Futbol

Balkes'de çifte mutluluk

21 Eylül 2014 Pazar 12:19 - Son Güncelleme 21 Eylül 2014 Pazar 12:22

Balıkesirspor 39 yıl sonra gelen G.Saray galibiyetine ve 3 puana seviniyor.

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekiplerinden Balıkesirspor'da hem 39 yıl sonra gelen Galatasaray galibiyeti hem de 3 puanla tanışmanın mutluluğu yaşanıyor.

Sezonun ilk iki maçından puan alamayan Balıkesirspor, hem ligdeki durumu hem de taraftarlarından gelen tepkiler açısından hafta sonunda çok önemli bir maça çıktı.

Böylesine kritik bir virajda ligin güçlü ekiplerinden Galatasaray'ı ağırlayan Balıkesirspor, 39 yıl sonra rövanşa gelen sarı-kırmızılıları yine puansız gönderdi.

Ligde bugüne kadar sadece 1975-1976 sezonunda mücadele eden ve o dönem 9. haftada karşılaştığı Galatasaray'ı 33. dakikada Özer Umdu'nun golüyle 1-0 yenen Balıkesir ekibi, yıllar sonra konuk ettiği rakibine, Sercan Yıldırım ve Gökhan Ünal'ın golleriyle şans tanımadı.

Ligde sadece 1975-76 sezonunda deplasmanda Galatasaray'a karşı 2-0 kaybeden Balıkesirspor, aldığı bu galibiyetle sarı-kırmızılılara karşı 2-1 üstün duruma geçmiş oldu.

-Galatasaray sezonun ilk yenilgisini aldı

Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, 39 yıl sonra mücadele ettikleri ligdeki ilk 3 puanı Galatasaray gibi güçlü bir takımdan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Önemli bir dönemde galip geldiklerini ifade eden Aktürk, "Takım ve şehir olarak ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Bu maç futbolcuların lige motivasyonunun sağlanmasında önemli rol oynayacak. İyi bir kadro kurduğumuzu ve ligin konuşulan takımı olacağımızı söylemiştik. 3. haftadayız ve Galatasaray sezonun ilk yenilgisini bizden aldı" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz