Futbol

Aslan ağır yaralı

19 Nisan 2014 Cumartesi 22:17 - Son Güncelleme 19 Nisan 2014 Cumartesi 22:20

Matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitiren GS, Devler Ligini de zora soktu.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kasımpaşa'ya 4-0 yenilen Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme yolunda büyük yara aldı.

Süper Ligi ikinci sırada bitirerek doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi hedefleyen sarı-kırmızılı takım, cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocukların önünde oynadığı karşılaşmaya istediği gibi başlayamadı. Maçın 6. dakikasında Hakan Balta kırmızı kartla oyundan atılırken, Galatasaray 7. dakikada Oscar Scarione'nin penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düştü.

Sarı-kırmızılı takım, baskılı oynayan Kasımpaşa'nın geliştirdiği ataklarda Melo ve Semih Kaya ile son anda iki gole izin vermedi ve ilk yarı 1-0 konuk ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıda daha çok savunmada kalan Galatasaray karşısında kontrolü tamamen eline alan Kasımpaşa, 51. dakikada Tabare Viudez, 64. dakikada yine Oscar Scarione ve 77. dakikada Yalçın Ayhan'ın golleriyle skoru 4-0 yaptı.

Böylece karşılaşmadan 4-0 mağlup ayrılan Galatasaray, ligde ikinci olup UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan gitmek için yarıştığı ve yarın derbi maçta Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş'ın bir puan gerisinde 53 puanla 3. sırada kaldı.

Matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi

Sahasında Kasımpaşa'ya 4-0 yenilen Galatasaray, matematiksel olarak şampiyonluk şansını yitirdi.

Spor Toto Süper Lig'de yarın Beşiktaş ile karşılaşacak lider Fenerbahçe'nin 66 puanı bulunurken, ligde 4 maçı kalan Galatasaray'ın 53 puanı bulunuyor.

Bu sezon en farklı yenilgisi

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon en farklı yenilgisini Kasımpaşa karşısında aldı.

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon ilk kez bir maçta kalesinde 4 gol gördü.

Bu arada, geçen hafta deplasmanda Sivasspor'a 2-1 mağlup olan Galatasaray, üst üste ikinci maçından da galip gelemedi.

Türk Telekom Arena'da ilk kez 4 gol yedi

Sarı-kırmızılı ekip 2010-2011 sezonunun devre arasında maçlarını oynamaya başladığı Türk Telekom Arena'da ilk kez ligde 4-0 yenildi.

Galatasaray, ayrıca yaklaşık 18 yıl sonra sahasında bir lig maçında 4-0'lık yenilgi aldı. Sarı-kırmızılılar, en son 8 Eylül 1996'da Fenerbahçe'ye Ali Sami Yen Stadı'nda 4-0 mağlup olmuştu.

Taraftarlar Mancini ve yönetimi istifaya çağırdı

Karşılaşmanın sonuna doğru sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktör Roberto Mancini ve Galatasaray yönetimini istifaya çağırdı.

Maçı izleyen kadın ve çocuk taraftarlar, "Mancini istifa", "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı.

Bu arada, maç başladıktan sonra stattaki doluluk oranı artarken, tribünlerdeki taraftar sayısı yaklaşık 30 bine ulaştı.

Eboue ve Semih Kaya'nın hatası pahalıya patladı

Galatasaray savunmasında Eboue ve Semih Kaya'nın 6. dakikada yaptığı hata, sarı-kırmızılı takımı karşılaşmada hem geriye düşürdü hem de bir kişi eksik bıraktı.

Sarı-kırmızılı takımın yarı sahasında kazanılan taç atışını Eboue geriye doğru kullanırken, o tarafta bulunan Babel topu Semih Kaya'dan kaptı. Pozisyonun devamında Babel'in ceza sahasında topla buluşturduğu Scarione, Hakan Balta'nın müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Cüneyt Çakır bu pozisyonda Kasımpaşa lehine penaltı verdi ve Hakan Balta'yı da kırmızı kartla oyundan ihraç etti. 7. dakikada penaltı atışını kullanan Scarione, takımını 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmada direkt kırmızı kart gören Hakan Balta, ligin 31. haftasındaki Elazığspor ve 32. haftasındaki Gençlerbirliği maçlarında görev yapamayacak.

Kasımpaşa puanını 44'e çıkardı

Avrupa kupalarına gitmeyi hedefleyen Kasımpaşa, Galatasaray karşısında çok önemli bir galibiyet elde etti.

Son 18 maçında 3 kez galip gelen lacivert-beyazlı ekip, puanını 44'e çıkardı.

- Scarione ligde 13. gole ulaştı

Karşılaşmada Kasımpaşa adına iki kez ağları havalandıran Oscar Scarione, ligdeki 13. golüne ulaştı.

Lacivert-beyazlı takımın en golcü futbolcusu olan Arjantinli futbolcu, daha önceki karşılaşmalarda 11 gol atmıştı.

İlhan Eker cezalı duruma düştü

Kasımpaşalı futbolcu İlhan Eker, karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Karşılaşma öncesinde sınırda bulunan İlhan Eker, 31. dakikada Selçuk İnan'a yaptığı müdahale sonucu ligde bu sezon 4. sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü. Lacivert-beyazlı futbolcu, takımının 31. haftada Medical Park Antalyaspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Etiketler : Galatasaray
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz