Futbol

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig başlıyor

21 Eylül 2018 Cuma 16:13 - Son Güncelleme 21 Eylül 2018 Cuma 16:14

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'de 2018-2019 sezonu, yarın ve 23 Eylül Pazar günü oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlıyor.

Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre, Bölgesel Amatör Lig (BAL) müsabakaları 14 takımlı 8, 13 takımlı 3 grupta olmak üzere toplamda 11 grupta 151 ekibin katılımıyla 80 ilde oynanacak.

Karşılaşmalar sonunda gruplarını birinci sırada tamamlayan 11 takımın oynayacağı play-off müsabakalarının ardından 9 takım, TFF 3. Lig'e çıkmaya hak kazanacak.

Yeni sezon öncesinde açıklamalarda bulunan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez, fair play'in ön plana çıkacağı bir sezon olmasını beklediklerini dile getirdi.

Düşmez, BAL'ın kuruluşunun 9. sezonu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"9 yıl önce Türk futbolunda profesyonelleşmek isteyen amatör takımlara yeni heyecan getirmek, profesyonel takımı olmayan illerde futbol heyecanını yaşatmak, TFF 3. Lig'den düşen takımların doğrudan yerel amatör lige değil, daha nitelikli olan deplasmanlı bir ligde yer almalarını sağlamak, kendi ilinin dışında futbol oynama şansı bulamayan ve bu yüzden vitrine çıkmayan genç yeteneklere rekabetçi bir ortam sunmak, nitelikli antrenörlerin amatör kulüplerde görev almasını sağlamak gibi pek çok amacı gerçekleştirmek için kurulan bu lig, başarıyla devam ettirilmektedir."

Kulüplere başarılar dileyen Ali Düşmez, "Bu ligin başarılı bir şekilde devam ettirilmesinde bizden desteklerini esirgemeyen Federasyon Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Umuyorum bu sezon çok daha çekişmeli ve zevkli bir sezon izleyeceğimize eminim." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Trabzonspor'a bir sponsor daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz