Futbol

Akigo'nun yenileri takıma ısınıyor

01 Ekim 2014 Çarşamba 11:07 - Son Güncelleme 01 Ekim 2014 Çarşamba 11:08

Ege temsilcisinde atılan 8 golden 7'sinde yeni oyuncuların imzası var.

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun ilk 4 haftasını 10 puanla lider kapatan Akhisar Belediyespor yeni oyunculardan Douglao'nun yanı sıra 4 oyuncu bütün müsabakalarda 90'ar dakika sahada kaldı.

Sezona yeni teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay yönetiminde deplasmanda Balıkesirspor (2-1) galibiyetiyle başlayan, daha sonra Sivasspor ile 2-2 berabere kalan Akhisar Belediyespor, dış sahada Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u (2-1) ve Manisa'da Fenerbahçe'yi (2-0) mağlup etti.

İlk 4 haftada topladığı 10 puanla Beşiktaş'ın 2 puan önünde lider durumda bulunan Akhisar Belediyespor, attığı 8 gole karşın kalesinde 4 gol gördü. Ligin en fazla gol atan ekibi olan Akhisar Belediyespor'un golcüsü Gekas attığı 6 golle ligdeki diğer 14 takımdan fazla gol sevinci yaşadı.

- Goller

Gekas'ın 6 golünün dışında diğer yeni oyuncusu Burundili Ntibazonkiza ve Mehmet Akyüz'ün de 1'er golü bulunuyor. Akhisar Belediyespor'un şimdiye kadar attığı 8 golün 7'sinde yeni oyuncularının imzası bulunuyor.

- Yeniler

Akhisar Belediyespor'da şimdiye kadar oynanan 4 maçta forma giyen 16 oyuncudan 5'i takıma bu sene dahil oldu.

Savunmada Uğur Demirok'un yanında başarılı bir grafik çizen Douglao, geçen senenin istikrarlı ismi Sonko'ya ilk 4 maçta forma şansı tanımadı.

4 maçta attığı 6 golle hücumda etkili oyununu sürdüren Gekas'ın yanı sıra Zokora ve Djoum da Akhisar Belediyespor'un geçen seneki iskelet kadrosuna dahil olmayı başardı.

İlk 2 maçta etkili bir performans ortaya koyan ve ilk haftadaki Balıkesirspor maçında 1 gol atan ve 1 asist yapan Ntibazonkiza ise sakatlığı nedeniyle son 2 müsabakada takımından ayrı kaldı.

Ancak onun yerine forma giyen Bruno da takımına hücumda büyük destek verdi.

- Sahada kalanlar

Akhisar Belediyespor'da 12 futbolcu tüm maçlarda forma şansı bulurken, Ahmet Cebe, Douglao, Güray Vural, Merter Yüce ve Uğur Demirok 4 maçta da 90'ar dakika sahada kaldı. Bu oyuncuların dışında Bilal Kısa, Gekas ve Kenan Özer de takımda en fazla süre alan isimler oldular.

- Süper Lig'deki 3. sezonu

İlk olarak 2012-2013 sezonunda Süper Lig'de yer alan Akhisar Belediyespor, ilk 4 haftada 5 puan, geçen yıl ise aynı periyotta 6 puan toplamıştı. Bu sezon 4. haftada 10 puana ulaşan Ege temsilcisi 2 haftadır liderlik koltuğunda bulunuyor.

Akhisar Belediyespor, bu hafta İstanbul Başakşehir karşısında liderliğini devam ettirmek için mücadele edecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz