Futbol

10 yılda 6 kupa, 3 kavga!

09 Ekim 2015 Cuma 16:24 - Son Güncelleme 09 Ekim 2015 Cuma 17:26

BJK'de kaptanlığa kadar yükselen Toraman'ın futbol hayatı 3 kavgayla sarsıldı.

Yaklaşık 10 yıl Beşiktaş'ta forma giyen İbrahim Toraman'ın siyah-beyazlı ekipteki başarılı kariyeri kimi zaman takım arkadaşlarıyla yaşadığı kavgaların gölgesinde kaldı. 

2004 yılında birçok büyük takımın transfer listesinin başındayken Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transfer olan Toraman, siyah-beyazlı formayla 1 Süper Lig Şampiyonluğu Kupası, 1 TFF Süper Kupası ve 4 de Türkiye Kupası kaldırdı. 28 kez A Milli Futbol Takımı formasını terleten İbrahim Toraman'ın kariyerindeki siyah-beyazlı yıllara başarıların yanısıra üç kavga damga vurdu. Bu üç kavga da başarılı savunmacıyı zor durumda bıraktı.

İlk iki kavga kaptan İbrahim Üzülmez ile... 

Toraman, ilk olarak 2008-2009 sezonu öncesi Beşiktaş’ın Avusturya kampında takım kaptanı İbrahim Üzülmez ile kavga etti. Kavga sonrası iki oyuncu da kadro dışı bırakıldı ve İstanbul'a gönderildi. Ancak sezon başladıktan sonra iki oyuncu da yönetim tarafından affedildi. 

Toraman ve Üzülmez arasında yaşanan gerilim Şubat 2011'de bir İbrahim'in sözleşmesinin feshedilmesiyle sonlandı. Ankaragücü maçının ilk yarısında saha içinde atışan iki isim arasındaki gerilim devre arasında soyunma odasında kavgaya dönüştü. Beşiktaş, tartışma sırasında Toraman'a yumruk atan Üzülmez'in sözleşmesi feshetti. 

Q7'nin kadro dışı bırakılması sonrası kaptanlığa getirildi

İbrahim Toraman, 2012-13 sezonda Guti'nin takımdan ayrılmasından ve 2. kaptan Ricardo Quaresma'nın da süresiz kadro dışında kalmasından dolayı teknik direktör Samet Aybaba tarafından Beşiktaş takım kaptanı yapıldı.

Son kavga hem Toraman'ın hem de Sezer'in siyah-beyazlı kariyerini bitirdi! 

Beşiktaş'ta bir süre kaptanlık yapan Toraman, 10 Ekim 2013 tarihinde, Hajduk Split ile oynanan hazırlık maçının ardından takım arkadaşı Sezer Öztürk ile yaptığı kavgadan sonra süresiz olarak kadro dışı bırakıldı. 

2013-2014 sezonunun başında Beşiktaş'a Fenerbahçe'den transfer olan ve yeni takımı ile henüz hiçbir resmi maça çıkmayan Sezer Öztürk, bu kavgadan sonra da hiçbir resmi karşılaşmada siyah-beyazlı formayı giyemedi. Öztürk, sadece Beşiktaş'ın A2 takımıyla birkaç maçta görev alabildi.

Sezer Öztürk ile yaptığı kavga sonrası süresiz kadro dışı bırakılan Toraman da bir daha siyah-beyazlı formayı giyemedi.

İbrahim Toraman, 2014-2015 sezonunda ise Sivasspor'da kiralık olarak top koşturdu. Deneyimli oyuncu, Beşiktaş'ın sezon öncesinde kendisini kadroda düşünmediğini bildirmesinin ardından futbolu bırakacağını açıklamıştı.

Ve siyah-beyazlı yıllar bitti

Son dönemlerinde Beşiktaş'ta sıkıntı yaşayan 33 yaşındaki İbrahim Toraman için siyah-beyazlı yıllar, borsaya gönderilen açıklamayla resmen sona erdi. Milli Takım maçları arasında Gökhan Süzen ve Sezer Öztürk ile yollarını ayıran siyah-beyazlı ekip, borsa gönderdiği açıklamada, İbrahim Toraman'ın sözleşmesinin de karşılıklı anlaşılarak feshedildiğini bildirdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz