Futbol

Batalla Çin yolcusu

04 Şubat 2014 Salı 18:58 - Son Güncelleme 04 Şubat 2014 Salı 19:01

"Çin kulübünden peşin para veya teminat alabilirsek Batalla'yı verebiliriz"

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, sözleşmesi devam etmesine rağmen ülkesi Arjantin'e giden Pablo Martin Batalla ile ilgili, "Çin kulübünden peşin para veya teminat alabilirsek Batalla'yı verebiliriz" dedi.

İkinci Başkan Rıdvan Şen, danışmanı Ayhan Barışıcı ve Sportif Direktör Barış Güçlü ile yeşil-beyazlı takımın Özlüce Tesisleri'ndeki antrenmanını izleyen Körüstan, ligde Galatasaray karşısında hem camiayı hem kendilerini hem de futbolcuları çok üzen bir mağlubiyet aldıklarını söyledi.

Bu yenilginin yaralarını çok çabuk sarmaya çalışacaklarını belirten Körüstan, "Futbolcular da biz de çok üzgünüz. Böyle bir mağlubiyet almak istemezdik. Hiç hesapta, planda olmayan bir şey. İnşallah en kısa zamanda bunu unuturuz" ifadesini kullandı.

- "Ceza söz konusu değil"

Körüstan, bir gazetecinin, "6-0'lık mağlubiyetin ardından oyunculara bir ceza verilmesi gündemde mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Son zamanlarda çok güzel futbol oynayan, bizi sevince boğan bir takımımız vardı. Biz bir aileyiz. Bu sorunları da aile içinde çözeceğimizi düşünüyorum. Futbolcu kardeşlerim, teknik heyet, taraftar ve basın bütünlüğüyle bunun altından kalkarız. Bu kadar bizi sevince boğduktan sonra tek bir mağlubiyette hemen ceza verilmesini çok uygun, doğru görmüyoruz. Ceza söz konusu değil. Takımımıza ve teknik ekibimize güveniyoruz. En kısa zamanda bunu toparlayacaklardır."

- Pinto'nun durumu

Çalışmalarını tek başına sürdüren Sebastian Pinto ile ilgili soruyu da yanıtlayan Körüstan, onun, Brezilya'nın Bahia takımına transfer olmak istediğini ancak bunun şimdilik gerçekleşmediğini bildirdi.

Brezilya'da liglerin mart ayında başlayacağı bilgisini veren Körüstan, "Sanırım onlar da bizden başka bir adım bekliyorlar. Biz de bekliyoruz. Pinto'nun yüzde 50'si Bursaspor'un. Biz de bunun karşılığı 400 bin dolar istediğimizi söyledik. Karşı taraftan cevap bekliyoruz" diye konuştu.

- Batalla ile ilgili görüşmeler

Körüstan, Batalla hakkında Çin'den bir kulüple görüşmelerinin sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Çin kulübünden en son 3 milyon avroluk bir teklif vardı ama Çin ile anlaşmak çok zor. Belki teklifi biraz daha yükseltecekler. Transfer bedelinin tamamını peşin ödemedikleri için teminat istedik. Çin kulübü teminat vermiyor. Çin'de çok enteresan şeyler oluyor. Çin kulübünden peşin para veya teminat alabilirsek Batalla'yı verebiliriz. Peşin para ya da teminat istiyoruz. Bunun dışında olmaz."

İç transferde sözleşmelerini uzatma konusunda bazı futbolcularıyla görüşmeler yapmayı sürdüreceklerini dile getiren Körüstan, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini anlattı.

Sivasspor maçıyla kupada ve ligde neler yapabileceklerini göstereceklerine dikkati çeken Körüstan, "Takımıma ve teknik heyetime güveniyorum. Galatasaray'a çok kötü bir günde yakalandık. İnşallah bundan sonra bir daha olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : Batalla
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz