Futbol

Aziz Yıldırım'a rakip çıktı!

29 Mayıs 2015 Cuma 11:30 - Son Güncelleme 29 Mayıs 2015 Cuma 13:45

Fenerbahçe Kulübü'nün eski yöneticilerinden Hulusi Belgü adaylığını açıkladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün hafta sonunda gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurulunda mevcut başkan Aziz Yıldırım'ın ardından eski yöneticilerden Hulusi Belgü de başkanlığa adaylığını açıkladı.

Belgü, düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulu aday listesinde yer alacak bazı isimlerle birlikte başkanlığa adaylığını resmen duyurdu.

Hulusi Belgü, Fenerbahçe Kulübü Sicil Kurulu'nun kendisine verdiği 2 yıllık cezanın bulunduğunu ve tedbirin kaldırılmasının dün netlik kazandığını belirterek, "Bugün itibarıyla Fenerbahçe başkanlığına resmen adayım. Resmi olarak bugün açıklıyorum. İki yıllık tedbir cezam vardı. Bu cezanın kalkıp kalkmadığını sicil kuruluna sordum. Yanıt ancak dün geldi. Verdiğimiz ilandan sonra geldi" dedi.

Gazeteye verdikleri ilanda başkanın sadece bir cümleyi çıkararak, kendisini tehditle, vurmakla özdeşleştirdiği şeklinde ifadeler kullandığına dikkati çeken başkan adayı Belgü, Aziz Yıldırım'ı hiçbir şekilde tehdit etmediklerini ve bu yorumdan dolayı üzüntü yaşadıklarını dile getirdi. Kendilerinin ilanda çok kibarca ve net şekilde Aziz Yıldırım'ın bu dönemde adaylığını iyi düşünmesini belirtmeye çalıştıklarını kaydeden Hulusi Belgü, şunları söyledi:

"Nihayetinde Fenerbahçe Kulübü'nün ve kendisinin artık genel kurul üyeleriyle, taraftarlarla ciddi problemler yaşadığını, bu sezon ciddi başarısızlıklarla karşı karşıya kaldığımız, Fenerbahçe'nin haklarının yeteri kadar korunup kollanmadığını, başkanın çok yıprandığını kibar dille izah etmeye çalıştık. Yanlış anlamış, bambaşka şeylere çekmiş. Vurmak, vurulmakla konuşmasına başladı, büyük üzüntü duydum. Bizim herhangi bir şekilde bunu yapmaya imkanımız yok. Bilakis Fenerbahçe ile ilgili en ufak bir sorun olduğunda, saldırı olduğunda herkesten önce, bu futbol takımı ve başkan ile yöneticiler için de geçerli, biz kendimizi siper ederiz. Başkana böyle bir şey olmasına izin vermeyiz. Fenerbahçe için canımızı veririz. Yanlış bir ifadede bulunmasını yorgunluğuna veriyorum."

Belgü, futbolda şike iddialarıyla ilgili yaşanan 3 Temmuz sürecinin de sadece Aziz Yıldırım'ın değil, bütün Fenerbahçe'nin davası olduğunu belirtti.

- "Sinirlenmeye, tehdit etmeye hiç gerek yok"

"Değişim zamanı" sloganıyla adaylığını açıklayan Belgü, kulüpte adaylığın artık çok zorlaştığını, ancak kendilerinin adaylık için toplanması gereken imzaların 2 katına çıkarak kararlarını resmiyete döktüklerini vurguladı.

Hulusi Belgü, 5 günlük seçim kampanyasıyla huzura çıktıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Başkan, başka birini önerecek olsaydı bu tip yarışın içine girme niyetinde değildik. Bu iş dünyanın sonu değil. Başkan seçilirim seçilmem, fark etmez. Seçilirsem gururla taşırım, seçilmezsem, aynı şey başkan için de geçerli, sinirlenmeye veya tehdit etmeye hiç gerek yok. Ne yazık ki telefonlar açılıyor, tehditler yapılıyor. Benim reklamlarımı düzenleyen arkadaşım yanımda yok. Onun hiçbir günahı yok. Tek derdi parası karşılığında yardımcı olmaktı. Neden onlara bu tip telefonlar gelir, anlamakta zorluk çekiyorum."

Hiçbir zaman korumalarla bir yere gitmediğini ve genel kurulda da bunu yapmayacağını anlatan Hulusi Belgü, "Bütün Fenerbahçeliler dostum ve yakınımdır. Hiçbir garezim olamaz ancak yardım ve sevgim olur. Çekindiğim bir şey yok. Seçimin hiçbir önemi yok. Germeye gerek yok. Hepimiz Fenerbahçeyiz. Neyi paylaşıyoruz ki?" ifadelerini kullandı.

- "Başkan çok yorgun"

Aziz Yıldırım'ın, kendisine yönelik "çapulcu" demesine değinen Belgü, şöyle konuştu:

"Başkan çok yorgun ve yıpranmış. Ne söylediğinin farkında değil. Büyük Fenerbahçe'nin büyük başkanı böyle sözler etmez. İlanı verenlerin hepsi Fenerbahçe kongre üyesi. Hepsi 3 Temmuz'da başkan için kendilerini ortaya attılar. Beraber hareket ettiğim iki arkadaş, başkan Beşiktaş'tan götürülürken arabanın önüne yattılar. Biri de salonda."

- "Fenerbahçe'nin iyi yönetilmesi lazım"

Hulusi Belgü, kendisinin başka başkan adaylarının da çıkması için adaylığını koyduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Fenerbahçe'nin iyi yönetilmesi lazım. İyi yöneticiler Fenerbahçe'yi yönetsin. Ali Koç'un başkan adayı olmasını isterim. Her şey Fenerbahçe için. Çıkışımın en önemli nedeni bu yolu açmaktır, başkan adaylarının çıkmasını sağlamaktır. Kongrede ihraç edilen üyelerin hemen hemen hepsi davalarını kazandılar. Ne gerek var insanları soğutmaya. Fenerbahçe'nin yediği gole sevindiğimi söylediler. Çocuğumun adı Alex."

- Projeler

Projeleri hakkında bilgi veren Belgü, kulübün mali tablosuyla ilgili, "Yönetimin çıkardığı tabloda 655 milyon liralık borç var. 31 Aralık itibarıyla borçlar burada var. Fenerbahçe'nin borcu 900 milyon liraya ulaşmıştır. Fenerbahçe'nin yaklaşık 100 milyon lira faiz ve kur giderleri var. Kombine satışlar çok düştü. 200 milyon lira nakit açığı varmış. Bu sene bir tek Diego alındı. Aziz Yıldırım'ın açıklamasıyla bu tablo ters düşer" ifadelerini kullandı.

Hulusi Belgü, futbolda bu sezon başarısız bir tablonun olduğunu, sürekli teknik direktörlerin ve oyuncuların değiştiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünya çapında bir teknik direktörle anlaşmak gerekiyor. Yaptığımız bazı görüşmeler var. Minik takımdan başlayarak tüm yapıyı onun kurmasını istiyoruz. Bir yıl yapılanma süresini kendimize veriyoruz. Tabii ki yine şampiyonluğa oynayacağız ama 5 sene sonunda Şampiyonlar Ligi'nde kupaya uzanmayı arzuluyoruz. Transferde Hollanda bazlı çalışmalarımız var. Yaşlı futbolcu sayısı çok, gençleştirilmesi lazım."

Soyunma odasına inmeyen, teknik direktörün işine karışmayan ve futbolculara sadece moral konuşması yapan bir başkan modeli olması gerektiğine dikkati çeken Belgü, bu konuda Fenerbahçe Ülker'de Zeljko Obradovic örneğini verirken, Sırp çalıştırıcının bu şekilde takımı bir yere getirdiğini söyledi.

- Yeni stat

Hulusi Belgü, başkan seçilmesi halinde yeni bir stat yapmanın da işaretini verdi.

Mevcut stadın yerine Salı Pazarı'ndaki araziye stat yapılabileceğini kaydeden Belgü, "Stadı, Salı Pazarı'na kaydıralım. Orada tartışmalı bir arazi var. Oraya daha büyük, konforlu bir stat yapılsın. Bu stat bittikten sonra öbür tarafa Fenerbahçe'ye sürekli gelir getirecek tesisler yapılsın" diye konuştu.

Başkan adayı Belgü, basketbol ve voleybolda da şirketleşmek gerektiğini ifade etti.

- Yönetici adaylarından bazılarını açıkladı

Belgü, yönetim kurulu aday listesinde yer verdiği bazı isimleri de açıkladı.

Hulusi Belgü'nün açıkladığı listede yer alan yönetici adayları şunlar:

Abdullah Üçyiğit, Hakan Kodal, Aksel Butrosoğlu, Ahmet Öksüz, Şaban Erdikler, Işık Eyigüngör, Engin Aksoy, Mustafa Arslan, Ali Rıza Tekin, Rahmi Eyüboğlu, Adem Köz, Göksel Özanay, Kayhan Darcan Fuat Atalay, Taner Güven, Bülent Eriş.

Bu arada Hulusi Belgü'nün yönetim kurulu aday listesinde yer alan Rahmi Eyüboğlu, Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede, Ülker'in sarı-lacivertli basketbol takımına sponsorluğu bıraktığını kendisine söylediğini aktardı.

- Platform, Çelikel'den desteğini çekti

Genel kurulda başkanlık için Murat Çelikel'i destekleyen, adaylık için 286 kongre üyesinin imzasını topladığını duyuran Fenerbahçe Yakın Geleceği Platformu, geçici ve şartlı olarak bu desteğini geri çektiğini açıkladı.

Platform adına açıklama yapan Recep Özcan, "Oy birliği ile almış olduğu karar sonucunda, 'İdam sehpasında bile olsak son sözümüz Fenerbahçe' söylemini sık sık dile getiren mevcut başkana, camiasına verdiği ve gerçekleştirmediği sözlerden, hiç olmazsa bu sözünü (Mahkeme süreciyle ilgili) gerçekleştirme ve tutma imkanı verilmesi kararı alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Kulübün içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen önerilerini kabul eden Çelikel'e teşekkür eden Özcan, açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi:

"Üyelerimize gönderilen faaliyet raporundan da anlaşıldığı üzere tarihimizde ilk kez aynı yıl içerisinde üye yapılan 3 bini aşkın kişinin desteği mevcut başkana icraatını rahatça yapabilme ortamını sağlayacağından, grubumuz kongre katılımında bulunmayacaktır. Kulübümüz sinerjisini bölmeyi değil daima güçlendirmeyi düşünen platformumuz, bunun göstergesi olarak Sayın Çelikel'e yapmış olduğumuz teklifi gelinen aşamada geçici ve şartlı olarak geri çekiyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz