Futbol

Bakan Kılıç'tan e-bilet açıklaması

19 Eylül 2014 Cuma 13:57 - Son Güncelleme 19 Eylül 2014 Cuma 14:17

Kılıç, "e-bilet" uygulamasının futbolun marka değerini artıracağını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "e-bilet" uygulamasının futbolun marka değerini artıracağını bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TRT Haber'de yayınlanan ‘Haber Ötesi’ programında TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Nasuhi Güngör ve Serhat Akça'nın sorularını yanıtladı.

Özbekistan'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda milli sporcuların önemli başarılar kazandığını hatırlatan Kılıç, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya'nın bu başarıda önemli bir yer tuttuğunu vurguladı. Kılıç, "Bunun altyapısında sporcularımızla doğrudan ilgilenen, onlarla olan, sporun da içinden gelmiş federasyon başkanımız Hamza Yerlikaya'nın da gerçekten büyük etkisi var. İnşallah ileriki zamanlarda da aldığımız sinyallerin daha da iyisi gelmeye başlayacak ve biz ileriye doğru gittiğimizde güreş dalında daha iyi başarı elde edeceğiz diye düşünüyorum. Altın madalya sinyallerinin geldiğini görüyorum" diye konuştu.

Sporda geleceğe yönelik planlara değinen Bakan Kılıç, ''Daha önce hayata geçirilen bir Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezleri sistemimiz var. Bu sistemle gençlerimize beslenme, sağlık, psikolojik ve akademik destek sağlayarak kendilerini geliştirebilmeleri için çaba sarf ediyoruz. Gençlerimiz belli bir okul çağından sonra ders çalışmalarına daha fazla ağırlık vererek, sportif çalışmaları biraz ikinci plana düşürüyorlar. Bizim, bu gençlerimizi spora yönlendirirken aynı zamanda okulu da beraber götürmelerini sağlayacak bir yapıyla hareket etmemiz gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmemiz oldu. Bunun detayları üzerine çalışacağız" ifadelerini kullandı.

''Gençlerimizi sporun gerçeğiyle tanıştırmamız lazım''

Gençlere spor eğitimi verilirken ahlaki değerlerin de ön planda tutulup ailelerle ortak çalışılması gerektiğini belirten Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gençlerimizi ve çocuklarımızı sporun gerçeğiyle tanıştırmamız lazım. Sadece müsabaka ve rekabeti düşünmek yeterli değil. Sporcumuzu, temelden ahlaki yapıyla destekleyerek, o bilinci verdiğimiz zaman gelecekte de karşılaşacağı sıkıntıları çok erken yaşta engellemiş olabiliriz. Bu sayede bilinçli bir şekilde yetişen sporcu, kendisini yanlış yola yönlendirmek isteyenlere fırsat vermeyecektir."

"Şiddeti ve hakareti futbolumuzdan silmemiz lazım''

E-bilet uygulamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akif Çağatay Kılıç, şunları kaydetti:

"Futbol federasyonumuz e-bilet uygulamasını hayata geçirdi. Buradaki amaç, maç esnasında yaşanan birtakım hoş olmayan davranışların önüne geçmek. Manisa'da Süper Kupa finali oynandı. Maç esnasında hiç de tasvip edilmeyecek olaylar yaşandı ve gerçekten üzüldüm. Orada sahaya atılan yabancı maddelerin, sarf edilen edep ve adap sınırlarını aşmış kelimelerin, hakaretin yeri var mıydı? Sahaya yabancı madde atan, şiddet uygulayan hiçbir kimse benim nezdimde taraftar değildir."

Bakan Kılıç, futbolun marka değerini artırmak için yöneticilere, sporculara, teknik kadroya ve basına önemli görevler düştüğünü hatırlatarak, "E-bilet uygulamasıyla ilgili olarak statlara kurulan güvenlik kameraları bu tip hareketleri açık ve seçik olarak tespit edebilecek durumda. Hep ne diyoruz, futbolumuzun marka değerinden bahsediyoruz. Bu hareketlerle marka değeri oluşmuyor. Eğer futbolumuzda marka değeri istiyorsak yapmamız gereken bir şey var. Şiddeti ve hakareti, sportif olmayan davranışları futbolumuzdan, sporumuzdan tümüyle silmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

"Dopingi çıkarmak için en kararlı adımlarla yol almaya devam edeceğiz"

Sporda en çok tartışılan gündem maddelerinden doping konusunda da taviz verilmeyeceğinin altını çizen Bakan Çağatay, "Dünya Anti-Doping Ajansı ek bütçe talebinde bulundu ve biz de bunu destekleyen ilk ülke olduk. Sporumuzun ahlak dışı unsuru dopingi çıkarmak için en kararlı adımlarla yol almaya devam edeceğiz, bu illete müsaade etmeyeceğiz. Uluslararası camia ile de eş çalışmalar yürütüyoruz. Başarı elde ettiğimiz zaman göğsümüzü gere gere 'Biz tertemiz bir başarı elde ettik' diyebileceğiz. Bunun aksini yapanlar bunun hesabını verecekler. Biz üstümüze düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz ama herkesin üstüne düşeni yapması gerekiyor" diye konuştu.

"Yurt kapasitelerini artırıyoruz"

AK Parti iktidarından önce yurtlarda barınma kapasitesinin 180 bin dolayında olduğuna dikkati çeken Kılıç, 2013 yılında bu sayının 290 bine ulaştığını anlattı. Yurtlarda yapılan kapasite artırımına değinen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu sene yurtlarımızda barınmak için yeni başvuran öğrenci sayımız 440 bin. Ancak bunun 385 bini geçerli başvuru. Başvuru yapan kardeşlerimizin, beyan ettikleri bilgilerin 11 kurumumuzda kontrol edilmesinin sonucunda öncelik sırasına göre yerleştirme haklarını hayata geçirdik. Bu sene itibarıyla 125 bin öğrenciyi yurtlarımıza yerleştirdik. Ay sonuna kadar hepsini yerleştirmiş olacağız. Çünkü aralarında dikey geçiş yapanlar var, onlar da geçtiği zaman 125 bin öğrenci olacak. Biz bu 385 bin kardeşimizden ilk kesin kayıt hakkı verdiğimiz 100 binine 'Siz yurt hakkını elde ettiniz' diye internetten de duyurduk."

Bakan Çağatay Kılıç, devletin gençlere her zaman desteklediğini ve yardım elini uzattığını vurgulayarak, "Şunu da göz önünde bulundurmamız gerekiyor, her zaman öğrenci kardeşlerimizle bir arada olan bir yapıdan bahsediyoruz. Bunlar gençtir, hayata yeni atılanlar var, ailelerinden ilk kez ayrılmış olanlar var, bunların kardeşlerimize getirdiği bir yük de var. Hepimiz üniversite hayatına atılırken belli zorluklar çektik, bunları aşmak için de her zaman her türlü çalışmayı yapmak için hazırız, bize destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz