Futbol

Akigo 45 yaşında

08 Nisan 2015 Çarşamba 13:46 - Son Güncelleme 08 Nisan 2015 Çarşamba 13:48

3 kulübün birleşmesiyle kurulan Akhisar Belediyespor, 45. yaşını kutluyor.

Çeşitli etkinliklerle kuruluş yıldönümünü kutlayan Ege Bölgesi'nin Süper Lig'deki tek ilçe takımı olan Akhisar Belediyespor, 45 yıl önce üç amatör kulübünün güçlerini birleştirmesiyle doğdu.

Akhisarspor olarak kurulan 1994 yılında Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü adını alan kulübün kurucu başkanı Yılmaz Atabarut, AA muhabirine kulübün kuruluş öyküsü ile geleceğine ilişkin düşüncelerini anlattı.

Atabarut, kulübün, 1970 yılında bir grup futbolseverin şehir meydanında açtığı "Akhisarspor'u istiyoruz" pankartıyla o dönemde mücadele eden Gençlikspor, Güneşspor ve Doğanspor, güçlerini Akhisarspor adı altında birleştirmesiyle doğduğunu söyledi.

Kulübün kurulduğu 8 Nisan 1970'i daha dün gibi hatırladığını o dönemde Akhisar Ticaret Odası Başkanı olduğunu kaydeden Atabarut, futbolseverlerin açtığı pankartın yarattığı sinerji ile birleşen kulüplerin renklerinden hareketle yeşil-siyahın forma rengi olarak kabul edildiğini anlattı.

Atabarut, şunları söyledi:

"Kulübün kurulduğu sene futbol takımı güçlü bir kadroya sahipti, bugün Süper Lig'de ilk 6 takım arasında yer alacak kadar kaliteli oyuncuları vardı. Nitekim 1970-1971 sezonunda Manisa Bölgesi Amatör Şampiyonu olarak Türkiye Şampiyonası'nda Manisa'yı temsil ettik. Şampiyonada 16 takım arasına kadar çıkan takım, Deniz Gücü'nü yendik ancak İzmir'de yenilerek kupadan elendik."

Atabarut, başkanlık görevini 7 yıl sürdürdüğünü, 7 kişilik kurucu yönetim kurulu üyesinden 3 kişinin halen hayatta olduğunu anlattı.

"İnanılmaz güzel şeyler oluyor"

Kulübün adının 1994'te Akhisar Belediyespor ve Gençlik Kulübü olarak değiştirilmesinin ardından adının verildiği tesislerin yapımına başlandığını anlatan Atabarut, son dönemde alınan başarılı sonuçlarla Süper Lig'e kadar yükselen futbol takımının iyi bir çizgi yakaladığını ifade etti.

Atabarut, takımın Süper Lig'de 3. sezonun geçirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Aklımıza hayalimize gelmeyen şeyler oluyor. Düşünebiliyor musunuz, Akhisar Belediyespor Milli Takım'a 3 oyuncu veriyor. Oyuncusunun birisi Milli Takım'da gol atıyor. Roberto Carlos gibi bir futbol devi kulübümüzde teknik direktör olarak çalışıyor. Artık hedefi olan bir takım haline geldik. Carlos'un da belirtiği gibi artık önümüzdeki dönemde mümkün olursa Avrupa kupalarında oynamak istiyoruz."

"Bize 45 buçuk derler"

Atabarut, ilçe takımı olarak Ege bölgesinin Süper Lig'deki tek temsilcisi olduğuna Manisalıların takıma gönülden destek olması gerektiğine işaret ederek, "Her hafta deplasmanda oynuyoruz, maçlarımızı stadımızda oynamak istiyoruz. Her iki haftada bir 300-500 araçla Manisa'ya maçı izlemeye gidiyoruz. Artık futbol bir ekonomi, biz artık takımımızın burada Akhisar'da oynamasını istiyoruz. Stadımızın bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

"Bize 45 buçuk derler" diyen Atabarut, takımın maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Gönülden destek gerekiyor. İlçemizde bayanlar yeşil pantolon etek, siyah gömlek giyer oldu, Akhisar artık Akhisar Belediyespor'u benimseyerek bağrına bastı. Bugün bakın Türkiye'de 2 ya da 3 tane hiç borcu olmayan kulübümüz var, iftihar ediyoruz. Boşuna verilmiş parası yok, yöneticilerimizi takdirle karşılıyorum. Üzüntümüz, sayın valimizi, büyükşehir belediye başkanını, Manisaspor Kulübü Başkanı'nı Akhisar Belediyespor maçlarında göremiyoruz. Takımın maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı var."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz