Futbol

"Benim için sürpriz olmadı"

01 Mart 2015 Pazar 17:38 - Son Güncelleme 01 Mart 2015 Pazar 17:45

Maçın ardından teknik direktörler Carlos ve Avcı değerlendirmelerde bulundu.

Süper Toto Süper Lig'de sahasında İstanbul Başakşehir'e 2-0 mağlup olan Akhisar Belediyespor'da teknik direktör Roberto Carlos, "Büyük takımlara karşı kazandıktan sonra futbolcuların rahatlıkları benim için sürpriz olmadı" dedi.

Carlos, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, İstanbul Başakşehir maça beraberlik için çıktığını fakat penaltıdan ve kendi kalelerine attıkları golle maçı galibiyetle tamamladığını belirtti.

Karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini belirten Carlos, "İstanbul Başakşehir, iyi defans yapan bir takım. Biz bu defansı geçemedik. Şimdi artık önümüzdeki maça odaklanmamız gerekiyor. Fenerbahçe maçından sonra iyi bir çalışma yapmıştık. Kendimize güvenimiz çok artmıştı ama bugün gördük ki, çok iyi bir takım değiliz. Bugünden sonra Kasımpaşa çalışmalarına başlayacağız. Özellikle Türkiye'de bu çok normal bir şey. Büyük takımlara karşı kazandıktan sonra futbolcuların rahatlıkları benim için sürpriz olmadı" diye konuştu.

Gazetecilerin saha zemini hakkındaki sorusu üzerine Carlos, stat hakkında fazla konuşmak istemediğini belirterek "Fenerbahçe, Galatasaray, Konya'nın sahasında güzel maçlar oynayabilirsiniz ama bu sahada zor oluyor. Umarım sahayı en kısa zamanda bakıma alırlar ve zemini değiştirirler, stat imaj için pek iyi değil" dedi.

İstanbul Başakşehir cephesi

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise deplasmanda kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Maçtan önceki oyun planlarını zaman zaman rakibe ya da sahaya göre yaptıklarını kaydeden Avcı, zeminin şartlarını düşünerek fizik kalitesi yüksek, düşen topların önemli olabileceği bir oyunu planladıklarını kaydetti.

Golü bulana kadar geçen bölümde oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu vurgulayan Avcı, "Golden sonraki bölümde 77. dakikada ikinci golü bulana kadar Akhisar bizim sahamızda oynayarak daha fazla alan verdi. Bloklarımız çok sıkışık kaldı, bunu açmaya çalıştık. Özellikle Cenk'i oyuna aldıktan sonra geniş alanları daha süratle oyuncular ile kullanabilmek istemiştik. Buna 77. dakikada cevap geldi. 2-0 olduktan sonra oyun tamamen dengeli ve kontrollü oldu." diye konuştu.

Şampiyonluk yarışı içinde ikinci 3'ün içinde yer bulmak ve Avrupa Kupaları'na katılma planlarının bulunduğunu söyleyen Avcı, gelecek hafta sahalarında karşılaşacakları Konya maçını kazanarak yarışın içinde olmaya devam etmek istediklerini belirtti.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz