayrılırız" diye özetledi.

Olympiakos'u "çok düzenli, ciddi oynayan ve hücuma çok hızlı çıkan bir takım" olarak tanımlayan Simeone, Yunan takımının maç sonuna kadar rekabetçi olduğuna dikkat çekti.

 "Arda'nın UEFA'nın en iyi 11'ine aday olması beni hiç şaşırtmadı"

Simeone, Arda Turan'ın UEFA'nın açıkladığı listede 2014'ün en iyi ilk 11'ine aday gösterilmesiyle ilgili soruya ise "Arda'nın UEFA'nın en iyi 11'ine aday olması beni hiç şaşırtmadı. Diğer tüm adaylarla mükemmel bir şekilde rekabet edebilecek çok büyük kapasiteye sahip bir futbolcu" cevabını verdi.

Arda hakkında fikirlerinin hiç değişmediğini, Türk futbolcunun Atletico Madrid için her maçta çok önemli olduğunu söyleyen Arjantinli teknik adam, "Arda çok yetenekli ve hedeflerimize entegre olan büyük bir insan" şeklinde konuştu.

Olympiakos Teknik Direktörü: "Arda ve Koke oynamazlarsa harika olur" 

Olympiakos Teknik Direktörü Michel de düzenlediği basın toplantısında, "Atletico Madrid, kimsenin karşılaşmak istemeyeceği bir rakip. Kağıt üzerinde Atletico Madrid ile kıyaslanamayız" dedikten sonra gülümseyerek "futbolcularım benim için çok değerli ve iyiler ama Arda ve Koke oynamazlarsa harika olur" yorumunda bulundu.

Grupta Atletico Madrid'e karşı 3-2 kazandıkları ilk maça atıfta bulunan Michel, "Sahamızda veya deplasmanda oynamanın taktik olarak çok farklı olduğunu düşünmüyorum. İnşallah ilk maçtaki oyunumuzu tekrarlarız. Sonucu getiren oyunu oynamaya çalışacağız" dedi.

Öte yandan, Atletico Madrid-Olympiakos maçı ile İspanyol ve Yunan takımları 20. kez İspanya'da karşı karşıya gelecek. İspanyol takımlarının bu zamana kadar sahalarında Yunan ekiplerine hiç kaybetmemiş olması önemli bir istatistik olarak dikkati çekiyor. Kulüp tarihinde İspanyol takımlarına karşı deplasmanda 9. maçına çıkacak Olympiakos, şu ana kadar 7 yenilgi 2 beraberlik aldı.

Maç öncesi diğer bir önemli not ise Atletico Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nde sahasında oynadığı son 7 maçın 6'sında kalesinde gol görmemesi olarak gözüküyor.

Sıradaki Haber
Messi 38'de yeni rekoru kırdı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz