Futbol

1.Lig'de şike iddiası: Elimizde belge var

05 Temmuz 2017 Çarşamba 17:33 - Son Güncelleme 05 Temmuz 2017 Çarşamba 17:46

Geçen sezon TFF 1.Lig'e veda eden Şanlıurfaspor şike iddiaları ile ilgili şok açıklama yaptı, Güneydoğu ekibi, şike ile ilgili elinde belgeler olduğunu iddia etti.

İşte Şanlıurfaspor'un internet sitesinden yaptığı o açıklama:

''Bilindiği üzere Kulübümüz 2016-2017 Futbol Sezonunda son maçlarda yaşadığı talihsizlikler nedeni ile 2. Lige düşmüştür. Maçların oynandığı son haftalarda, Kulübümüz şike ve teşvik primi iddiaları ile ilgili ciddi duyumlar almasına rağmen, somut delili bulunmaması dolayısıyla dedikodulara itibar etmemiştir.

Hukuka aykırılıkların nasıl çirkince oynandığına dair bilgi ve belgelerin geçtiğimiz hafta Kulübümüze iletilmesi ile birlikte; bu yeni bilgiler ışığında Kulübümüz üzülerek de olsa dedikoduların gerçeklerden kaynaklandığını görmüştür.

Tarafımıza ulaştırılan belgelerde, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Yetkililerinin muhtelif maçlarda musabakaların sonucunu etkilemeye yönelik ve spor etiğini hiçe sayan eylemler sergilemesi sonucu Kulübümüz ve Peygamberler Şehri Şanlıurfamız mağdur edilmiş ve hakkı en ağır şekilde yenmiştir.

Son birkaç haftaya yönelik şüphelendiğimiz olayların bizim açımızdan gerçek olduğuna dair delillere ulaşmak, tarafımızı sadece Şanlıurfaspor’un geleceği açısından değil, Türk Futbolunun geldiği nokta ve geleceği yönünden de çekince ve üzüntüye sevk etmiştir.

Bu eylemin içinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Yetkilileri, kendi pis işlerini kurgularken, Şerefli ve haysiyetli siyasetçilerimize de iftara atmaktan geri kalmamış ve Kulübümüzü yaptıkları pis işlere emsal göstererek, Kurulduğu günden bu yana duruşu belli olan kulübümüze iftara atmaktan da geri kalmamışlardır. Ülkemizin, Avrupada, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gibi bir yasanın çıkarıldığı ilk ülke olmamıza rağmen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor fütursuzca çirkinlikleri ile futbolu kirletmiş ve futbolun saygınlığını zedelemiştir. Bu eylemler içinde bulunan emek hırsızı kişi ve Kulüplerin en ağır şekilde cezalandırılarak, Tük Futbolundan arındırılması gerekmektedir.

Yaşanan süreçte, mevcut bulgular ışığında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor’un, hukuka aykırı eylemleri sayesinde TFF Liglerinde hak etmediği, bir klansmanda yarışmaya etmesi tarafımızca asla kabul edilebilir olmayıp, Türk Futboluna ileriki günlerde telafisi mümkün olmayan zararlar verecek ve felaketlere yol açacaktır. Türk Futbolunda Haysiyetsizce yapılan bu eylemlerin kabul görmesi, ileriki süreçte TFF Talimatları ve 6222 sayılı Kanun kapsamında Şike ve Teşvik Primini meşrulaştırmaya emsal teşkil edecektir.

Gelinen Süreçte, konuya ilişkin yaptığımız çalışmaları tamamlamış ve Hukuka aykırı eylemlere karışan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olmak üzere, tüm ilgililerin en ağır şekilde cezalandırılması ve Kulübümüzün mağduriyetinin giderilerek, hakkı olan TFF 1. Lig’e geri dönmesi talebiyle Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli başvuruları bugün itibariyle yapmış bulunmaktayız. Türkiye Futbol Federasyonun da konuyu ivedilikle inceleyeceğine ve Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip, futbol aşığı Şehrimize yapılan haksızlığı en kısa sürece gidereceğine dair güvenimiz tamdır.

Sürecin sıkı takipçisi olmaya devam edecek ve konu ile ilgili tüm kamuoyunu ilerleyen günlerde bilgilendirilmeye devam edeceğiz''

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz