Futbol

Beşiktaş-Konyaspor maçından dikkat çeken notlar

06 Ağustos 2017 Pazar 21:22 - Son Güncelleme 06 Ağustos 2017 Pazar 21:34

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Atiker Konyaspor, Turkcell Süper Kupa maçında, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Kupa maçında Pepe'ye ilk 11'de, Alvaro Negredo'ya ise 18 kişilik kadroda yer verdi. Atiker Konyaspor, tarihinde ilk kez Süper Kupa maçına çıkarken A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Mircea Lucescu ile Beşiktaş'ın yeni transferi Lens, maçı tribünden izledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Turkcell Süper Kupa müsabakasında Atiker Konyaspor karşısında, santrforda Cenk Tosun'a yer verirken, Alvaro Negredo 18 kişilik kadroya girdi.

Beşiktaş'ta Benfica'nın lisans için gereken evrakları göndermemesi nedeniyle Anderson Talisca kadroda yer almadı. Teknik direktör Şenol Güneş, Talisca'nın yerine Tolgay Arslan'a şans verdi.

Pepe ilk 11'de, Negredo ise 18 kişilik kadroda yer buldu

Beşiktaş'ın yeni transferleri Alvaro Negredo ile Pepe, ilk kez siyah-beyazlı formayı resmi maçta giydi.

Siyah-beyazlıların İspanya'nın Real Madrid takımından bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Pepe, Real Betis ile oynanan hazırlık maçında forma giymişti. Güneş, Pepe'yi ilk 11'de sahaya sürerken, 3 gün önce transfer edilen Alvaro Negredo ise ilk 18 kişilik kadroya alındı.

Şenol Güneş, kaleci tercihini Fabricio'dan yana kullandı. Siyah-beyazlılarda Tolga Zengin, Mtirovic, Negredo, Mustafa Pektemek, Orkan Çınar, Necip Uysal ve Caner Erkin yedek kulübesinde şans bekleyen isimler oldu.

Lens maçı izlemeye geldi

Beşiktaş'ta 2 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Samsun'a getirilmedi.

Teknik direktör Şenol Güneş, sağ kaval kemiğinde stres reaksiyonu ve kemik zarı ödemi olduğu için ameliyat olan Gökhan Gönül ile Atınç Nukan'ı kadroya almadı.

Siyah-beyazlıların yeni transferi Jeremain Lens, Hollanda'dan özel bir uçakla maçı takip etmek için direk Samsun'a gelerek tribünde yer aldı.

Beşiktaş'a ayrılan biletler 1 saatte bitti

Siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını Atiker Konyaspor mücadelesinde yalnız bırakmadı.

Beşiktaşlı taraftarlar, 33 bin 919 seyirci kapasiteli Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda kendilerine ayrılan 17 bin 500 kişilik tribünün tamamını doldurdu.

İnternet üzerinden satışa çıkarılan biletler 1 saat gibi kısa bir sürede tükendi.

Atiker Konyaspor taraftarlarına ayrılan tribünde ise, yer yer boşluklar olduğu görüldü.

Öte yandan karşılaşma öncesi alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti. Samsun'da oynanacak maç için çevre illerden polisler geldi. Stada gelenler yoğun bir aramadan geçirildi. Özel güvenlik ve polis olmak üzere 2 bin 300 güvenlik görevlisi karşılaşmada görev aldı.

Atiker Konyaspor ilkleri yaşadı

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan yeşil-beyazlılar, tarihinde ilk defa Süper Kupa mücadelesi verdi.

Yeşil-beyazlılarda Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'ye gitmesinin ardından teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Reşit Akçay, takımının başında ilk resmi maçına Süper Kupa'da çıktı.

Lucescu tribünden takip etti

Fatih Terim'in görevini bırakmasının ardından geçtiğimiz günlerde Türkiye A Milli Takımı'nın başına getirilen Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, maçı tribünden takip etti.

Lucescu karşılaşmayı, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Atiker Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan ile tribünden izledi.

Öte yandan Fikret Orman ile Lucescu tribünde bir süre sohbet etti.

Stadyumda ilk resmi maç

Süper Kupa karşılaşması Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan ilk resmi maç olarak kayıtlara girdi.

Temeli 2013 yılında atılan stadyum, 33 bin 919 seyirci kapasitesine sahip ve akıllı teknolojisiyle son derece modern bir tesis haline geldi.

Stadyum 140 bin metrekare alanda yer alıyor. Stadyumda yerden çim ısıtma, tribünden ısıtma, alış veriş merkezi, localar, 7 restoran, ofisler, amatör kulüplere tahsis edilecek antrenman salonları bulunuyor. Stadyumun rüzgar kanalları Karadeniz'in sert rüzgarları hesaba katılarak yapıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerine rağmen iki takımın taraftarlarının tribünlere soktuğu meşale ve maytaplar, maç başlamasıyla beraber sahaya atıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz