Futbol

Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçından notlar

23 Ekim 2017 Pazartesi 20:31 - Son Güncelleme 23 Ekim 2017 Pazartesi 20:32

Beşiktaş, Süper Lig'in 9. haftasında Medipol Başakşehir karşısına UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Monaco maçına göre tek değişiklikle çıktı.

Siyah-beyazlı ekipte, Gençlerbirliği mücadelesinde kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Hollandalı oyuncu Ryan Babel, zorlu Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giyemedi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine bir başka Hollandalı isim Jeremain Lens'i görevlendirdi. Lens, cezalı oyuncuların yokluğunda üst üste 3 maçta ilk 11'de oynama fırsatı buldu.

Genelde sağ kanatta görev alan Lens, Babel'in yokluğunda orta sahanın solunda görev yaptı.

- Oğuzhan Özyakup yine yedek

Beşiktaş'ta kaptan Oğuzhan Özyakup, Monaco karşılaşmasında olduğu gibi Medipol Başakşehir karşılaşmasında da yedekler arasında yer aldı.

Oğuzhan'ın yokluğunda Avrupa maçında olduğu gibi Tolgay Arslan, savunmaya dönük orta saha görevini yapmaya çalıştı.

Siyah-beyazlı takımının ilk 11'i Fabricio, Adriano, Pepe, Tosic, Caner Erkin, Hutchinson, Tolgay Arslan, Lens, Talisca, Quaresma ile Cenk Tosun'den oluştu.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde de Oğuzhan Özyakup'un yanı sıra Tolga Zengin, Matej Mitrovic, Alvaro Negredo, Mustafa Pektemek, Gary Medel, Fatih Aksoy, Orkan Çınar, Necip Uysal ve Gökhan Gönül yer aldı.

- Pepe'den çocuklara imza

Siyah-beyazlı ekibin Portekizli oyuncusu Pepe, karşılaşma öncesi seremoniye çıkan çocuklarla yakından ilgilendi.

Pepe, sahaya çıkmak için koridorda bekleyen çocukların giydiği Beşiktaş formalarını imzaladı.

- Vodafone 39. İstanbul Maratonu pankartı

Medipol Başakşehirli oyuncular, maç öncesi gerçekleştirilen seremoniye Vodafone 39. İstanbul Maratonu pankartıyla çıktı.

Oyuncular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Spor İstanbul tarafından 12 Kasım'da "Çocuklar için koş" temasıyla yapılacak maratona dikkat çekmek amacıyla "Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nu Çocuklar İçin Koşuyoruz" yazılı pankartla sahada yer aldı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, bu yıl çocukların geleceği için koşacaklarını belirterek, "Vodafone olarak, ülkemizde çocukların dijital kültürle yetişmesine önem veriyoruz. Türkiye'nin dijitalleşme sürecine eğitim aşamasından başlayarak destek vermeyi hedefleyen bir şirket olarak, eğitimin önemini her fırsatta dile getirmeye, bu konudaki farkındalığın artırılmasına çalışıyoruz. Bu kapsamda, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda da ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın dijital eğitimine katkıda bulunmak için koşacağız." ifadelerini kullandı.

Beşiktaşlı futbolcular ise sahaya "Düzenli Kontrol İle Kadınlar 1:0 Meme Kanseri" yazılı pankartla çıktı

Karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Luescu da izledi.

Mücadele öncesi geçen hafta vefat eden Boluspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Çetiner Doğan anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

- Taraftarlardan büyük destek

Siyah-beyazlı taraftarlar, kritik Medipol Başakşehir karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakmadı.

Stadı dolduran taraftarlar, maç öncesi oyuncuları tribüne çağırırken, karşılaşmanın başlamasıyla birlikte yoğun tezahüratta bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz