Futbol

Beşiktaş'tan gövde gösterisi!

30 Ocak 2015 Cuma 15:56 - Son Güncelleme 30 Ocak 2015 Cuma 17:55

Yeni transferler ve sözleşmesi yenilenen oyuncular için imza töreni yapıldı.

Beşiktaş'ta dış transferde kadroya dahil edilen ve iç transferde sözleşme yenilenen toplam 8 futbolcu için imza töreni düzenlendi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen törende kulüp yönetim kurulu adına ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, yöneticiler Erdal Torunoğulları ve Mete Vardar ile siyah-beyazlı takımın devre arasında transfer ettiği Tolgay Arslan, Alexander Milosevic ve Daniel Opare, iç transferde sözleşme yenilenen Veli Kavlak, Cenk Gönen, Ersan Adem Gülüm, Atınç Nukan ve Mustafa Pektemek yer aldı.

İMZA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER

 "Onlarla beraber olmaktan mutluyuz"

İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Ahmet Nur Çebi, futbolcularının Beşiktaş'a yakışır karakterde olduğunu belirterek, "Onlarla beraber olmaktan mutluyuz, camiamızın mutlu olduğunu da biliyoruz. Bizlerle beraber yola çıktıkları ve devam edecekleri için kendilerine başarılar diliyorum. Beşiktaş camiasına hayırlı uğurlu olsun" dedi.

İç transferde yönetici Mete Vardar'ın büyük katkıları olduğunu kaydeden Çebi, "Futbolcu arkadaşlarımızla olan dostane, yakın ilişkilerinin bu transferlere katkısı olduğunu düşünüyorum. Aynı zamanda Erdal Torunoğulları'na dış transferlerde, emeğini esirgemeden, zamanıyla ilgili fedakarlıklar yaparak gösterdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Biz bir ekibiz, ekip olarak çalışıyoruz, ekip olarak çalışmanın da rahatlığını gördük. Beşiktaş camiası da karşılığını görmüştür" ifadelerini kullandı.

Transferde kendilerinin katkısının yüzde 10 olduğunu kaydeden Çebi, "Asıl büyük katkı Beşiktaş markasından kaynaklanmıştır. Beşiktaş camiası çok büyük bir markadır. Bu markayı bu kadar büyük yapan Beşiktaş camiası üyeleri ve taraftarlarıdır. Onların yarattığı marka değerinin transferde çok katkı sağladığını söylemek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Atiba'yı seviyoruz, bizim için kıymetli bir futbolcu"

Ahmet Nur Çebi, basın mensuplarının Kanadalı futbolcu Atiba Hutchinson'ın sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusu üzerine, "Atiba, sözleşme imzalamayı arzu ettiğimiz bir futbolcu, kendisiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Menajeri yurt dışında olduğu için yetiştiremedik. Ufak tefek konular var ve çözüleceğine inanıyorum. Birkaç futbolcumuz daha var, onlarla da görüşüyoruz. Biz Atiba'yı seviyoruz, bizim için kıymetli bir futbolcu" diye konuştu.

Futbolculara teşekkür eden Çebi, şunları kaydetti:

"Transferde bizi zorlamadılar, çünkü Beşiktaş'ı gerçekten seviyorlar. Bu anayasanın birinci maddesi. Transfer yaparken içerideki dengeleri, Beşiktaş'ın bütçesini titizlikle ve dikkatli bir şekilde yürütmeye çalıştık. Beşiktaş taraftarı ve camiasının huzurlu olmasını diliyorum. Bizler bu transferi yaparken, Beşiktaş'ın ekonomisini ve içerde huzuru sağlayacak dengeleri korumak için her şeyi yaptık. Bundan sonra söz futbolcularımızındır, artık şampiyonluk bekliyoruz."

Vardar: "Oyuncular tek vücut olmuşlar"

Mete Vardar ise futbolcular kadar heyecanlı olduğunu kaydederek, "Aşık olduğumuz bir kulüpte onurlu görev yapıyoruz. Bir şeyler katmaya çalışıyoruz. En büyük teşekkürü takımımızdaki genç arkadaşlara etmek istiyorum. Burada çok iyi bir ekip var. Başta kaptan Tolga ve diğer arkadaşlar tek vücut olmuşlar" diye konuştu.

İç transferde fire vermeden devam ettiklerini kaydeden Vardar, şu ifadeleri kullandı:

"Fikret Orman yönetimi olarak bizler yapılan transferlerde sadece futbolcu kalitesine değil, ahlaklı, birlikte hareket eden arkadaşları tercih ettik. Dış transferde 3 yeni arkadaş katıldı. Bunlar zaten teknik ekibinin araştırmaları sonucunda geldi. Takıma katkı sağlayacaklardır. Hedefimiz şampiyon olmak. Çok çalışmak gerekiyor ama ben şunu görüyorum; Beşiktaş'ın Metin-Ali-Feyyaz döneminde yaşadığı başarıları bu ekip de yakalayacaktır. Ben çocuklara güveniyorum. İyi bir ekip oluşturuyoruz, güçlü yönetim tarzımızla iyi bir takım oluşturduk."

Dış transferde önemli çalışmalar yapan Erdal Torunoğulları ise transferin sabır işi olduğunu vurgulayarak, yeni transferlerin takıma büyük katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Tolgay: "Parayı değil mutluluğu seçtim"

Tolgay Arslan, Beşiktaş'a yaklaşık bir ay önce söz verdiğini ve sözleşme imzalayarak, sözünün eri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Kendisine başka kulüplerden de teklifler yapıldığının hatırlatılıp, neden Beşiktaş'ı seçtiğinin sorulması üzerine Tolgay, "Beşiktaş'a yaklaşık bir ay önce söz vermiştim ve bir ay sonra sözümün eri olduğumu gösteriyorum. Hayatta her şey para değildir. Ben mutluluğu seçtim. Beşiktaş ile bir ay önce yaptığımız görüşmeler sonrasındaki sözleşmemde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ben sadece sözümün eri bir insan olduğumu göstermek istedim, mutlu olmak, bu aile ortamında olmak istedim ve imzamı Beşiktaş'a attım" şeklinde konuştu.

Trabzonspor ile görüşmesi

Tolgay Arslan, neden Trabzonspor ile görüşme yaptığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"Sadece Trabzonspor'dan değil, İngiltere ve İtalya'dan da teklifler aldım. Trabzonspor, en üst seviyede geldi, beni ziyaret edip, görüşmeye ve beni ikna etmeye çalıştılar. Menajerimin kendi işini yaptığını düşünüyorum. Onun işi farklı teklifleri değerlendirip, benim önüme koymak. Menajerimin yanlış yaptığını düşünmüyorum. Ben en başından beri uzun vadeli geleceğimi Beşiktaş'ta gördüğümü düşündüm, kalbimin sesini dinledim ve Beşiktaş yönünde karar verdim. Babam hayatımdaki en değerli insan, kendi iyiliğimi düşünerek görüşmeler yapmıştır. Ben geleceğimi Beşiktaş'ta görüyorum."

Veli'den itiraf: "Başka görüşmeler oldu ama..."

Bu arada Tolgay Arslan, Türkçesi iyi olmadığı için toplantıda Almanca konuştu.

Veli Kavlak ise Beşiktaş dışında başka takımlarla görüşüp görüşmediği sorusuna, "Başka görüşmeler oldu ama ilk önce Beşiktaş'la konuşacağımı söyledim. Yılbaşında görüştük ve anlaştık, benim için başka takımlar söz konusu olmadı. Hep Beşiktaş vardı. Allah'a şükür o da oldu" diye cevap verdi.

Diğer futbolcuların görüşleri

Takımın sözleşme imzaladığı futbolculardan Alexander Milosevic, Beşiktaş ile adının telaffuz edilmesinden itibaren onur duyduğunu ve transferinin gayet kolay geçtiğini belirtirken, Daniel Opare ise "Beşiktaş forması giymek herkese nasip olmaz. Bu fırsat elime geçtiği için çok minnettarım. Her zaman Beşiktaş'ta forma giymek istemiştim. Bu formayı giymek öncelikle çok çalışmayı gerektirir. Kendini adamayı gerektiriyor. Her zaman elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Sözleşme yenileyen futbolculardan Ersan Adem Gülüm ise Atınç Nukan ve Milosevic'in olmasıyla birlikte işinin biraz zorlaştığını ve tatlı bir rekabetin yaşanacağını söyledi.

Kaleci Cenk Gönen, daha önce olduğu gibi Beşiktaş'a katkı vermek istediğini, kulübü zirveye taşıyıp şampiyonluklar yaşamak istediğini ifade etti.

Kulüple sözleşme yenileyen Mustafa Pektemek de "3,5 yıldır gururla taşıdığım formayı tekrar giyeceğim için çok mutluyum. İnşallah her iki taraf için iyi olur" ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu Atınç Nukan ise çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "2006'dan beri camia içindeyim. Umarım uzun yıllar başarıyla bu formayı terletmek istiyorum. Bu sezon iyi gidiyoruz, umarım şampiyonlukla bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Törende futbolcular basın mensupları önünde sözleşme imzaladı ve toplu olarak foto muhabirlerine poz verdi.

Beşiktaşlı futbolculardan özçekim

Bu adara Beşiktaş'ın kadroya dahil ettiği futbolcular ile sözleşme yenilediği oyuncular imza töreni sonrası, kaptan Tolga Zengin'in katılımıyla özçekim yaptı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz