Futbol

"Bizim için büyük kayıp"

30 Mayıs 2015 Cumartesi 22:53 - Son Güncelleme 30 Mayıs 2015 Cumartesi 23:07

Güneş "Serdar Aziz'in kırmızı kart görmesi bizim için büyük bir kayıptır."

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kalmalarıyla ilgili olarak, "Yeniden motive olup Galatasaray maçına hazırlanmak durumundayız" dedi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Torku Konyaspor ile bu akşam oynadıkları karşılaşmanın kendilerine büyük zarar verdiğini söyledi.

Karşılaşmayı galip tamamlamaları halinde puan cetvelinin 4. sırasında olacaklarını dile getiren Güneş, "Bu maçta moral kaybettik, Ziraat Türkiye Kupası finalindeki Galatasaray maçı öncesinde oyuncumuzu kaybettik. Bizim için kötü bir gün oldu" diye konuştu.

Güneş, karşılaşmaya kupa finalinin gölgesinde başladıklarını, oyuncularında motivasyonun düşük olduğunu ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

"Her şeye rağmen, bu maç da dahil olmak üzere oyuncularım ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hak ettikleri dördüncülüğü elde edemediler. Canları sağ olsun. Hayat devam ediyor. Şimdi kupa maçını kazanarak Avrupa kupalarına gitmek istiyoruz. Aslında bu maçı kazanarak gitmek istiyorduk. Ayağımıza gelen fırsat vardı. Üzülmenin yerine yarışmanın zamanı. Gelecek yıl inşallah bu takım daha iyi olur, arzu ettiğimiz sonuçları alır. Yeniden motive olup Galatasaray maçına hazırlanmak durumundayız."

Bir gazetecinin "Maçta oyuncuların gergin olduklarını gözlemledik. Bunun transfer söylentileriyle bir ilgisi olabilir mi? Bunun dışında Serdar Aziz de cezalı olduğu için Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Civelli bu maçta oynayabilir mi?" sorularına deneyimli teknik adam şu yanıtı verdi:

"Biz sezon başından beri sıkıntılı olan bir takımız. Kadromuz dar. Bu kadroyla buraya gelmek bile büyük başarı. Transfer konuşmaları dikkat dağınıklığına sebeptir. Serdar Aziz'in atılması da doğru değildi. Kart görmeden geçmemiz gereken bir maçtı. Serdar'ın kırmızı kart görmesi bizim için büyük bir kayıptır. Civelli de kupa maçına hazır değil."

Şenol Güneş, "Fernandao ile ilgili her gün transfer söylentileri çıkıyor. Bununla ilgili bilginiz var mı?" sorusuna ise "Bu benim konum değil. Yönetimin konusu. Yönetim kurulunun vereceği bir karar. Benim beklentim ve temennim bütün oyuncuların takımda kalması" diye yanıtladı.

Deneyimli teknik adam, "Oyuncuların dışında sizinle ilgili de transfer söylentileri var. Bunun için ne söyleyeceksiniz?" sorusuna ise "Haberlerin çıkması önemli değil. Ben şeffafım. Kendimle ilgili kararı kupa maçından sonra vereceğim. Bizim için şu an kupa maçı önemli ve ona hazırlanmak durumundayız. İşimiz bittiğinde oturup konuşacağız. Koşuşturmaya gerek yok" karşılığını verdi.

Torku Konyaspor cephesi

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, rakipleri Bursaspor'un ligdeki çıkışını son maça da taşımak, Galatasaray ile yapacakları Ziraat Türkiye Kupası finali öncesinde moral bulmak ve Avrupa kupalarına katılım hakkını garantileyebilmek sahaya çıktığını belirterek, "Bunların hepsi üst üste geldiğinde bize göre daha moralliydiler. Son maçlar öncesinde oyuncu grubunun motivasyon sağlaması da kolay olmuyor. Ancak oyuncularım yüksek konsantrasyonla oynadılar ve bu da gelecek adına bizi mutlu etti" diye konuştu.

Kocaman, karşılaşmanın ilk yarısında oyunu istedikleri gibi yönlendirdiklerini ikinci yarıda ise oyunun daha çok Bursaspor'un kontrolünde geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ligin ikinci yarısının en fazla gol atan ile en az gol yiyen takımlarının mücadelesi vardı sahada. Maçın ikinci yarısında Bursaspor'un net pozisyonları vardı. Onlar kadar olmasa da bizim de net pozisyonlarımız oldu. Bursaspor'un pozisyonlarından birisinin gol olmaması bizim şansımız ve kalecimiz Kaya'nın becerisiydi. Ancak ikinci yarı her iki takım içinde doğru oyun değildi. Oyun, iki taraf adına dağınık geçti. Bursaspor'a Türkiye Kupası finalinde başarılar diliyorum."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz