Futbol

Aybaba'dan Robinho açıklaması

17 Nisan 2018 Salı 22:36 - Son Güncelleme 17 Nisan 2018 Salı 23:46

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, TRTSPOR'da yayınlanan ''Basın Tribünü'' programına konuk oldu. Aybaba, Fenerbahçe maçında sonradan oyuna giren Robinho ile ilgili "Robinho'nun Fenerbahçe maçında oyuna girmesi bize taktiksel anlamda daha mantıklı geldi'' ifadelerini kullandı.

İşte Samet Aybaba'nın TRTSPOR'a yaptığı açıklamalar:

"Robinho'nun Fenerbahçe maçında oyuna girmesi bize taktiksel anlamda daha mantıklı geldi.
Robinho üst düzey bir oyuncu, bize renk kattı. Kone karakterli bir oyuncu. Bifouma gibi özellikte olan oyuncular çok az bulunur"

"Robinho ile 2 kez konuştum. Brezilya'da ara vermişti. Josef de Souza ve Mehmet Topal'ın fizik gücü arasında ne yapar diye düşündük. Sonradan oyuna alırsak daha iyi olacağına karar verdik. Hakikaten de öyle oldu. Gol attı''

 "Defalarca maçları izleyip, futbolcuları konuşarak maçlara hazırlanıyoruz. Robinho'dan kondisyon anlamında çok bir şey beklemiyorum. Bizim kadromuzda sürekli koşacak oyuncu sayısı az. Fenerbahçe gibi takımların karşısında hızlı oyunculara ihtiyacımız var"

"Robinho gibi futbolcular kendilerini aşmış insanlar. Yalnızca büyük takımlarla olan maçlara değil her maça aynı ciddiyetle çıkmak gerekiyor"

"Ligimizde oyun kalitesi yükseldi. Gittikçe hedefi büyütmemiz gerekiyor. Oyuncu kadrosunun bütçesi en az olan kulüplerdeniz. Kulübümüzde ödemeler zamanında yapılıyor"

"Başlarda hedefimiz ilk 10'un içinde yer almaktı. Bifouma'ya verilen tepkiler doğru değil. Teknik direktörlerin önderliğinde yapılacak organizasyonların sonunda herkes kendisine saygı duymalı. Türkiye'de başarılı teknik direktörlerin yurt dışında görev alması lazım. Yabancıya karşı değilim, Türk futboluna katkıda bulunan her şeye açığım. Lucescu yeniden yapılanmayı organize edecek biri değil"

"Türk futbolunda yeniden bir yapılanma yapıyorsanız , her şeye müdahale etmeniz lazım. Şu anda yapılanma gibi bir şey görmüyorum. Yapılanmaya gidiyorsanız yeniden bir kadro oluşturmak lazım. Ben her zaman genç oyuncu oynatmaktan yanayım"

"Trabzonspor'da çok keyifli bir buçuk yıl geçirdim. İyi bir takımız, ummadığımız yerde ummadığımız maçları kazanabiliriz"

"Beşiktaş dönemimde bana haksızlık yapıldığını düşünmüyorum o zamanki şartlar onu gerektirdi. Cenk Tosun'un İngiltere 'de kendi ligini bulduğunu düşünüyorum. Gençlere daha çok çalışmalarını öneriyorum"

"Şu anda ligde en iyi kadro Beşiktaş'ta. Kupadaki yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan hangisi daha konsantre olursa o kazanır Quaresma ile hiç tanışmadım. Avrupa'da çalışmayı hep istedim

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz