Futbol

"Bir hayalim vardı ve başardım"

25 Kasım 2015 Çarşamba 22:47 - Son Güncelleme 25 Kasım 2015 Çarşamba 20:51

Özdilek "Hayal etmek, inanmak başarmanın yarısı. Bir hayalim vardı ve başardım"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Samsunspor-Beşiktaş maçını izlerken bir arkadaşına "Beşiktaş'ta oynarım" dediğini ve bunu o sözleri kullandıktan 3 sene sonra başardığını söyledi.

Özdilek, eski olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu ve opera sanatçısı Hakan Aysev ile birlikte "Bir Hayalim Vardı" adlı panelde, çocuklarla bir araya geldi.

Armada 2 Alışveriş Merkezi Talentia Yetenek Kampüsü Spor Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Özdilek, 17 yaşında amatör futbola başladığını, 18'inde profesyonel, 21 yaşında da Beşiktaş'ın futbolcusu olduğunu hatırlattı.

Kariyerinde çok kısa zamanda büyük bir değişim yaşadığına vurgu yapan Özdilek, şunları kaydetti:

"O dönem futbol, meslek kabul edilmiyordu. Tercih yapmam gerekti. Ailem üniversiteye gitmemi istiyordu. Başarılı da bir öğrenciydim ama içimdeki ses başka diyordu. Üzülmesinler diye üniversite sınavına girdim. Sonuç gelince annem 'ne olacaksan en iyisi ol, yoksa hakkımı helal etmem' dedi. Bu, mesleğime bakışımda beni çok etkiledi. Samsun'da, Samsunspor-Beşiktaş maçını izliyorduk. Arkadaşıma 'Beşiktaş'ta oynarım' dedim ve 3 sene sonra da o formayı giydim. Hayal etmek, inanmak başarmanın yarısı. Bir hayalim vardı ve başardım."

Halil Mutlu ise çocukken matematik profesörü olmayı hayal ettiğini belirtti.

Bulgaristan'da bir köyde dünyaya geldiğini anımsatan Mutlu, "Köy yaşamında, evin küçük çocukları hayvanlarla ilgilenir. Ben de hayvanlarımızla ilgileniyordum. Çayır güreşi yapardık. Bu sırada sporcu olma ihtimalim ortaya çıkınca da bu kulvarda hayal kurmaya başladım. Çoğunu da başardım" dedi.

Hakan Aysev de 6 yaşında basketbol oynamaya başladığını ve basketbolcu olma hayalleri kurduğunu dile getirdi.

Küçükken müzik dersinde başarısız olduğunu ifade eden Aysev, "Müzik dersinden sınıfta kalıyordum. Hocam, benden hiç hoşlanmıyordu. Hayatım basketbol olmuştu. Bu arada ailem devreye girdi. Annemi kırmamak için konservatuvar sınavına girdim ve kazandım. Sonra da işimin sevdalısı oldum ve çok severek bir dünya kariyeri yaptım" diye konuştu.

Aysev, burs kazanarak gittiği Viyana'da Opera Binası'nı görünce orada söylemeyi hayal ettiğini, 6 ay sonra da bunu başardığını anlattı.

Konuşmaların ardından çocuklar, kendilerinin yaptığı plaketleri, panelistlere verdi. Fotoğraf çekiminin ardından panel sona erdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz