Futbol

"3 puanı hak ettik"

21 Aralık 2014 Pazar 23:27 - Son Güncelleme 21 Aralık 2014 Pazar 23:31

"Üç puanı almaya çok ihtiyacımız vardı ve tamamıyla hak ederek bu maçı kazandık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Spor Toto Süper Lig'de 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçında önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Hırvat teknik adam, "Oldukça zor bir maçı kazandık. Sadece 3 puan değil, daha değerli bir galibiyet aldık. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Üç puanı almaya çok ihtiyacımız vardı ve tamamıyla hak ederek bu maçı kazandık" diye konuştu.

Karşılaşmanın ilk 35 dakikasında harika bir oyun ortaya koyduklarını anlatan Bilic, "Bütün halinde oynadık, baskı yaptık, üstün ve yaratıcıydık. Oyun rakip yarı alanda oynandı. Bir gol attık, bir tane daha atabilirdik. Ondan sonra yaptığımız top kayıplarıyla oyundan düştük. Rakibimiz risk aldı. Birçok pozisyonda rakibi 3'e 3, 4'e 3 yakaladık ama bunları olgunlaştıramadık" ifadelerini kullandı.

Bilic, zor bir hafta geçirdiklerini vurgulayarak, "Bazı oyuncularımız sakatlandı. Veli Kavlak, Demba Ba ve Gökhan Töre hastalandı. Serdar Kurtuluş, Franco ve Sosa, Gaziantepspor maçından sonra besin zehirlenmesi geçirdi. Deyim yerindeyse son 1 haftayı futbol takımından çok revir gibi geçirdik. Hal böyle olunca bu akşamki galibiyet daha da değerli hale geldi" değerlendirmesinde bulundu.

- "Tolga, olağanüstü bir kaleci"

Kaleci Tolga Zengin'in mükemmel bir kaleci olduğunu belirten Slaven Bilic, deneyimli kalecinin bazı eksiklerinin bu gerçeği değiştiremeyeceğini söyledi.

Tolga'nın kale atışlarında istediği oyuncuya isabet sağlayamadığının dile getirilmesi üzerine Hırvat teknik direktör, şunları kaydetti:

"Tolga bizim kaptanımız ve olağanüstü bir kaleci. Topa çıkışları oldukça iyi. Takımın geri kalanına sakinlik ve pozitif enerji veren birisi. Bugün kale atışlarını istediğimiz tarafa yönlendiremedi ama bunun üzerinde çalışıyor. Geçen sezona göre gelişme var. Söylenen eksiklik, Tolga'nın harika ve olağanüstü bir kaleci olduğunu değiştirmez."

Bilic, İtalya'nın Napoli takımında forma giyen Türk asıllı İsviçreli futbolcu Gökhan İnler'in transfer edileceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, "Oynayacağımız 4 maç var. Bunlar çok önemli. Onlardan sonra transferler üzerinde düşünmek ve tartışmak için zamanımız olacak. Bu 4 maçtan başka bir şey düşünürsek intihar etmiş oluruz" dedi.

- Yabancı oyuncu sayısında değişiklik yapılacağı iddiaları

Bilic, Türkiye Futbol Federasyonu'nun devre arasında yapacağı açıklamayla gelecek sezon için yabancı sayısında değişikliğe gideceği yönündeki soru üzerine, bu düzenlemeye iyi reaksiyon vermeleri gerektiğini anlattı.

Yeni sezon için bir planlamanın söz konusu olduğunu dile getiren Hırvat teknik adam, "Yapılacak planlamayla ilgili doğru reaksiyon vermemiz gerekiyor. Şu andaki kurala göre olumlu bir dönüş aldık. Gelecek sezonla ilgili bir değişiklik olursa doğru bir planlama içine girmemiz gerek" ifadelerini kullandı.

Yabancı oyuncu sınırlaması konusunda en iyi çözümü bilmediğini aktaran Bilic, "Sınırlama olmadığı takdirde Türk oyuncuların gelişimini durduracak mı? Bu bir soru işareti. Kağıt üzerinde her takımın 20 yabancı oyuncu transfer edebileceğini söyleyebilirsiniz. Böyle bir şey olursa benim görüşüme göre, bir Türk kulübü için uygun durum olmaz. Çünkü bu kadar yabancı oyuncunun olduğu bir kulübü, Türkiye kulübü diye nitelendirmek zor hale gelir. Rusya'da sahada 4 yabancı oyuncu bulunuyordu. Türkiye'de geçen sezon 6 idi, bu sezon 5'e çekildi. İlginç olan ve dikkat çekici olan, her iki ülke de genç oyuncuların gelişimi konusunda zorlanıyor. Buna anlam vermekte zorlanıyorum. En iyi çözümü bilemiyorum ama mutlaka bir denge oluşturulması gerekiyor" diye konuştu.

- Kaleci Tolga: "Sevginin olmadığı yerde saygı olmaz"

Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, maçtan sonra yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, seremoniye çıkarılan çocuklara, soğuk havaya rağmen kısa formalar giydirilmesini eleştirdi.

Bunun maçtan daha önemli olduğunu ifade eden siyah-beyazlı futbolcu, "Küçücük çocukları kısa formayla sahaya çıkarıyorlar. Ben fark ettim, arkadaşlarıma da söyledim, eşofmanlarımızı çıkardık, elimizden geldiğince üşümemelerini sağladık. Kocaman saygı yazıyor o formaların üzerinde. Sevgi olmayan yerde saygı olmaz. O çocuklar emanet verilmiş, hasta olmaması lazım. Yazık günah o çocuklara. Kim ise bunun yetkilisi, çok zor bir şey değil içlik vermek. Yetmiyorsa formamızı da çıkarır veririz, bize bu yakışır. Sevginin olmadığı yerde saygı olmaz. O çocukları sevmemiz, korumamız lazım. O çocuklar tir tir titriyorlardı. Belki çok fazla göze batmıyor ama dikkat edilsin" şeklinde konuştu. 

Etiketler : BilicTolga
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz