Futbol

''Ali Koç F.Bahçe'nin kaderine yazılmıştır''

30 Mayıs 2015 Cumartesi 17:07 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2015 Cumartesi 17:12

Belgü: "Ali Koç, keşke şimdi çıkıp 'adayım' dese''

Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan Hulusi Belgü, göreve gelmeleri halinde 5 yıl içinde Fenerbahçe'yi Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri yapacaklarını söyledi.

Ülker Sports Arena'da yapılan kongrede konuşan Belgü, Aziz Yıldırım'a bir takım eleştirilerde bulunarak, "Göreve gelirsek, 5 yıl içinde Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olacağız. Sayın Başkan keşke 50 milyon harcasaydınız da UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidip, para kazansaydık. Fenerbahçe'de her dalda şampiyonluk önemlidir. 'Futbolda şampiyon olmasak da olur' diye bir şey yok. Fenerbahçe şampiyon olacak, şampiyon olacak, şampiyon olacak..." diye konuştu.

Hulusi Belgü, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'i örnek göstererek, "En az onun kadar iyi, dünya çapında bir hoca getireceğiz ve hiç işine karışmayacağız. Soyunma odasına girmeyeceğiz" dedi.

Sarı-lacivertli kulübün başkan adayı, 75 bin kişilik bir stat yapacaklarını aktararak, "Avrupa şampiyonluğuna koşarken 75 bin kişilik statta oynamak istiyoruz. Bu stadı, Salı Pazarı'na yapmak istiyoruz. Bu stat sayesinde 110 milyon dolar daha fazla gelirimiz olacak. Bizim evimiz Kadıköy, stadımız da orada kalacak" şeklinde konuştu.

Ali Koç'a destek

Hulusi Belgü, başkan adayı olması durumunda ne zaman olursa olsun Ali Koç'a destek vereceğini söyledi.

Belgü, gazeteye verdikleri ilanın işe yaradığını savunarak, "Ali Koç, keşke şimdi çıkıp 'adayım' dese, biz de onu desteklesek. Sayın Ali Koç, başkanın sizinle ne konuştuğunu bilmiyorum ama inşallah sözünü tutar. Siz ne zaman hazır olursanız, ben başkan olsam da gönül rahatlığıyla koltuğu size teslim ederim. Ali Koç Fenerbahçe'nin kaderine yazılmıştır" ifadelerini kullandı.

Hulusi Belgü, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'yle ilgili de konuşarak, şunları kaydetti:

"İsmail hoca da gönderildi. Artık ne olduğunu bilmiyorum. Bir şeyin 'arkasında duracağım' deyince duracaksınız. İsmail hoca gitti, bitti, bizim şampiyonluk da gitti. Karşınızda 'bacak bacak üstüne attı' diye Alex'i gönderdiniz. Maç oynanırken formasını çıkartan futbolcu Emenike'ye ne oldu? Bir hafta sonra ilk 11'de oynadı. Yapmayın."

Belgü, Yıldırım'ın ödenen vergilerle ilgili açıklama yapmasını da eleştirerek "Tabii ki vergi ödeyeceğiz. Biz kendimizi Galatasaray ve Beşiktaş'la nasıl bir tutarız" değerlendirmesinde bulundu.

Belgü, konuşması sırasında zaman zaman Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu'yla tartıştı.

Aziz Yıldırım'dan yanıt

Belgü'nün konuşmasından sonra Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, tekrar kürsüye çıkarak söz aldı.

Aziz Yıldırım, Hulusi Belgü'nün eleştirilerine cevap vererek, özetle şunları söyledi:

"Fenerbahçe'nin birinci sorunu 75 bin kişilik stat yapmak değildir. Fenerbahçe'nin öncelikli sorunlarını çözmek lazım. 1998'den beri 52 bini hiç dolduramadık. Bütün statlar boş. Bunun için '75 bin kişilik stat yapacağım demek' ihanettir. Salı Pazarı'nı nasıl alacaksın? Bir Kenan Evren Lisesi'ni alamıyoruz. Devletin kuralları, kurumları var. Hiçbir şey alamazsın öyle. Emenike terbiyesizlik yapmıştır ama saygı göstermek lazım. Cezasını veririz. Alex hiç forma çıkarmadı mı?"

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'in A Milli Basketbol Takımı için istendiğini belirterek, "Federasyon Obradovic'i istedi ama biz vermedik. Kulüp çalıştıranın milli takım çalıştırmasına karşıyız" diyerek sözlerini tamamladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz