Futbol

Ali Koç: Fenerbahçe iyi yönetilmiyor

27 Mayıs 2018 Pazar 10:38 - Son Güncelleme 27 Mayıs 2018 Pazar 12:06

Fenerbahçe'de seçimler yaklaşırken başkan adayı Ali Koç, CNN Türk'te yayınlanan bir programa konuk oldu. 

Fenerbahçe'nin iyi yönetilmediğini vurgulayan Ali Koç, "Fenerbahçe çok daha iyi yönetilmeyi hak ediyor. Ben de bu yüzden başkan olmak istedim." dedi. 

Kulübün borcunun tam olarak bilinmediğini iddia eden Koç, elde edilen gelirlerin kulüp kasasına girmediğini söyledi. 

"Ben başka bir camiaya hiç saygısızlık yapmadım"

"Gittiğim yerlere diğer takım taraftarları da bana destek oluyor, bu büyük bir gurur. Ben başka bir camiaya hiç saygısızlık yapmadım. Bir felsefem var; kendine yapılmasını istemediğini başkasına yapmayacaksın. Son 10-15 yılda nefret ortamı var. Kulüpler arasındaki şiddet ortamı sona ermeli. Geçen gün okuldan gelen kızım 'Baba biz Galatasaray'dan nefret mi ediyoruz?' diye sordu. Biz küçükken böyle bir şey yoktu."

"Passolig'e karşıyım"

"Ben şahsen Passolig'e karşıyım. Zararı yok ama desteklemiyorum. İnsanlar Passolig'le uğraşmak istemiyor. Devretmesi, yüklemesi zor değil ancak uğraşmıyorlar. Şart mı? Bence değil ama devam edecekse sorun değil."

"Tüm büyük kulüpler maddi sorun yaşıyor"

"Sağlıklı mali bir yapı sportif başarıyı getirir. Ne kadar çok sportif başarı olursa mali yapı da o kadar güçlü olur. Tüm büyük kulüpler maddi sorun yaşıyor. Futbolun bulunduğu mali durum sürdürülemez."

"Fenerbahçe iyi yönetilmiyor"

"Fenerbahçe iyi yönetilmiyor. Günü kurtarma zihniyetiyle yönetiliyor. Mesela kontrat yenilenecek, 6 ay var 'şampiyon olmazsanız yenilemem' diyorsunuz olmayınca da yenilemiyorsunuz. Bu böyle olmaz. Verilen raporlarda Fenerbahçe'nin tam borcu 'bana göre' tam olarak bilinmiyor. Geçen sene gelen raporlarda 'borca batak' deniliyor. Fenerbahçe'de mali tablo şeffaf değil. Basketbol salonu rehinde, bir sürü gelir temlik edilmiş. Kulübe gelen gelirler kulübün kasasına girmiyor ki... Direkt olarak temlik, hisseler rehinli. Fenerbahçe'nin mali geleceği ipotek altına almış. Bence Fenerbahçe finansal açıdan iyi yönetilmiyor."

"Hisseleri rehinde, basketbol salonu rehinde, kulüp UEFA radarında"

"Ben bu işi tek başıma hallederim demiyorum. Bu sorunları çözebilecek akla, mantığa ve vizyona sahip olduğumu söylüyorum. Tek başına yapamam. Yönetime gelirsek her şeyi baştan kuracağız. Ben hayal vaat etmiyorum. Fenerbahçe, kredilerle, temlik edilen gelirlerle, kırdırılan alacaklarla gidebileceği yere kadar gitti. Bundan sonra gidebileceği yer yok. Hisseleri rehinde, basketbol salonu rehinde, kulüp UEFA radarında. Fenerbahçe'nin gelirleri düşüyor, giderleri artıyor. Gelirleri arttırmamız lazım. Gelirleri arttırma kısmında ben ve arkadaşlarımın direk etkili olacağı alanlar var."

"Kulüp bir sermaye grubunun altına girmeyecek"

"Fenerbahçe'nin başındaki kişi tutarlı olmalı. Benim Fenerbahçe'ye vereceğim karşılıksız bir meblağ var. Şirketlerim her alanda Fenerbahçe'ye sponsor olacak. Fenerbahçe'nin sponsor gelirlerini maksimum seviyeye çıkartabileceğimi taahhüt edebilirim. Kulüp bir sermaye grubunun altına girmeyecek. UEFA ile görüşerek sorunları aşacağız."

"Fenerbahçeli olmayan kişiler kulübe üye yapıldı"

"Çıkalım bir televizyona, canlı yayına. Bunu her zaman her yerde söylüyorum. Kulüpten her konuda yanıt geliyor. Ama nedense defterleri açalım ve televizyona çıkalım konusunda yanıt gelmiyor. Aziz Yıldırım ile karşılıklı olarak tartışmaya hazırım. FBTV'de bizimle ilgili haber bile yapılmıyor. Şok oldum. Mesela biz hiçbir tesisi kullanamıyoruz. Faruk Ilgaz Tesisleri'nde toplantı yapmak istedik gelen cevap 'Tesislerde siyaset (Fenerbahçe siyaseti) yapılmasını istemiyoruz' kendileri her şeyi her tesiste yapıyor. Aziz Yıldırım ve yönetimi bizden bilgi saklıyor. Seçilirsek bir daha adaletsizlik yaşanmayacak. Bir arkadaşınıza hediye olması için bile kulübe üye yapabilirsiniz. Fakat Fenerbahçeli olmayan kişiler kulübe üye yapıldı. Yanlış biliyor, yanlış söylüyor olabilirim ama asla terbiyesizlik, saygısızlık yok."

"Aykut Kocaman bir hocadan fazlasıdır"

"Aykut Kocaman bir hocadan fazlasıdır. 3 Temmuz'u biz beraber yaşadık. Aykut hocanın, insanlığıyla, adamlığıyla benim kalbimde yeri farklıdır. 3 Temmuz'da birlikte neler yaşadığımızı bir biz bir de Allah bilir. Aykut hoca o dönemde takımı motive etti. Son maça kadar şampiyonluk şansımızı korudu, orada çok önemli bir liderlik gösterdi. Türkiye Kupası'nı yıllar sonra onunla aldık. UEFA'da yarı final oynadık. Aykut Kocaman bu camianın değeridir. Devam etmek çok isterdim. Bu konu hakkında bir şey söylemiyorum ama istikrara inanıyorum. Devam ederse katkılarının olacağını biliyorum ancak Fenerbahçe taraftarının da beklentisini göz ardı etmemek lazım."

Bu sezon birçok takımın teknik direktör arayışına girdiğine dikkati çeken Koç, "Hocayla devam edip etmeyeceğimiz konusunda bir şey söyleyemem. Devam etsek de etmesek de benim gözümde Aykut Kocaman'ın yeri farklıdır." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza hakkında da konuşan Ali Koç, "Alex'in de hepimizin gönlünde yeri farklıdır. Hataları olmuştur. Özellikle son dönemde hatalar yapmıştır ancak gidiş şekli kabul edilemez. Jübile sistemini her futbolcumuz için geliştirmeliyiz, sadece Alex için değil. Fenerbahçe'nin, sporcularıyla iyi bir şekilde ayrılması lazım. Onlar bizim bir anlamda elçimiz. Alex, şu an teknik heyette yer alamaz. Kendini bu alanda geliştirmesi lazım. Çok zeki birisi. Gelecekte olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Ali Koç, Fenerbahçe Doğuş Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Zeljko Obradovic'i de överek, "Obradovic'ten Allah razı olsun. O devam etmek istediği sürece burada, bizimle olacak." ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz