Futbol

"Üzgünüz ama başımız her zaman dik"

23 Ekim 2014 Perşembe 02:04 - Son Güncelleme 23 Ekim 2014 Perşembe 02:06

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop maç sonrası soruları cevapladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Almanya'nın Borussia Dortmund takımına 4-0 yenilen Galatasaray'da milli futbolcu Hamit Altıntop, alınan mağlubiyetten dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Hamit, "Üzgünüz ama başımız her zaman dik. Çünkü elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu sonucu hafta sonu az da olsa telafi edeceğiz" dedi.

Hamit Altıntop, maç boyunca kendilerini destekleyen sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Aldığımız mağlubiyet, dünyanın sonu değil. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Kendimi veya takım arkadaşlarımı korumak için bu konuşmayı yapmıyorum. Öyle bir şeye ihtiyacımızın da olduğunu düşünmüyorum. Borussia Dortmund takımının ne kadar kaliteli olduğunu, ofansif gücünün ne kadar etkili olduğunu biliyorduk. Biz de maalesef biraz yardımcı olduk. O konuda suçluyuz ve hatamızı kabul ediyoruz. Yeni hocamız var. Yeni taktikler oynamaya çalışıyoruz. Sistemimiz daha oturmadı. Bu da saha içindeki duruşumuzu etkiliyor. Bunu ben de hissettim. Bu mağlubiyet, dünyanın sonu değil. Temel hedefimiz lig. Orada kendimizi geliştirmek ve iyi sonuçlar almak istiyoruz."

Alınan kötü sonuçlar için birçok faktör olduğunu anlatan Hamit, "Sırf hoca değil. Veya oyuncuların istememesi gibi bir şey söz konusu olamaz. Sadece bazı yanlış anlaşılmalar oluyor. Bu da ister istemez sahaya yansıyor ve sonucu etkiliyor. Borussia Dortmund takımını tebrik ederiz. Çok iyi futbol oynayarak istediklerini aldılar" ifadelerini kullandı.

Deneyimli futbolcu, Galatasaray için en iyisini yapabilmek amacıyla ciddi bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, "Maalesef bir yerlerde hata oluyor. Bazen bunu anlayıp, göremiyoruz. Bu konuda taraftarımızdan biraz daha sabır istiyorum. Bu armayı taşıyorsak, bunun bilincindeyiz. Bunun ne kadar değerli olduğunu ve kulübümüz ile taraftarlarımız için ne kadar önem taşıdığını biliyoruz. Ama haddimizi bilmemiz de çok önemli. Bugün içeride oynadık ve Dortmund takımı bizden 10-12 kilometre fazla koşmuş. Bazı yerlerde eksiklerimiz var ki sonuçlar da böyle. Bunu şanssızlığa veya tek bir faktöre bağlamak yanlış olur" görüşlerini aktardı.

Sıradaki Haber
"Başkanım Türk olsa...!"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz