Futbol

Akigo geleneği bozmadı

30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:46 - Son Güncelleme 30 Ağustos 2014 Cumartesi 14:49

Akhisar Belediyespor, 3. sezonuna da galibiyetle başladı.

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Balıkesirspor'u 2-1 mağlup eden Akhisar Belediyespor, 3. sezonuna da galibiyetle başladı.

Sezona teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'la başlayan Akhisar Belediyespor, ligdeki ilk maçında deplasmanda Balıkesirspor karşısında 1-0 öne geçtiği müsabakada rakibinin beraberliğini yakalamasına rağmen bir gol daha bularak, maçtan 2-1 galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de 3. sezonunu geçiren Akhisar Belediyespor, bütün ilk hafta maçlarında üstün gelen taraf oldu. 2012-2013 sezonunda deplasmanda Eskişehirspor'u 1-0, geçen sezon da Manisa'da karşılaştığı Elazığspor'u 3-1 mağlup eden Akigo bu sezon da ilk maçında sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

Transferler

Yeşil siyahlı ekibin yeni oyuncuları Djoum, Gekas, Ntibazonkiza ve Douglao müsabakaya ilk 11'de başlarken, diğer transferlerden Zokora oyuna sonradan dahil oldu. Çağlar Birinci ise yedek kulübesinde yer aldı.

Ntibazonkiza golle başladı

Türkiye kariyerine golle başlayan ve Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun ilk golünü kaydeden Burundili Saidi Ntibazonkiza, geçen yıl 7 gol attığı Polonya temsilcisi MKS Cracovia ile son gol sevincini 4 Nisan 2014 tarihinde Gornik Zabrze maçında yaşamıştı.

Burundili oyuncu attığı golün dışında ikinci golün de asistini yaptı.

Gekas tekrar Akhisar Belediyespor formasıyla

2012-2013 sezonunun ikinci devresinde Akhisar Belediyespor formasıyla mücadele eden ve attığı 12 golle takımının ligde kalmasını sağlayan Yunan golcü Gekas, 468 gün sonra Akigo için mücadele etti.

Golcü oyuncu Akhisar Belediyespor formasını son kez 18 Mayıs 2013'te Orduspor karşısında giymişti.

Mehmet Akyüz

Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Mehmet Akyüz, oyuna girdikten sonra takımının galibiyet golüne imza attı. Geçen sezon özellikle ligin ikinci devresinde attığı gollerle takımına büyük katkı veren Mehmet Akyüz, Süper Lig'deki 38. maçında 9. golüne imza attı.

Golcü oyuncu son golünü geçen sezon 29 Mart 2014'te oynanan Çaykur Rizespor maçında kaydetmişti.

Deplasman maçları

Geçen yıl deplasmanda oynadığı 17 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik ve 10 yenilgi alan Akhisar Belediyespor, sadece 14 gol atarken, kalesinde 34 gol görmüştü. Dış sahada topladığı 13 puanla en başarısız 3. ekip olan Ege temsilcisi, bu sezona deplasmanda Balıkesirspor galibiyetiyle başladı.

Maç istatistikleri

Dünkü müsabakada yüzde 56 topa sahip olma oranı yakalayan Akhisar Belediyespor, 5 isabetli ve 6 isabetsiz şut attı. Yeşil siyahlı ekipte ligin ilk maçında 4 oyuncu Djoum, Bilal Kısa ve Mehmet Akyüz sarı kartla cezalandırıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz