Futbol

7 numara tartışmalarına son nokta!

23 Temmuz 2015 Perşembe 18:12 - Son Güncelleme 23 Temmuz 2015 Perşembe 18:36

Ricardo Quaresma, Beşiktaş'a yeniden geldiği için mutlu olduğunu belirtti.

Beşiktaş'ın yeniden kadrosuna kattığı Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı takımla birlikte yeni bir sayfa açtığını ve şampiyonluk yaşamadan kariyerini sonlandırmak istemediğini söyledi.

Quaresma, takımının kaldığı Falkensteiner Hotel'de gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşamamanın kendisini çok üzdüğünü ve bu başarıyı yakalamadan kariyerini sonlandırmak istemediğini dile getirdi.

Takımda büyük bir potansiyelin bulunduğunu vurgulayan tecrübeli futbolcu, "Harika bir taraftarımız var. Geri dönmemde bu da önemli rol oynadı. Beşiktaş'ta bir şampiyonluk yaşamadan kariyerimi sonlandırmak istemiyorum" diye konuştu.

"Kulüple birlikte yeni bir sayfa açtık"

Ricardo Quaresma, siyah-beyazlı takıma dönmesi için büyük çaba harcayan Beşiktaş Kulübü'ne teşekkür ederek, "Bir önceki dönemde gayet mutlu, güzel günler geçirdim. Dönmek konusunda benim de büyük bir isteğim ve arzum vardı" ifadelerini kullandı.

Takımdan 3 yıl önce ayrıldığı zaman yaşadığı sıkıntıların hatırlatılması üzerine Portekizli oyuncu, şunları kaydetti:

"Başkanımızla (Fikret Orman) bir görüşme yaptım. O görüşmede, geçmişin geçmişte kaldığını ve birlikte yeni bir sayfa açtığımızı konuştuk. Artık geçmişi düşünmüyorum, kulüp de geçmişi düşünmüyor. Kulüple birlikte bugünü ve geleceği düşünüyoruz. Birlikte hareket ediyoruz. Bunları konuştuk. Kupa ve başarı kazanmak için çok büyük bir isteğim var. Kulüple birlikte ben de yeni bir sayfa açıyorum."

Büyük başarılar elde etmek için bütün imkanların mevcut olduğunu savunan Ricardo Quaresma, "Harika bir takım, harika bir teknik direktör ve benim de iyi sonuçlara ve başarıya katkı sağlamak için büyük bir isteğim var" dedi.

"Yardım için çok büyük bir isteğim var"

Siyah-beyazlı futbolcu, takıma katkı verme konusunda çok istekli olduğunu vurguladı.

Beşiktaş'tan sonra kısa süreliğine Al Ahli takımında forma giyen, ancak burada mutlu olmadığını kaydeden Quaresma, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dubai'deki günlerimle ilgili uzun uzun konuşmak istemiyorum. Porto'ya dönüş mutluluk vericiydi. Evim gibi gördüğüm ve yakından tanıdığım burada bana büyük sevgi gösterildi. Burada da mutluyum ve hazır durumdayım. Geçmişle ilgili uzun uzadıya konuşmak istemiyorum. Tamamıyla bugüne odaklanmış durumdayım. Her şeyimi verebileceğimi, önemli işler yapabileceğimi ve katkı verebileceğimi gösterdim. Hiçbir oyuncu tek başına oyunu çözemez. Takım oyunu ve yardımlaşmayla bunu yapabilirsiniz. Bu konuda öz güvenim yüksek. Takım arkadaşlarıma yardımcı olma konusunda çok büyük isteğim ve kararlılığım var."

Hangi numarayı giyecek?

Oynadığı takımlarda genelde 7 numarayı giyen Quaresma, bu formanın Gökhan Töre'de olmasının önem taşımadığını savundu.

Ricardo Quaresma, 7 numarayı sevdiğini herkesin bildiğini belirterek, "Kariyerim boyunca bu numarayı giydim, ancak takımda bu numarayı giyen takım arkadaşım var. Ona saygı duymak gerekiyor. Odaklanılması gereken önemli mesele numara konusu değil. Numara 7 olur, 007 olur. Önemli olan büyük kararlılığımla kulübün ve taraftarların beklentisine karşılık verebilmek" ifadelerini kullandı.

Takımın başında bulunan Şenol Güneş ile ilgili görüşlerini aktaran Portekizli oyuncu, şöyle konuştu:

"Çok önemli ve deneyimli bir teknik direktör. Onunla çalışmak, deneyim yaşamak benim açımdan da öğretici olacak. Ben de öğrenmek ve en iyisini vermek için çok istekliyim. Şenol Güneş, kariyeri boyunca büyük başarılar yaşamış bir teknik direktör. Onunla beraber umuyorum ki, büyük başarılar elde ederiz."

Siyah-beyazlı takım hakkında ilk izlenimleriyle ilgili soruyu Quaresma, "İlk izlenimlerim iyi. İyi ve genç bir kadro var. Dayanışma duygusu yüksek. Tanıdığım oyuncular var. Bu takımın parçası olduğum için mutluyum. Deneyimli oyuncular da var. Hep birlikte büyük hedeflere oynayacağız, kupalar kazanacağız ve iyi bir sezon geçireceğiz" şeklinde cevapladı.

Maç seçtiği eleştirisi

Quaresma, maç seçtiği yönünde eleştirilere şu cevabı verdi:

"Artık bugünün futbolunda bir oyuncunun maç seçmesini ve böyle yorumlar yapılmasını doğru bulmuyorum. Futbolda iyi oynadığınız dönemler olur, bazen işler beklediğiniz gibi gitmez. Her oyuncunun, bugünün futbolunda her maçı iyi oynamaya çalıştığına inanıyorum. Herkes üst düzey performans ortaya koymak ve bununla öne çıkmak ister. Bir oyuncu kariyeri boyunca inişler çıkışlar yaşayabilir, ama maç seçme konusundaki yorumu mantıklı değil. Ben başından beri her zaman üst düzey performans göstermeye çalıştım."

"Sevgi ve saygı, öz güvenimi artıyor"

Pascal Nouma'dan sonra Beşiktaş'a yeniden transfer olan ikinci yabancı oyuncu özelliği taşıyan tecrübeli isim, kendisine gösterilen saygı ve sevginin, öz güvenini artırdığını söyledi.

Beklentilerinin çok yüksek olduğunu anlatan Quaresma, "Öncelikle takım için her şeyi vermek, kupalar kazanabilmek istiyorum. Bu kulüpte bulunduğum ilk günden beri hedefim ve hayalim bu" diye konuştu.

Beşiktaş'ı Portekiz'de kariyerini sürdürdüğü sırada takip ettiğini vurgulayan siyah-beyazlı oyuncu, "Benim kulübe her zaman sevgim ve saygım oldu. Buradaki irtibatımı canlı tutmaya çalıştım. Futbolda bazı şeyleri açıklamak zor. Takım geçen sezon genelde iyi iş çıkardı. Son dönemdeki puan kayıpları yüzünden şampiyonluğu değerlendiremedi. Bu sezon bunları düzeltip sonuna kadar götürmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın derbi maçlarını kazanamamasıyla ilgili soruya Quaresma, "Derbiler bütün sonuçlara açık. Mümkünse hedefimiz bütün derbileri kazanmak. Ama şampiyonluk için bu yetmez. Küçük takımlara karşı kazanırsanız, derbi kazançları anlamlı hale gelir ve şampiyonluğa yürüyebilirsiniz" cevabını verdi.

Türkiye'de başka takımlardan teklif alıp almadığı sorusu üzerine Ricardo Quaresma, "Türkiye'de başka takımda kesinlikle oynayamazdım. Başka formayı giymek Beşiktaş Kulübü'ne ve taraftarına çok büyük saygısızlık olurdu. Bu kulübe ve taraftarına hayranım. Burada kupalar, zaferler kazanmak istiyorum. Başka kulüpte oynamak gibi bir seçenek zaten hiçbir zaman yoktu" ifadelerini kullandı.

Porto'da başarılı maçlar çıkarmasına rağmen neden Beşiktaş'ı seçtiği yönündeki soru üzerine siyah-beyazlı oyuncu, şunları söyledi:

"Ben karakter olarak hiçbir zaman olanla yetinmiyorum. Daima daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar oynadığım kulüpler üst düzey kulüplerdi ve tamamı üstlere oynayan kulüplerdi. Porto da Beşiktaş da bu kategoride... Tabii ki Porto'da çok kupa kazandım, birçok önemli deneyimler elde ettim. Beşiktaş da kendimi iyi hissettiğim ve mutlu olduğum kulüp. Buradaki kariyerimin kupasız şekilde tamamlanmasını kesinlikle istemiyorum. Buraya dönmemdeki en büyük motivasyon buydu. Şimdi galibiyetler, şampiyonluklar için yeni bir fırsat var."

Süper Lig'deki rekabet

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yaptığı transferlerin ardından yeni sezonda nasıl bir rekabet yaşanacağı yönündeki görüşlerini aktaran Quaresma, "Her kulübün takip ettiği yol var. Beşiktaş olarak iyi takımız. Bizde de değişiklikler olabilir. Rakiplerin yaptığı hiçbir hamle bizi endişelendirmez. Türkiye ligi, sıkı bir lig. İyi oyuncular geliyor. Önemli oyuncuların gelmesiyle birlikte ligin zorluk derecesi yükseliyor. Ligdeki rekabet derecesi yükseliyor. Bu bizim için motivasyon kaynağı olabilir. Ülke futbolu için bu tabii ki önemlidir. Ben ve takım arkadaşlarım, Beşiktaş ailesinin parçası olan herkes, tamamıyla işimize odaklanacağız. Rakiplerin ne yaptığı bizim açımızdan önemli değil. Biz işimizi doğru yaparsak hedefimize ulaşacağız" diye konuştu.

İlk transferinde olduğu gibi ikinci transferinde de güzel karşılandığına dikkati çeken Portekizli futbolcu, şöyle konuştu:

"Her oyuncu için bu büyük bir motivasyondur. Sevildiğini, saygı görüldüğünü bilmek, etrafındaki insanlar tarafından sahiplenilmek en büyük dönüş nedenim. Bunlar burada daha mutlu olmamı sağlıyor. Bu güçle bu mutlulukla bir an önce takıma katkı sağlamak istiyorum."

Yeniden baba olmanın mutluluğunu yaşayacağının hatırlatılması üzerine Ricardo Quaresma, "Dünyanın en güzel şeyi baba olmak. Bu hayatımda önemli değişiklik yarattı. Çocuk olmadığında farklı duygu yaşıyorsunuz. Yaşadığım deneyimler beni farklı insan haline getirdi. Her şeyde bunun iyiliğini, mutluluğunu ve huzurunu yaşıyorum" şeklinde görüş belirtti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz