Futbol

Aybaba: "Artık Robinho'yu sormayalım"

17 Şubat 2018 Cumartesi 19:45 - Son Güncelleme 18 Şubat 2018 Pazar 01:22

Osmanlıspor'u sahasında 3-2 yenen Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Samet Aybaba, kazandıkları için mutlu olduklarını belirtti. Aybaba maçın yıldızı Robinho için de, "Artık onu sormayalım. Dünyanın en iyi oyuncularından biri, mutlu edelim, keyif alsın biz de keyfini yaşayalım" dedi.

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, 2-1 kazandıkları maçın ardından değerlendirmelerde bulundu. Maçın dengeli başladığını belirten Aybaba, şunları söyledi:

"Öne geçtik. İlk yarı boyunca pozisyon da bulduk. Rakip de bir kaç tane buldu. Ama dengeli bir oyundu. İkinci yarı 50-70 dakikalar arası inanılmaz kötü oynadık. Top tutamadık, hücuma çıkamadık, savunma yapamadık, adeta sahada yok olduk. Sonrasında oyuncularımız tekrar oyunun ciddiyetini anladılar. Bir kaç tane oyuna müdahale yaptık. Girince oyuncular, bir şeyleri iyi yapınca tabi teknik adam gururla bunu söylüyor, 'müdahale yaptık oyunu kazandık' diye. Oyuncularımı kutluyorum. Zor iştir bu. Özellikle bizden çok aşağıdaki takımlarla oynadığımız maçlar, gene öyle içeride çok zor olacaktır. Daha ciddi bakmamız lazım, daha coşkulu, daha disiplinli oynamamız lazım. Oyuncularımıza soyunma odasında bunları tekrar anlattım. Her halde onlar da bundan sonra bu maçın ciddiyetlerini, böyle maçların ciddiyetini daha iyi anlayacaklardır. Galibiyette emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Maçın yıldızı Robinho'yu konuşmaya gerek olmadığını ifade eden Aybaba, "Artık Robinho'yu sormayalım. Dünyanın en iyi oyuncularından biri. Mutlu edelim, keyif versin, biz de keyfini yaşayalım" dedi.

Aybaba, Kone'yi sakatlığı nedeni ile riske etmek istemediklerini, ancak onun yokluğunda ilerde top tutmakta zorluk çektiklerini sözlerine ekledi.

Kırmızı-beyazlı ekibin iki hafta üst üste deplasmanda oynayacağını anımsatan Aybaba, şöyle konuştu:

"Biz hep söylüyoruz, yukarıda kalmayı planlıyoruz, düşünüyoruz. Oyuncularımız hepsi aynı şeyi düşünüyor, yeter ki Sivas halkı da bunu düşünsün. Bu takımın gerçekten iyi bir mücadelesi, futbol adına yaptıkları çok iyi şeyler var, lütfen takdir edelim. Bu arkadaşlarımızı geleceğe yönelik hazırlayalım. İnşallah bu birliktelik devam ederse hedefi yakalarız diye düşünüyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz