Futbol

Kamyoncuların desteğiyle 2. Lig'e...

05 Mayıs 2014 Pazartesi 15:07 - Son Güncelleme 05 Mayıs 2014 Pazartesi 18:59

Düzyurtspor, Spor Toto 3.Lig'de grubunu şampiyon tamamlayarak 2. Lig'e yükseldi.

Trabzon'da kamyoncuların sağladığı destek ile ayakta durduğu için "kamyoncuların takımı" olarak bilinen Düzyurtspor, zor şartlara rağmen Spor Toto 2. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

Trabzon'un merkeze bağlı 2 bin nüfuslu Düzyurt köyü, kentin büyükşehir olmasıyla mahalle statüsü kazandı. Köyün adıyla kurulan ve imkansızlıklara rağmen kısa sürede büyük başarılara imza atan Düzyurtspor, Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta son hafta Maltespor'u sahasında 1-0 yenerek ulaştığı 65 puan ile şampiyonluğunu ilan etti.

Trabzon'da 1986 yılında kurulan Düzyurtspor, 2002 yılında maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanma noktasına geldi. Takımın teknik sorumlusu Ömer Ortakudaş, dolmuş şoförlüğü yaptığı sırada birkaç arkadaşıyla sağladıkları maddi destekle önce kulübün cezasını kaldırdı, sonra da kayyumdan devralarak kulübü kapanmaktan kurtardı.

Geçimini çoğunlukla nakliyecilikle sağlayan Düzyurt halkı da kulübü maddi destek sağlayarak ayakta tuttu. Kamyoncular, kooparitiflerinin bulunduğu kömür deposundaki alandaki karkas bir binayı kulübe verdi. Kulüp, 2 odalı, bazı camları olmayan 125 metrekarelik karkas haldeki binada faaliyet gösterdi. Bir odada futbolcular çay içip televizyon izlerken, diğer odada malzemeler yıkandı. Kulübün bahçesinde de kooperatife bağlı TIR ve kamyonlar yer alıyor. Mutfağı bulunmadığı için karşı taraftaki büfede toplanan oyuncular, burada sık sık menemen pişirip yiyerek karınlarını doyurdu.

Teknik direktör Ömer Ortakudaş, köydeki çocuklardan bir takım oluşturdu. Kendisi de ilk yıllarda hem futbol oynadı hem de takımın çalıştırıcılığını yaptı. Trabzon 2. Amatör Lig'den başlayan Düzyurtspor, Ortakudaş yönetiminde 12 yılda Trabzon 1. Amatör Lig ve Bölgesel Amatör Lig'in ardından Spor Toto 3. Lig'e yükseldi. Spor Toto 3. Lig'deki ilk yılında takım ikinci lige çıktı. Şampiyonlukla camia büyük sevinç yaşadı, taraftarlar sevinci süsledikleri kamylonlarla şehir içinde tur atarak kutladı.

-"Filim gibi hikayesi var"

Düzyurtspor Asbaşkanı Turgan Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldiklerinde kulübün sadece 1-2 klasörü olduğunu dile getirerek, "Futbolcumuz Ömer Ortakudaş teknik sorumluluğumuzu da yaptı. Köyden daha önce futbol oynamış oynamamış çocuklarla bir kadro yaparak mücadeleye başladık" dedi.

Düzyurt köyü halkının geçimini kamyonculuk, nakliyecilikten sağladığını ifade ederek, "Kamyoncuların desteği ile bir kooperatif kurarak Birlik Nakliyat'ı oluşturduk. Ben de bu şirketin ve kooparatifin ortaklarındanım. Bize kamyoncuların takımı diyorlar, oradan gelen bir şey. Arkamızda bu gücü hissediyoruz. Bulunduğumuz alan bu şirketin mülkiyetinde bir yer. Daha önce yaptıkları tuğladan, karkas halde binaları vardı. Futbolcuların bir çatı altında oturacağı, faks telefonun olacağı bir yere ihtiyacımız vardı. Bize kucak açtılar, burayı ofis olarak da kullanıyoruz" diye konuştu.

Genç, 2005-2006 sezonunda ikinci amatör kümede iyi kadro kurduklarını anlatarak, "16 maçı kazanarak şampiyon olduk. Daha sonra her iki yılda bir 1. Amatör Küme, Süper Amatör Küme, Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak üçüncü lige çıktık. Üçüncü Lig'deki ilk yılımızda da şampiyon olarak ikinci lige yükseldik. 12 yılda buralara geldik. Sezon sonunda şampiyonluk beklentimiz yoktu. İleride ne olur bilemiyoruz ama şimdi bu sevinci yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

Başarılması imkansız şeyler yaşadıklarını söyleyen Genç, şöyle devam etti:

"Düzyurtspor'un bir film gibi hikayesi var. Çok uzun sürede yaşadıklarımızı ancak anlatabiliriz. Süper Amatör Küme, Bölgesel Amatör Lig ve Üçüncü Lig'de tek köy takımıydık. Nisan ayından sonra Trabzon'un büyükşehir olmasıyla mahalle takımına dönüştük ancak kendimizi halen köy takımı kabul ediyoruz. Düzyurt köyü sakinleri kamyonculukla geçimini sağlıyorlar. Düzyurtspor'un tabanı bu insanlar. Bizler de bunun içerisindeyiz. Bu yöreni insanının mesleği bu. Bundanda gurur duyuyoruz. Onların maddi ve manevi desteğiyle ayakta kaldık. 5 yıl önce Trabzon amatörde neysek bu günde aynı şartlarda ortamda aynı doğrularla hareket ediyoruz. Trabzon'da sevilen sempatiyle bakılan güzel bir takımımız var. Grupta çok küçük bütçeyle Trabzonlu oyunculardan bir kadro oluşturduk. Rakiplerimize göre çok küçük bütçelerle büyük bir başarıyı yakaladık."

Düzyurtspor Teknik Direktörü Ömer Ortakudaş da zorluklara rağmen bir aile ortamında başıralar yakaladığını ilerleyen yıllarda daha büyük başarılar yakalamak istediklerini kaydetti.

- Kamyoncular mutlu

Şampiyonluk sevincini kamyonlarla kent turu atarak kutlayan Kamyoncular, Spor Toto 2. Lig'e yükseldikleri çin çok mutlu olduklarını söyledi.

Düzyurtspor'un kurucularından olan kooperatif üyesi Kemal Küçükosman, "Şampiyonluk çok güzel bir şey. Kamyoncular olarak gurur duyduk. Türkiye'de değil belkide dünya çapında kamyoncuların bir takımı veya böyle bir başarısı yoktur" dedi.

Kooperatif üyesi Mehmet Şahi de "Büyük bir mutluluk, güzel bir olay. Maçtan sonra konvoy yaparak, gezdik eğlendik. Takıma hem maddi hem manevi her zaman desteğimiz oldu. Trabzonspor ile aynı ligde top oynamak istiyoruz" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz