Futbol

Beşiktaş'tan bir ilk

29 Kasım 2015 Pazar 19:20 - Son Güncelleme 29 Kasım 2015 Pazar 17:25

Beşiktaş, bu sezon yaptığı resmi maçlarda ilk kez gol sevinci yaşayamadı.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildi ve ligde 10 hafta sonra sahadan puansız ayrıldı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan maçta, konuk ekibin 4. dakikada Güray Vural ve 40. dakikada Leocisio Julio Sami'yle bulduğu gollere engel olamayan siyah-beyazlı ekip, mücadeleyi 2-0 kaybetti.

Bu sonuçla 29 puanda kalan Beşiktaş, buna karşın maç fazlasıyla liderlik koltuğundaki yerini korudu. Ligdeki son 6 karşılaşmada 5. galibiyetini alan Akhisar Belediyespor ise puanını 25'e yükseltti.

Bu arada maçın ardından Beşiktaş taraftarı, sergiledikleri mücadeleden dolayı siyah-beyazlı futbolcuları alkışladı.

İkinci yarıya değişiklikle başladı

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısında ikinci yarıya oyuncu değişikliğiyle başladı.

Siyah-beyazlı ekipte, ilk yarıda itirazları sebebiyle maçın hakeminden sarı kart gören Olcay Şahan'ın yerine 46. dakikada Cenk Tosun oyuna dahil oldu.

Beşiktaş'ta ayrıca, 64. dakikada Jose Sosa'nın yerine Gökhan Töre, 86. dakikada da Mario Gomez'in yerine Kerim Frei oyuna girdi.

Oğuzhan Özyakup ve Quaresma cezalı

Beşiktaşlı futbolcular Oğuzhan Özyakup ve Ricardo Quaresma, Akhisar Belediyespor maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştü.

Ege temsilcisi karşısında bu sezon dördüncü kez sarı kart gören Oğuzhan ile Quaresma, ligin 14. haftasında deplasmandaki Kayserispor karşılaşmasında takımdaki yerlerini alamayacak.

Mücadelede ayrıca, siyah-beyazlı ekipten Olcay Şahan ve Cenk Tosun da sarı kartla cezalandırıldı.

Hakem Barış Şimşek'e tepki

Beşiktaş taraftarı, maç boyunca karşılaşmanın hakemi Barış Şimşek'in verdiği kararlara tepki gösterdi.

Ligde, 2013-2014 sezonunda oynanan ve kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarlanan Kasımpaşa-Beşiktaş maçının ardından ilk kez siyah-beyazlı ekibin karşılaşmasında görev yapan Şimşek, 90 dakika boyunca verdiği kararlarla tribünlerin tepkisini çekti.

Barış Şimşek, mücadelede Beşiktaş'tan 4, Akhisar Belediyespor'dan ise 3 futbolcuya sarı kart gösterdi.

Ligde 10 maç sonra kaybetti

Beşiktaş, ligde 10 maç sonra kaybetmedi.

Siyah-beyazlı ekip, ligin 2. haftasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk ettiği Trabzonspor'a 2-1 yenildikten sonra bu kulvarda oynadığı 10 karşılaşmada 8 galibiyet ve 2 beraberlik alıp, 26 puan toplamıştı.

Akhisar Belediyespor karşısında bu sezonki ikinci yenilgisini alan Beşiktaş, ligde en uzun süredir yenilmeyen takım unvanını da kaybetti.

Bu sezon ilk kez gol atamadı

Beşiktaş, bu sezon yaptığı resmi maçlarda ilk kez gol sevinci yaşayamadı.

Sezon başından bu yana 12 Süper Lig ve 5 UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında en az bir gol atma başarısı gösteren siyah-beyazlı ekip, Akhisar Belediyespor'un filelerini havalandırmayı başaramadı.

Beşiktaş'ın, ligin geride kalan 13 haftasında 30 golü bulunuyor.

3 maç sonra gol yedi

Beşiktaş, 3 maç sonra kalesinde gol gördü.

Ligin 11. haftasında Bursaspor'u 1-0, 12. haftada ise Medicana Sivasspor'u 2-0 yenen siyah-beyazlı ekip, hafta içi de UEFA Avrupa Ligi'nde Arnavutluk'un Skenderbeu takımını 2-0 mağlup etmişti.

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısında 4. dakikada Güray Vural'ın kaydettiği golle 287 dakika sonra kalesinde gole engel olamadı.

Başakşehir'deki statta ilk yenilgi

Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ev sahibi olarak çıktığı maçlarda ilk yenilgisini aldı.

Son iki sezonda Başakşehir'deki statta 7 iç saha karşılaşmasına çıkan siyah-beyazlı ekip, Akhisar Belediyespor mücadelesine kadar 4 galibiyet ve 2 beraberlik almıştı.

Ege temsilcisi karşısındaki mağlubiyetle Beşiktaş, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda sahadan ilk kez boynu bükük ayrıldı.

Akhisar Belediyespor son 6 maçta 15 puan topladı

Beşiktaş karşısında sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Akhisar Belediyespor, son 6 haftada 15 puan topladı.

Ligin 7. haftasında İstanbul'da, Fenerbahçe karşısında 2-0 geriden gelerek karşılaşmadan 2-2'lik eşitlikle ayrılmayı başaran Ege temsilcisi, bu maçtan sonra sergilediği performansla dikkati çekti.

Son 6 maçta 5 galibiyet alan ve 15 puan toplayan Akhisar Belediyespor, söz konusu dönemde tek puan kaybını Kasımpaşa ile deplasmanda yaptığı ve 2-1 kaybettiği mücadelede yaşadı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz