Futbol

Bilic'ten TFF'ye imalı soru!

15 Eylül 2014 Pazartesi 23:29 - Son Güncelleme 15 Eylül 2014 Pazartesi 23:59

"Avrupa'da mücadele eden ekipler içinde bu akşam maç oynayan takım var mı?"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Çaykur Rizespor karşısında kazanamadıkları için üzgün olduklarını ve hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Çaykur Rizespor maçından 3 gün sonra UEFA Avrupa Ligi maçına çıkacak olmalarıyla ilgili bir soruya Hırvat teknik adam, şu soruyla cevap verdi: "Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden ekipler içinde bu akşam maç oynayan takım var mı?"

"Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Puan kaybetmek can sıkıcı"

Bilic, karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında, her maçı kazanmaya çalıştıklarını ifade ederek "Kazanamadığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz. Puan kaybetmek can sıkıcı. Gayretimiz vardı, top hakimiyeti bizdeydi ama sahanın son bölümünde yeterli oynayamadık. Geriye yaslanan takımlara karşı kaliteyi koyamadığınızda işler zor oluyor. Bu sezon takımların çoğu bize karşı böyle oynayacak. Yeteri kadar şut atmadık, duran topları iyi kullanamadık, birebirlerde iyi değildik. Puan kaybından dolayı mutlu değiliz ama önümüzde daha çok maç var" diye konuştu.

"Önemli eksiklerimiz vardı"

Sakatlık ve cezalar nedeniyle oynatamadığı futbolcularla ilgili bir soruya Bilic, "Sosa yeni transfer olduğu için saymazsak Demba Ba ve Oğuzhan gibi önemli eksiklerimiz vardı. Takıma pozisyon oluşturan, gol atabilen oyuncular ve onların eksikliğini fazlasıyla hissettik" diye yanıt verdi.

"Avrupa'da mücadele edenlerden bu gece maç oynayan var mı?"

Çaykur Rizespor maçından 3 gün sonra UEFA Avrupa Ligi maçına çıkacak olmalarıyla ilgili bir soru üzerine Hırvat teknik adam, şunları kaydetti:

"Şampiyonlar Ligi'ne katılan takım sayısı 32, UEFA Avrupa Ligi'nde 48 ve toplam 80 takım var. Aynı zamanda ülkelerini temsil ediyorlar. Biz de Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bu iki turnuvaya katılan, salı, çarşamba veya perşembe günü maçlarını oynayan kulüpler içinde bu akşam kaç takım maçını oynadı? Yok, tek takım Beşiktaş. Bütün bunları sonuçla ilgili bahane olsun diye söylemiyorum. Bu akşamki sonuç ne olursa olsun, bu soruyu soracaktım."

Bilic, milli maç arasının takıma yansımasıyla ilgili olarak da "Milli maç arası bir tarafıyla bizim için iyiydi. Çok yoğun bir maç trafiğinden çıkmıştık. Tek olumsuzluğu 10 oyuncumuzla antrenman yapamamamızdı" dedi.

 "Bununla başa çıkmak zorundayız. İstanbul dışı mantıklı değil"

Atatürk Olimpiyat Stadı'na bu akşam az seyircinin gelmesi ve bu statta oynamanın zorluğuyla ilgili bir soru üzerine de Bilic, "Bununla başa çıkmak zorundayız. Maçtan önce bunun böyle olacağını biliyorduk. Zemin ve atmosfer çok iyi değil. Feyenoord, Arsenal maçlarındaki atmosfer yoktu ama bunu bahane olarak ortaya koyamayız. Bununla başa çıkmalıyız" diye konuştu.

Bilic, İstanbul'da başka bir statta oynamak veya başka bir şehirde maç yapmak gibi seçeneklerinin olup olmadığı sorusuna da "İstanbul'da başka bir seçenek var mı bilmiyorum ama olsa bu akşam burada oynamazdık. İstanbul dışı ise bizim için mantıklı bir çözüm olmaz" yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz