Futbol

Gençlerbirliği'nde 60 puan hesabı

15 Ekim 2018 Pazartesi 15:57 - Son Güncelleme 15 Ekim 2018 Pazartesi 16:02

Gençlerbirliği'nin başarılı teknik direktörü Erkan Sözeri, 60 puana ulaştıkları takdirde ilk ikiye gireceklerini kaydetti. TRT Radyo 1'de yayınlanan "Futbol Saati" programına katılan Sözeri, "Şu anda 24 puanımız var. Kalan 26 maçın 12'sini kazandığımızda Süper lig'e çıkarız" dedi.

Spor Toto Birinci Lig'de oynadığı 8 maçı da kazanan Gençlerbirliği'nde teknik direktör Erkan Sözeri, değerlendirmelerde bulundu. Sözeri, 60 puana ulaşan takımın ilk ikiye kesinlikle gireceğine inandığını belirtti.

52 yaşındaki teknik adam, "Şu anda 24 puanımız var. Kalan 26 maçın 12'sini kazandığımız takdirde, hak ettiğimiz Süper Lig'e döneriz" dedi.

Sezon başında takıma bazı dokunuşlar yaptıklarını belirten Erkan Sözeri, futbolcularından da egolarını bırakmalarını istediğini dile getirdi.

Tecrübeli teknik adam, "Futbolcularım da egolarını bir kenara bıraktı ve takıma katkı yapmak için var güçleriyle çalışıyorlar" diye konuştu.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü, başarılarının sırları arasında sistem ve taktik oluşturmak için analizden en üst seviyede faydalanmaları olduğunun altını çizdi. 

Futbolun ofans ve defans yönünü birlikte oynamaya çalıştıklarını kaydeden Erkan Sözeri, "Bazı kişiler koşu mesafesini önemsemiyor. Ama çok koşmak önemlidir. Çok koşmayı doğru yaparsanız, kesinlikle rakiplerinizin bir adım önünde olursunuz" dedi.

Başarılı teknik adam, Süper Lig'den düşen takımların sıkıntılı bir süreç yaşadığını, ancak kulüp ve camia olarak bu süreci en kısa sürede atlattıklarını söyledi.

Sözeri sözlerini, "Sezon öncesinde 8'de 8 yapmayı beklemiyorduk. Ancak hedefin içinde olacağımızı ve yukarılarda yer alacağımızı biliyorduk" diye tamamladı.  

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz