Futbol

Almeida'nın umudu Fenerbahçe

17 Nisan 2014 Perşembe 11:26 - Son Güncelleme 17 Nisan 2014 Perşembe 11:32

Lig'de 8 maçtır gol atamayan Portekizli yıldız, gözünü F.Bahçe derbisine çevirdi

Spor Toto Süper Lig'de son 8 haftada gol atma başarısı gösteremeyen Beşiktaşlı futbolcu Hugo Almeida, bu şansızlığını Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçta kırmaya çalışacak.

Ligdeki son gol sevincini 21. haftadaki Bursaspor karşısında yaşayan siyah-beyazlı futbolcu, geride kalan 8 maçı ise boş geçti.

Bursaspor maçının ardından Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor maçlarında gol atma başarısını gösteremeyen Almeida, Eskişehirspor karşısında ise sakatlığı nedeniyle forma giymedi. Portekizli futbolcu, sakatlığının ardından Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor ve Kardemir Karabükspor maçlarında sonradan oyuna dahil oldu. Kayserispor ve Torku Konyapor karşılaşmalarında ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli oyuncu, bu maçlarda da gol atamadı.

- Çıkışı Fenerbahçe derbisinde arayacak

Hugo Almeida, son 8 haftadaki suskunluğunu, 20 Nisan Pazar günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile oynanacak derbi maçında sonlandırmaya çalışacak.

Ligin ilk yarısında başarılı bir görüntü ortaya koyan ancak ikinci yarıda istediği performansa ulaşamayan siyah-beyazlı oyuncu, atacağı gollerle hem 8 haftalık suskunluğunu sonlandırmayı hem de ikinci yarıdaki düşüşünü bitirmeyi hedefliyor.

Almeida, ligde bu sezon şu ana kadar 12 gole imza attı.

- İlk yarıda rakibine 2 gol attı

Siyah-beyazlı oyuncu, takımının Fenerbahçe ile ilk yarıda yaptığı maçta 2 kez gol sevinci yaşadı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve 3-3 berabere tamamlanan karşılaşmada Almeida, 43 ve 45. dakikalarda attığı gollerle takımını 3-2 öne geçirmişti. Ancak Beşiktaş, ikinci yarıda rakibin golüne engel olamayınca mücadele 3-3 beraberlikle tamamlanmıştı.

- Fenerbahçe maçlarını seviyor

Hugo Almeida, Fenerbahçe maçlarında skorer bir görüntü ortaya koyuyor.

2011-2012 sezonunda 6 haftalık sakatlığın ardından takımının BJK İnönü Stadı'nda Fenerbahçe ile yaptığı karşılaşmaya çıkan Portekizli oyuncu, sonradan oyuna girmesine rağmen gol atma başarısı gösterdi. Almeida'nın gol attığı karşılaşma 2-2 beraberlikle tamamlanmıştı.

Süper Final sisteminin uygulandığı bu sezonda siyah-beyazlı oyuncu, bir kez daha sahne almıştı. Süper Final'de aynı statta oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın tek golünü yine Almeida kaydetmişti.

Hugo Almeida, bu sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmayı da boş geçmedi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadelede 2 gol atan siyah-beyazlı oyuncu, sarı-lacivertli takım karşısında toplam 4 kez gol sevinci yaşadı.

- Almeida atarsa Beşiktaş kaybetmiyor

Beşiktaş, Almeida'nın gol attığı Fenerbahçe maçlarını kaybetmiyor.

2011-2012'de Portekizli oyuncunun gol attığı maçlardan birinde rakibiyle 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı takım, diğerini 1-0 kazandı.

Beşiktaş, ligin ilk yarısındaki karşılaşmada ise Almeida'nın ayağından bulduğu gollerle rakibiyle 3-3 berabere kaldı.

Siyah-beyazlı takım, ayrıca bu sezon Portekizli golcüsünün kendini gösterdiği maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Almeida'nın, 2013-2014 sezonunda gol attığı 10 maçta Beşiktaş, 6 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz