Futbol

"Ağır bir tezahürattı"

25 Kasım 2014 Salı 00:14 - Son Güncelleme 25 Kasım 2014 Salı 00:17

Bursaspor Başkanı Bölükbaşı,taraftarının Volkan Demirel'e tepkilerine değindi.

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Bursasporlu taraftarların Fenerbahçe kaleciesi Volkan Demirel'e yönelik tezahüratlarına ilişkin olarak, "Vatan haini ağır bir kelime. Taraftarımızın da onu isteyerek söylediğini düşünmüyorum. Ağır bir tezahürattı. Tasvip etmiyorum" dedi.

Bölükbaşı, 1-1 biten maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursasporlu futbolcuların mücadelesinden çok memnun kaldığını belirterek, galibiyeti kaçıran tarafın kendileri olduğunu söyledi.

Maç sonrası soyunma odasına giderek tüm futbolcuları tebrik ettiğini ifade eden Bölükbaşı, "Çok güzel futbol oynadık. Böyle oynasınlar. Yenilseler bile böyle oynasınlar. Çok gol kaçırdık, Fenerbahçe de kaçırdı ama 2 puan kaybeden biziz. Ben memnunum. Bizim performansımız, birinci haftada da iyiydi. İki tane kontrataktan gol yedik, seyircimiz yoktu. Beşiktaş'ı da sahasına kilitledik. Kayseri'de son dakikalarda yedik. Bugün de çok güzel oynadılar. Takımdan memnunum" diye konuştu.

Bir gazetecinin, Şenol Güneş'in hafta başında Volkan Demirel ile ilgili açıklamalarını anımsatması üzerine Bölükbaşı, şunları söyledi:

"Kulüpte yaptığım açıklamada da söyledim. Bunu başlatan biz değiliz. Hocamız Türkiye'yi dünya üçüncüsü yapmış. Bizde de oynamış, hocalık yapmış. Kendisi öğretmen. Ne dediğini bilen bir insan. Basın toplantısında sorulan soru üzerine, kötü bir şey demiyor. Volkan zaten milli takımdan talebesi. Eleştirmedi hatta, 'terk etmemesi gerekirdi' dedi. Kötü bir şey demiyor. Fenerbahçe ile ilgili değil. Milli takımdaki hareketiyle ilgiliydi o. 'Eğer terk ederse diğer maçlarda da bu olur' dedi. Yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Camiaların bu gibi açıklamaları belki doğru ama iyi okumak lazım. Orada hocamıza bir tavsiye niteliğinde bir cümle vardı. Hocamızın deneyimli, tashihe gerek olmadığını düşündüğümüzü kendilerine ilettik. Öylece kapandı konu. Ondan önce de buraya gelen her takımın yöneticilerini karşılama alışkanlığımız var. Bugün de Mahmut Uslu başkanımızla ve yöneticilerle yemek yedik. Şunu söylemek istiyorum: Biz başkanlar, yöneticiler artık konuşmayı kesmemiz lazım. Futbolcular da ayaklarını konuştursunlar, o zaman her şey düzelir diye düşünüyorum."

"Bursasporlu taraftarlar Volkan için 'vatan haini' diye bağırdı. Bu tezahüratlarda Şenol Güneş'in hafta içindeki açıklamalarının da etkisi olabilir mi?" sorusuna Bölükbaşı, "Onun da etkisi olabilir ama vatan haini ağır bir kelime, taraftarımızın da onu isteyerek söylediğini düşünmüyorum. Ağır bir tezahürattı. Tasvip etmiyorum. Bu gibi şeyler yapmamamız lazım. Vatan hainliği ağır bir suçlama, üzüldük ama maç bittikten sonra herkes kendi muhasebesini yapar" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz