Futbol

Bu arılar G.Saraylı!

28 Mayıs 2015 Perşembe 12:11 - Son Güncelleme 28 Mayıs 2015 Perşembe 12:18

Arıların taşıdığı sarı ve kırmızı polenler, G.Saraylıların ilgisini çekiyor.

Zonguldak Alaplı ilçesinde arıların çiçeklerden topladığı sarı ve kırmızı renklerdeki polenler, Galatasaray taraftarlarından ilgi görüyor.

Protein, vitamin, mineral ve enzimler bakımından zengin besin maddesi polenler, kovanlarda sarı, yeşil, mavi ve beyaz gibi farklı renklerde bulunabiliyor. Bazı kovanlarda ise iki renk baskın çıkabiliyor.

Arı yetiştiricisi Mehmet Altay'ın kovanındaki sarı-kırmızı tonların ağırlıkta olduğu polenler, Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından taraftarlarca talep ediliyor.

Altay,100'ü aşkın kovanının bulunduğunu, arıların çiçek açan bitkilerden topladığı polenleri kovanlarına taşıdığını söyledi.

Kovanlarda farklı renklerdeki polenlerin genellikle bir arada olduğunu vurgulayan Altay, " Ben Fenerbahçe taraftarıyım. Şampiyonluğu ezeli rakibimize kaptırmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Son üç gündür genellikle arılar sarı kırmızı renklerdeki çiçeklerden topladığı polenleri kovana taşıyorlar. Kovanlarımdaki çiçek tozları hep sarı ve kırmızı. Galatasaray takımının renklerindeki polenleri, cimbomlu arkadaşlarıma hediye ediyorum" diye konuştu.

Altay, arkadaşlarının "arıların bile Galatasaray taraftarı" diyerek kendisini kızdırdıklarını da anlattı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz