Futbol

Bir devir sona erdi

12 Temmuz 2014 Cumartesi 10:11 - Son Güncelleme 12 Temmuz 2014 Cumartesi 10:17

11 yıldır G.Saray forması giyen Sabri Sarıoğlu, kadro dışı kaldı.

İkinci Fatih Terim döneminde parladı. A takıma yükselip, buradaki performansıyla kalıcı olmayı başardı. Emre Belözoğlu'nu İnter'e kaptıran Galatasaray'ın yeni genç yeteneğiydi Sabri Sarıoğlu...

Dış basının bile ilgisini çekmiş, gelecekte Avrupa futboluna damga vuracak oyuncu listelerinde sık sık boy göstermişti. Tam 11 sene terletti Sarı-Kırmızılı formayı. Orta saha olarak başladığı kariyerinde sağ bekte de oynadı, sol bekte de... Zaman zaman 10 numara pozisyonuna geçti, bazen sağ açıkta görev yaptı.

Hırsı, mücadeleci yapısı, Galatasaray aşkıyla taraftarların sevgilisi haline geldi. Tribünlerin deyimiyle 'Sabri Reyiz' oldu. İsabetsiz ortaları ve şutlarıyla özellikle sosyal medyada hakkında en çok yorum yapılan futbolcular arasında yer aldı. Sarı-Kırmızılı formayla birçok başarının altına imza attı. Ancak onun için de artık yolun sonu geldi.

Twitter’da seferberlik!

Cesare Prandelli, günlerdir süren yoğun çalışmasının ardından kamp kadrosunu belirledi, yöneticilere verdi. Sabri Sarıoğlu'nu Avusturya'ya götürmeme kararı alarak, bir anlamda kadro dışı bıraktı. Bu haber gündeme bomba gibi düştü. Yöneticiler bile büyük bir şaşkınlık yaşarken, taraftarların büyük bölümü bu karara tepki gösterdi. Tecrübeli oyuncunun kalması için Twitter’da, “Sabri’yi satanı biz de satarız” etiketiyle kampanya başlatıldı. Fenerbahçe ve Beşiktaşlı taraftarların da bu kampanyaya yoğun bir şekilde destek vermesi dikkat çekti.

Tesislere gitmedi

Sabri Sarıoğlu, kamp kadrosuna dahil edilmemesi haberine hem çok üzüldü hem de çok sinirlendi. Yönetim tarafından dün tesislere davet edilen tecrübeli oyuncu, bu daveti geri çevirdi. Tesislere gitmedi. Milli futbolcunun takım arkadaşlarıyla yaptığı sohbetlerde, "Bu kararın neden alındığını başkanımız Ünal Aysal'ın bana açıklaması gerekir" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İşte Sabri'nin kariyeri

1999 yılında geldiği Galatasaray'da, 2000-2001 sezonunda A2 liginde oynamaya başladı. A2 liginde 58 maçta oynadı. Galatasaray A takımı formasıyla ilk resmi maçını 4 Mayıs 2003'de, Avni Aker Stadı'nda Trabzonspor'a karşı lig karşılaşmasında oynadı. Teknik direktörü Fatih Terim, 19 yaşındaki Sabri'yi mücadelenin son dakikasında oyuna aldı. Son resmi maçını ise, 17 Mayıs 2014'de, Erciyesspor'a karşı Seyrantepe'de oynadı.

10 oyuncu kadro dışı

Sarı-Kırmızılılar'da Prandelli'nin İstanbul'da bırakacağı isim sadece Sabri Sarıoğlu değil. İtalyan teknik adamın raporu doğrultusunda Gökhan Zan, Dany, Eboue, Yiğit Gökoğlan, Engin Baytar, Lucas Ontivero, Endoğan Adili ve Sercan Yıldırım da Avusturya kampında yer almayacak. Ayrıca PSV'den alınan yeni transfer Kaan Baysal'ın da kamp kadrosuna alınmaması şaşkınlık yarattı.

Galatasaray ve A Milli takım istatistikleri

Organizasyon    Maç    Dak        Gol    As       Sr       Kr

Süper Lig           278    19133      13    19         43      2
Türkiye Kupası    42     3123         3     6           4       0
Resmi Kupalar    2       167           0     0           0       0
Avrupa Kupası    49      3645         4     5           7       0
A Milli                43      3164         2     4           7       0

Toplam              414    29232       22    34          61     2

(Fanatik)

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz