Futbol

Bizimkiler ucuz kurtulmuş!

17 Mayıs 2014 Cumartesi 15:19 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2014 Cumartesi 16:26

UEFA, Finansal Fair Play cezalarını açıkladı. 3'ü Türkiye'den 9 kulüp ceza aldı.

UEFA, Türkiye'den Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'un da aralarında bulunduğu Finansal Fair Play kuralları kapsamında 9 kulübe verdiği cezaları açıkladı.

UEFA'nın resmi internet sitesinden duyurulan ceza alan takımlar arasında üç Türk ekibinin yanı sıra İngiltere'den Manchester City, Fransa'dan Paris Saint-Germain, Rusya'dan Rubin Kazan, Anzhi ve Zenit ile Bulgaristan'dan Levski Sofya yer aldı.

En ağır ceza City ve PSG'ye

Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor'a 2013-2014 sezonuna ait UEFA gelirlerinden 200 bin avro para cezası verilirken, en ağır fatura Manchester City ve Paris Saint-Germain'e kesildi.

Manchester City ve Paris Saint-Germain'e 60 milyon avro para cezasının yanı sıra UEFA organizasyonlarında kadro tescili kısıtlaması getirildi. Buna göre UEFA turnuvalarında 25 olan kadro kotası iki kulüp için de 21'e düşürüldü. Diğer yandan gerekli finansal kuralların karşılanması durumunda 60 milyon avroluk cezanın 40 milyonunun kulüplere iade edileceği bildirildi.

Bu kulüplerin yanı sıra Zenit'e 12 milyon, Rubin Kazan'a 6 milyon, Anzhi'ye 2 milyon avro ve kadrolarında tescil kısıtlaması cezası, Levski Sofya'ya ise 200 bin avro para cezası verildi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz