Futbol

Hatayspor'da galibiyet sevinci

18 Ağustos 2018 Cumartesi 21:06 - Son Güncelleme 18 Ağustos 2018 Cumartesi 21:10

Spor Toto 1. Ligin ikinci haftasında konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 3-1 yenen Hatayspor'un teknik direktörü İlhan Palut, elde ettikleri galibiyetin sevincini yaşadıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İlhan Palut, yıllar sonra Spor Toto 1. Lig'de yer aldıklarını ve evlerindeki ilk maça da galibiyet parolasıyla çıktıklarını dile getirdi.

Müsabakaya çok iyi başladıklarını anlatan Palut, "Maçın hemen başında 2-0'lık üstünlüğü yakaladık ama bir anlık dikkatsizlik sonucu yediğimiz penaltı golü ile skor 2-1'e geldi ve ilk yarı bu şekilde bitti. Eğer bu skorla maçın sonlarına gelinseydi, belki de gereksiz bir stres yaşayacaktık. İkinci yarının başında skoru 3-1'e getirmemiz, maçın kontrolünü tamamen elimize almamızı sağladı. Kalan dakikalarda pozisyon vermedik. Bu şekilde karşılaşmayı bitirdik." diye konuştu.

Bugün üç puan almanın kendileri adına sevindirici olduğunu kaydeden Palut, kadrolarına yeni takviyeler yapıp, ligde başarılı sonuçlar almak istediklerini sözlerine ekledi.

Yılmaz: "Bu şekilde mücadele etmek riskli"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Fikret Yılmaz, ligin ikinci haftasında yine genç oyuncularla sahaya çıkmak durumunda kaldıklarını ve mağlup olduklarını kaydetti.

Genç oyuncuların, ellerinden gelen mücadeleyi verdiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Oyuncularım çok iyi mücadele ettiler ama yaşlarının küçük olması dolayısıyla ikili mücadelede zayıf kalıyorlar. Tekrar söylüyorum, bu şekilde mücadele etmek risklidir. Gençlerimiz arasında çok yetenekli oyuncular var. Kendilerinden yaşça büyük, fiziksel gelişimini tamamlamış oyunculara karşı mücadele ediyorlar. Sakatlık oluyor. Altyapıdan oyuncu yetiştirelim derken, bu şekilde yaşları küçük futbolcularla çıkmak çok riskli. Çocuklar, kendilerinden yaşça büyük oyuncularla mücadele ediyorlar. Bu da oyuncularımızın sakatlanmasına neden oluyor."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz