Futbol

17 yıl sonra biten hasreti TRT Haber'e anlattılar

21 Mayıs 2018 Pazartesi 16:12 - Son Güncelleme 21 Mayıs 2018 Pazartesi 16:31

Süper Lig'e yükselen üçüncü takım play-off finalinde Gazişehir Gaziantep'i penaltılarda yenen Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu. Şampiyon takımı Erzurum'da, mehter takımı ve coşkulu taraftarlar karşıladı. Futbolcular, kupa serüvenini ise TRT mikrofonlarına anlattı. 

17 yıllık hasret sona erdi. Büyükşehir Belediye Erzurumspor yeniden Süper Lig'de. Birinci Lig Play-off Finali, Gazişehir Gaziantep ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynandı.

Normal süresi ve uzatma dakikalarında gol olmayınca maç penaltılara kaldı. Erzurum ekibi, penaltılarda 5-4'lük üstünlük sağladı. Geceye, Erzurum'da kalesinde devleşen ve dört penaltı kurtaran Hakan Canbazoğlu damgasını vurdu.

Süper Lig'e çıkan mavi-beyazlı ekip, gece Erzurum'a döndü. Şampiyon takımı, havalimanında binlerce taraftar karşıladı. Mehteran ekibinin gösterisinde coşku doruğa çıktı. Erzurumspor kafilesi, konvoy eşliğinde kent meydanına girdi.

Kutlamalara binlerce taraftar katıldı. Şampiyonluğun mimarları kupa serüvenini TRT Haber'e anlattı.

 "O penaltıyı da kurtarmak nasip oldu" 

Kaleci Hakan Canbazoğlu, "Aslında penaltılar boyunca hissettiğim tek şey kurtardığım bir penaltı sonra hakemin düdük çaldığı ve Erzurumspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği ve benimde takım arkadaşlarımla hocalarımla taraftarlarımla kucaklaşma hayali sadece gözümün önündeydi. Son ana kadar oraya vuracağına inandım ve nitekim oraya vurdu ve o penaltıyı da kurtarmak nasip oldu" diye konuştu.

Golcü oyuncu Mert Nobre ise "Atmosferi çok farklı taraftar bizim taraftar bu destek çok önemli. Tüm aile orada tüm oyuncu da teşekkür ederim sonra tabi biraz zor biraz stresli bu penaltılar ama sonra bizim şampiyonluk o çok önemli" dedi.

"Dünyada bu şampiyonluğun ikinci örneğini Erzurumspor gerçekleştirdi"

Mavi-beyazlı ekip bu şampiyonlukla Türkiye'de rekor kırdı. Bu rekora dikkat çeken Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un teknik direktörü Mehmet Altıparmak ise "Dünyada bunun bir tane örneği var, Parma örneği var. 3 sene üst üste her çıktığı ligde şampiyon olan takım. İkincisi Erzurumspor oldu. Herkese hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz