Futbol

"Belki Messi ve Neymar da gelir"

06 Temmuz 2015 Pazartesi 15:38 - Son Güncelleme 06 Temmuz 2015 Pazartesi 15:42

"Dünya devi Almanya ve Hollanda'nın iki 10 numarası Galatasaray'da oynuyor"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kadrolarında çok önemli yıldız oyuncuların bulunduğunu belirterek, "Belki önümüzdeki dönemde Messi ve Neymar da Galatasaray'ın 3 ve 4'üncü 10 numarası olarak gelir" dedi.

GSTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özbek, transfer konusunda sarı-kırmızılı taraftarlardan sabırlı olmalarını isteyerek, şunları söyledi:

"Önümüzde transfer yapmak için yeterli zaman var. Podolski transferinde de herkes gördü. Biz Podolski'yi çok önceden beri izliyorduk. Transferi bitirmek için aceleci davranmadık. Burada Galatasaray'ın menfaatini düşündük. Hem maliyet hem de futbolcunun kalitesi açısından Galatasaray'a yakışan bir transfer yaptık. Galatasaray zaten bir yıldızlar topluğu. Dünya devi Almanya ve Hollanda'nın iki 10 numarası Galatasaray'da oynuyor. Bu çok önemli. Geriye iki 10 numara kalıyor, Arjantin ve Brezilya'dan Messi ile Neymar. Belki önümüzdeki dönemde onlar da Galatasaray'ın 3 ve 4'üncü 10 numarası olarak gelir."

Transferlerin, teknik kadronun talebi doğrultusunda gerçekleştirildiğini vurgulayan Özbek, şunları kaydetti:

"Bilal Kısa'nın transferinde teknik ekip bize son derece pozitif bir rapor verdi. Milli takım oyuncusu ve ben de kendisini son derece başarılı buluyorum. Sabri'yle ilgili yansımalar oldu. Sabri şampiyon takımın sağ beki ve 19 yıl bize hizmeti oldu. Hamza hocanın verdiği raporla Sabri'nin kalması istedi. Bunlara verdiğimiz ücretlere baktığımız zaman transfer piyasasındaki rakamların neresinde kaldığını herkes çok rahat görebilir. Bu iki oyuncu hakkında yapılan tenkitleri maksatlı buluyorum. Çifte şampiyonluk kazanılmış, çok başarılı bir sezonun ardından teknik ekibin onayıyla yapılan ve çok da büyük rakamlara ulaşmayan transferlerin tenkit edilmesi biraz da rakiplerimizin, şampiyonluğu gölgelemek için çıkardığını düşünüyorum."

- "Sneijder kalması için gereken yapılacak"

Dursun Özbek, Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'in sözleşmesini uzatmak için gerekeni yapacaklarını vurgulayarak, "Sneijder, şampiyon takımın 10 numarası ve dünyaca ünlü bir yıldız. Hiçbir zaman Sneijder'i bırakma gibi bir düşüncemiz yok. Zaten kendisiyle bir yıl daha kontratımız var. Sneijder'in futbolu Galatasaray'da bırakmasını istiyoruz. Onun için gereği yapılacak. Sneijder de buradaki hayatından son derece memnun. Kendisi bizim takımın 10 numarası ve öyle olmaya devam edecek" diye konuştu.

Galatasaray'ın UEFA organizasyonlarına katılması konusunda şu an bir sıkıntısı olmadığını dile getiren Özbek, geçen ay futbolcuların bütün borçlarını ödediklerini söyledi.

- "Galatasaray markasına uygun bir forma reklamı alacağız"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbol takımın yeni sezonda formasında yer alacak reklam için ciddi çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, "Galatasaray'ın marka büyüklüğü tartışılmaz. Bize gelen talepleri değerlendiriyoruz. Galatasaray'ın marka değerine uygun bir reklam alacağız" ifadelerini kullandı.

Özbek, yeni transferleri Lukas Podolski'nin çay içerken verdiği görüntülerden sonra çay markalarından da sponsorluk teklifleri aldıklarını ifade etti.

Dursun Özbek, kombine, VIP koltuk ve loca satışlarının iyi gittiğini dile getirerek, "Geçen sezona 26 bin kombine ile başlamıştık. Yeni sezon için şu an 27 bin kombineye ulaştık. 38 bin kombinemiz var ve hepsinin dolacağını düşünüyorum. Geçen sezon 471 VIP koltuk sattık, yeni sezon için şu anda bini aştık. 198 locamız var, elimizde 7 loca kaldı. Sezon başlayana kadar boş loca kalmayacak" diye konuştu.

- "Kesinlikle gayrimenkulleri satmayı düşünmüyoruz"

Dursun Özbek, 11 Temmuz Cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulun, yönetimin talebi üzerine gerçekleştirileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz burada bazı projeleri hayata geçirmek zorundayız. Önümüzdeki dönemde atacağımız adımları genel kurulun onayıyla atmak istiyoruz. Bazı mali ve idari sorunların halledilmesi gerekiyor. Galatasaray çok büyük bir holding seviyesinde. Böyle bir holdingin kendi kaynaklarına müracaat ettiği gibi aynı zamanda finansman kuruluşlarıyla irtibat halinde olması gerekiyor. Bu irtibatın sonucu olarak, bankalara, bazı finansman kuruluşlarına borçlarımız var. Burada bazı borçların yapılandırılması için yetki istiyoruz. Galatasaray'a yeni kaynaklar kazandırmak istiyorum. İstediğimiz yetkinin bir kısmı da buna yönelikler. Burada kesinlikle gayrimenkullerin satılması gibi bir şey yok. Aksine Galatasaray'a yeni gayrimenkuller, kaynaklar yaratmak için seçildim. Gayrimenkullerin geliştirilmesi lazım. Galatasaray'ın buna çok ihtiyacı var."

Türk Telekom Arena'nın çatısının yapılması için sponsor bir firma ile görüşme halinde olduklarını anlatan Özbek, stada ulaşım sağlayan metroyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini, metronun en kısa sürede açılacağını söyledi.

- "Basketbolda çok iddialı bir takım kuruyoruz"

Dursun Özbek, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nın yeni sezonda THY Avrupa Ligi'nde yer alamayacak olmasını da değerlendirerek, "Avrupa Ligi'ne katılamamamızın başında Avrupa Ligi yönetiminin katılımı bir açık arttırmaya dönüştürmesi oldu. Galatasaray'ın hem etik değerleri hem de mali yapısı, böyle bir şeyi pek uygun görmedi. Dolayısıyla biz bu sene olamadık. Avrupa Kupası'nda mücadele edeceğiz. Geçen yıl çok iyi bir dönem geçirmedik. Bunun sebebi ne Ergin Ataman ne de oyunculardır. Ergin Ataman çok iyi bir Galatasaraylı, zaten iki yıllık yeni sözleşme yaptık. Ergin hocamızla yaptığımız çalışmalar çerçevesinde çok iddialı çok takım kuruyoruz. Yeni sezonu çok iyi geçireceğiz" diye konuştu.

Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı'nın yeni sezonda da şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu anlatan Özbek, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nı kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını dile getirdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz